Battle of Warmth: Silk vs Cashmere

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να είναι ζεστοί. Αλλά φαίνεται υπέροχο και κατά τους κρύους μήνες του χειμώνα. Το να είσαι κομψός και ζεστός δεν είναι μόνο εφικτό. Αλλά μπορεί επίσης να γίνει αν φοράτε μετάξι ή κασμίρι.

Τόσο το μετάξι όσο και το κασμίρ κρατούν το σώμα ζεστό. Αλλά και τα δύο έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Τόσο το μετάξι όσο και το κασμίρ είναι ακριβά, ανθεκτικά υλικά. Αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο να το φροντίσεις. Είναι επίσης μια φυσική ίνα που φοριέται άνετα.

για να σε βοηθήσω να αποφασίσεις Αυτό το άρθρο θα εμβαθύνει στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης κασμίρι και μετάξι.

Μετάξι εναντίον κασμίρι: Τι σε κρατά ζεστό;

απαλό σαν μετάξι

πολύ συνηθισμένο μετάξι Είναι μια φυσική ίνα που παράγεται από τη φωλιά του μεταξοσκώληκα όταν γίνεται σκόρος. Αυτό που κάνει το μετάξι μια μοναδική ίνα είναι το μήκος του. που μπορεί να έχει μήκος έως και 1 μίλι (1,6 χιλιόμετρα) Όλα τα κουκούλια είναι μεμονωμένα νήματα. και εξαιτίας αυτού Αυτές οι ίνες μπορούν στη συνέχεια να υφανθούν σφιχτά μεταξύ τους σε ένα πολύ απαλό ύφασμα.

Μετάξι εναντίον κασμίρι: Τι σε κρατά ζεστό;

Λόγω αυτής της σφιχτής πλέξης, το μετάξι παγιδεύει τη θερμότητα του σώματός σας κοντά στο δέρμα σας. Αυτό κάνει το μετάξι το τέλειο υλικό για να φορεθεί ως εσώρουχο σε κρύο καιρό.

όφελος

 • Η υφή του υφάσματος δίνει μια αίσθηση πολυτέλειας και έχει μια όμορφη γυαλάδα.
 • Καλή κάλυψη και ανθεκτικό στις ρυτίδες.
 • Στεγνώνει γρήγορα απορροφώντας τον ιδρώτα ή την υγρασία.
 • Το μετάξι είναι ανθεκτικό στους λεκέδες.
 • Οι ίνες είναι δυνατές αλλά πολύ ελαφριές και άνετες.
 • Το μετάξι σας κρατά δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα.

κακό

 • Το μετάξι έχει την τάση να σχίζεται.
 • Θα γίνει κίτρινο εάν λεύκανση και θα πρέπει να καθαριστεί στεγνό.
 • Το μετάξι θα εξασθενίσει με την πάροδο του χρόνου όταν εκτεθεί στο ηλιακό φως.
 • Θα είναι πολύ ακριβό.
 • κιτρινίζει με την ηλικία

Silk AD 3600 B.C.E. στην αρχαία Κίνα Τα αρχαιολογικά αρχεία αναδεικνύουν την πρώτη σηροτροφία.Σηροτροφία είναι η παραγωγή μεταξοσκώληκα, η οποία περιλαμβάνει τη φροντίδα των μεταξοσκωλήκων. συλλογή μεταξωτών κλωστών και την ύφανση του μεταξιού

μαλακό σαν κασμίρι

κασμίρι Η ίνα προέρχεται από το υπόστρωμα της κατσίκας από κασμίρ Η λέξη κασμίρι σημαίνει το μαλακό κάτω μέρος. από κάθε είδους κατσίκα Εκτός από τις κατσίκες Angora

Μετάξι εναντίον κασμίρι: Τι σε κρατά ζεστό;

Τα ρούχα από μαλλί κασμίρ είναι μαλακά, ζεστά και ανθεκτικά.Στην πραγματικότητα, η επιφάνεια είναι πολύ πιο απαλή από το μαλλί. και διαρκεί περισσότερο από το μαλλί αλλά όχι τόσο ισχυρή Το κασμίρ είναι γνωστό ως βασιλική ίνα ή χρυσόμαλλο δέρας.

όφελος

 • Το κασμίρ ύφασμα είναι μαλακό. καλά αεριζόμενο και μικρό βάρος
 • Είναι πολύ άνετο και μπορεί να σας κρατήσει ζεστό και μονωμένο.
 • Οι ίνες είναι ανθεκτικές και εύκαμπτες.
 • Το κασμίρι αντιστέκεται στη συρρίκνωση

κακό

 • Το κασμίρ θα προκαλέσει σταθερό ρεύμα και ταμπλέτες.
 • Πλύσιμο στο χέρι καθώς το ύφασμα θα συρρικνωθεί εάν πλυθεί λανθασμένα.
 • Οι σκώροι προσελκύουν τους σκώρους και προκαλούν τρύπες για τους σκώρους.
 • είναι ευαίσθητα σε μυκητιασικές ασθένειες
 • Θα είναι πολύ ακριβό.

Το κασμίρ είναι περισσότερο τρίχα παρά μαλλί. Κάτι που εξηγεί γιατί δεν φαγούρα. Οι κατσίκες από κασμίρ έχουν πολύ παχύ τρίχωμα για να αντέχουν τις υψηλές θερμοκρασίες των Ιμαλαΐων -40°C (-40°F) και έναν χειμώνα που διαρκεί τουλάχιστον έξι μήνες.

μετάξι και κασμίρι

Εξετάσαμε τώρα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του μεταξιού και του κασμίρι. Και να ξέρετε ότι και τα δύο είναι καλά για τη θέρμανση του σώματος. Ας εξερευνήσουμε αυτές τις δύο ίνες στη μάχη σώμα με σώμα.

Το μετάξι είναι ένα όμορφο, απαλό και άνετο ύφασμα που σίγουρα θα σας κρατήσει ζεστούς, ωστόσο, είναι καλύτερο να το χρησιμοποιείτε κοντά στο δέρμα. Δεν μπορείτε να επιδείξετε ένα ωραίο αφράτο γούνινο παλτό σε μια χιονοθύελλα. Γιατί θα χάσει την ικανότητά του να σε ζεσταίνει. Και η υγρασία από το χιόνι μπορεί να βλάψει ένα ακριβό παλτό.

Μετάξι εναντίον κασμίρι: Τι σε κρατά ζεστό;

Ένα παλτό από κασμίρ, από την άλλη, θα σας κρατήσει ζεστό, αλλά αν βραχεί, θα πρέπει να ανεβείτε. να στεγνώσει χωρίς να καταστραφεί (συμπεριλαμβανομένης της επίπεδης για να στεγνώσει το κρεμάς και τον κίνδυνο παραμόρφωσης του παλτού ή του πουλόβερ)

Το μετάξι μπορεί να φορεθεί όλο το χρόνο και έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι σας κρατά δροσερό το καλοκαίρι. Σε αντίθεση με το κασμίρι που είναι πολύ ζεστό το καλοκαίρι Το μετάξι είναι ελαφρώς φθηνότερο από το κασμίρι και είναι πιο εύκολο στη φροντίδα του. πάνω από όλα Μπορείτε να κοιμηθείτε σε μεταξωτά σεντόνια με μεταξωτές μαξιλαροθήκες. Επειδή τα μεταξωτά σεντόνια είναι εκπληκτικά ζεστά. συμπεριλαμβανομένων άλλων παροχών (Τα σεντόνια είναι επίσης καλά για τα μαλλιά και το δέρμα σας. και σε κάνει να νιώθεις δροσερό το καλοκαίρι)

έξοδα

Όπως αναφέρθηκε, τόσο το μετάξι όσο και το κασμίρι φημίζονται ότι είναι πολυτελείς ίνες που προσφέρονται για ακριβές αγορές. Είτε είναι κασκόλ, είτε παλτό, είτε κοστούμι.

Αν και τα έντομα όπως τα μυρμήγκια και οι αράχνες μπορούν να παράγουν ίνες μεταξιού, Αλλά οι μεταξοσκώληκες είναι τα πιο κοινά έντομα που χρησιμοποιούν κουκούλια για να παράγουν μεταξοσκώληκες. Χρειάζονται 2.500 μεταξοσκώληκες για να κλωστούν κουκούλια για να παραχθεί 1 λίβρα ακατέργαστου μεταξιού από 1 μίλι μεταξοσκώληκες που αποτελούν κάθε κουκούλι. Απαιτούνται μόνο 48 σκέλη. Η διαδικασία παραγωγής και συλλογής μεταξιού είναι μέρος του κόστους.

Μετάξι εναντίον κασμίρι: Τι σε κρατά ζεστό;

Οι κατσίκες από κασμίρ είναι κοινές στα Ιμαλάια. Οι κρύοι χειμώνες κάνουν τις κατσίκες απίστευτα χοντρές και ζεστές, αλλά παράγουν πολύ λιγότερες ίνες από τα πρόβατα (περίπου 3 κιλά ή 6,6 λίβρες μαλλί ετησίως), παράγοντας 200 γραμμάρια ή 0,4 λίβρες μαλλί.

Οι ίνες κασμίρι συλλέγονται μόνο μία φορά το χρόνο και αντιπροσωπεύουν μόνο το 0,5% της παγκόσμιας παραγωγής μαλλιού. Η επεξεργασία ινών απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια. και να αυξήσει το κόστος αυτής της ίνας

από όσα μάθατε εδώ Ένα πολύτιμο μάθημα είναι Αν βρείτε μεταξωτά ή κασμίρ ρούχα προς πώληση σε πολύ χαμηλές τιμές. Μπορεί να μην είναι καθαρό. Το ρητό, «Αν ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, Μπορεί να είναι καλό.» Αυτό ισχύει εδώ και είναι κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου.

συμπέρασμα

Είναι εύκολο να φορέσεις κάτι ζεστό, χαριτωμένο και άνετο όταν φοράς μετάξι και κασμίρι. Και οι δύο ίνες προσθέτουν μια πινελιά κομψότητας στην γκαρνταρόμπα σας και δείχνουν υπέροχες αρκεί να τη φροντίζετε.

Η μία ίνα δεν είναι καλύτερη από την άλλη αφού όλα εξαρτώνται από τις δικές σας ανάγκες και προτιμήσεις. στο τέλος Τόσο το μετάξι όσο και το κασμίρι έχουν διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά Ελπίζω ότι αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να πάρετε μια ευκολότερη απόφαση.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *