7 βασικά προϊόντα και προμήθειες για να διατηρήσετε το άλογό σας υγιές

7 βασικά προϊόντα και προμήθειες για να διατηρήσετε το άλογό σας υγιές

Ένα υγιές άλογο είναι απαραίτητο για την ευημερία και τη μακροζωία του, επομένως είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό και προμήθειες για να το διατηρήσετε υγιές.

Το να διατηρείτε το άλογό σας υγιές σημαίνει να έχετε καλή σωματική και ψυχική υγεία. Δείχνει ότι το άλογο έχει καλή τροφή. ασκήσου τακτικά απαλλαγμένο από ασθένειες Είτε το άλογό σας στεγάζεται σε αχυρώνα ή αχυρώνα. Προϊόντα και σταθεροποιητές για την υγεία των ιπποειδών Για όποιον έχει άλογο

1. Διαμονή

Τα άλογα χρειάζονται αξιόπιστο καταφύγιο που να τα προστατεύει από τον ήλιο, τον άνεμο και τη βροχή.Ένας πέτρινος αχυρώνας και τα στάβλα είναι εξαιρετικά καταφύγια για τα άλογα. Η προσθήκη ενός αδιάβροχου χαλιού θα προστατεύσει το άλογό σας από το κρύο. Αλλά επίσης βεβαιωθείτε ότι το χαλί δεν χύνεται, δεν γλιστράει ή δεν τρίβεται κάθε μέρα.

Εάν δεν ασκείτε το άλογό σας κάθε μέρα Τα άλογα χρειάζονται αρκετό χώρο για να τρέξουν και να τρέξουν. Θα πρέπει να υπάρχει αρκετός χώρος μέσα στο στάβλο για να κυλήσει το άλογο, να ξαπλώσει, να κυλήσει και να προχωρήσει μπροστά. Να παρέχει κατάλληλο καταφύγιο και προστασία στα άλογα. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο εάν το άλογό σας είναι άρρωστο.

Δεν συνιστάται μακροχρόνιο ζευγάρωμα αλόγων. Αν και επιτρέπονται μικρότερα χρονικά πλαίσια. Αλλά μόνο εάν πληροίτε τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 • Υπάρχει ένα καταφύγιο ή κοντά δέντρα.
 • Θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένας βρόχος για να στερεωθεί το σχοινί σε ένα γιακά ή ένα καπίστρι.
 • Απεριόριστο γρασίδι μπορεί να κοπεί.
 • άσκηση κάθε μέρα
 • δεν περιορίζει την ικανότητα να στέκεστε και να ξαπλώνετε
 • πρόσβαση στο νερό
 • ελέγχετε δύο φορές την ημέρα

2. Βασικός εξοπλισμός ιππασίας και ελέγχου

Το είδος της δραστηριότητας που σκοπεύετε να ασχοληθείτε με το άλογο θα καθορίσει τις δεξιότητες που χρειάζεστε. Θα χρειαστείτε αξεσουάρ αλόγων όπως σέλα ιππασίας, σέλα μεταφοράς και σκουπίδια. και διάφορο εξοπλισμό για άλματα

Halter και Lead

Τα καπίστρι και τα λουριά είναι καθημερινά είδη που είναι απαραίτητα για την αγορά αλόγων σας. Η χρήση του σωστού λουριού και καπίστρι θα σας επιτρέψει να ελέγχετε το άλογό σας πιο αποτελεσματικά. Εάν θέλετε να κάνετε τη φροντίδα του αλόγου σας όσο το δυνατόν πιο εύκολη. Συνιστάται η χρήση καπίστρι και λουρί.

Τα καπίστρι και τα λουριά είναι απαραίτητος εξοπλισμός για ένα δυνατό και ανθεκτικό άλογο. Εάν το άλογό σας προσπαθήσει να ξεφύγει από μια κρίση, θα σπάσει. Αυτό είναι σημαντικό καθώς βοηθά στην αποφυγή κινδύνου.

ιππασία

Ο εξοπλισμός αλόγων είναι απαραίτητος για τη διατήρηση του επιπέδου φυσικής κατάστασης ενός αλόγου. βελτιώστε την ιππασία και χτίστε έναν ισχυρό δεσμό με το άλογό σας Οι ιπποδρομίες είναι ανεκτίμητες αν έχετε άλογο. Ο βασικός εξοπλισμός ιππασίας περιλαμβάνει:

 • σαμάρι
 • κατάλληλο μαξιλάρι σέλας
 • ηνίο
 • μπιτ και χαλινάρι

Ανάλογα με το κλίμα που ζείτε και τις ανάγκες του αλόγου σας, μπορεί να χρειαστείτε επιπλέον εξοπλισμό. Εκτός από δερμάτινο εξοπλισμό Θα χρειαστείτε επίσης σαπούνι ταπετσαρίας, δερμάτινο μαλακτικό, πετσέτα και σφουγγάρι για να πλυθείτε.

3. Φαγητό και νερό

Τα άλογα τρώνε πολύ σανό. και αν έχετε ένα στο ακίνητο Θα χρειαστείτε μια κατάλληλη περιοχή για να αποθηκεύσετε το σανό. Ο σανός πρέπει να περιστρέφεται για να αποφευχθεί ο σχηματισμός μούχλας. Αλλά δεν μπορεί να αποθηκευτεί σε εξαιρετικά ζεστή ή ξηρή ατμόσφαιρα, καθώς μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Εάν ταΐζετε το άλογό σας με ένα συμπλήρωμα Χρησιμοποιήστε δοχεία για την αποθήκευση τρωκτικών για την αποφυγή αλλοίωσης ή αλλοίωσης. με εύκολη πρόσβαση σε πηγές τροφίμων Ο πληθυσμός των τρωκτικών αυξάνεται ραγδαία.

Τα ενήλικα άλογα καταναλώνουν γενικά 20 έως 40 λίτρα (πέντε έως δέκα γαλόνια) νερού καθημερινά, άσκηση, ζεστό καιρό, υγρασία, ιδρώτας, εγκυμοσύνη, γαλουχία και υψηλή κατανάλωση σανού. Αυτό μπορεί να κάνει το άλογό σας να χρειάζεται τρεις ή τέσσερις φορές περισσότερο νερό από το συνηθισμένο.

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το άλογό σας έχει πρόσβαση σε καθαρό νερό. Εάν το άλογό σας δεν έχει αυτόματο σύστημα ποτίσματος Θα χρειαστεί να ελέγξετε και να προσθέσετε νερό αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό συμβαίνει επειδή η δεξαμενή νερού πρέπει να επιθεωρείται και να καθαρίζεται σε καθημερινή βάση. Χρειάζεστε λοιπόν πινέλο και σαπούνι για να το καθαρίσετε.

4. Εξοπλισμός περιποίησης αλόγων

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τη σημασία της φροντίδας του αλόγου σας. Η τακτική περιποίηση διατηρεί την υγεία του αλόγου σας και βοηθά στη διατήρηση ενός στενού δεσμού με το άλογο.

Ακόμη και τα άλογα που δεν τους αρέσει να περιποιούνται θα πρέπει να το κάνουν γιατί τα περισσότερα άλογα αρνούνται.Αν έχετε άλογο, είναι σημαντικό να έχετε εξοπλισμό περιποίησης. Συνιστάται να βρείτε τουλάχιστον αυτά τα αξεσουάρ περιποίησης αλόγων:

 • μαχαίρι πτώσης
 • επιλογή αλόγων
 • χτένα
 • μαλακή βούρτσα

5. Φόρεμα για δουλειά και συνεχή ιππασία.

Η εργασία σε στάβλο μπορεί να βραχεί και να λασπώσει. Έτσι θα χρειαστείτε μπότες από καουτσούκ ή σταθερές μπότες και αδιάβροχα παπούτσια. Γιατί μόνο οι ψηλές μπότες είναι άνετες στην οδήγηση. Αλλάξτε λοιπόν σε άνετα παπούτσια όταν δεν οδηγείτε.

Εάν δεν φοράτε γερά παπούτσια Διατρέχετε τον κίνδυνο να πατήσετε στις πολύ σκληρές οπλές ενός αλόγου.Ντυθείτε άνετα και πηγαίνετε μια βόλτα. Οι κουκούλες, τα μπλουζάκια και τα φούτερ είναι κοινές επιλογές.

Τα στοιχεία που πρέπει να έχετε περιλαμβάνουν κράνη, γάντια, μπότες, μπότες ιππασίας, εσώρουχα, φούστες, εσώρουχα και αδιάβροχο παλτό. Χρειάζεστε πολλές τσέπες για να κρατάτε το τηλέφωνο, τα κλειδιά και τα σνακ σας.

6. Προστασία ποδιών αλόγου

για την προστασία των οπλών των αλόγων Είναι καλύτερα να ξοδέψετε τα χρήματα για τον εξοπλισμό ποδιών που απαιτείται για την προστασία των οπλών του αλόγου σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν έχετε ένα ενεργητικό άλογο που το ιππεύετε πολύ ή το εκπαιδεύετε για αγώνες.

Παπούτσια με νάρθηκα και άλλα προστατευτικά ποδιών Θα προστατεύσει τα πόδια του αλόγου σας από τραυματισμό κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Η μεγάλη ποικιλία προστατευτικών σώβρακων που διατίθενται στο διαδίκτυο μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του αλόγου σας.

7. Κουτί πρώτων βοηθειών

Είτε πρόκειται για ένα μεγάλο είτε για μικρό γεγονός Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος όταν συμβεί. να προετοιμαστούν για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης Πρέπει να έχετε ένα καλά εφοδιασμένο και ενημερωμένο κουτί πρώτων βοηθειών.

Τα άλογα συχνά έχουν μικρά κοψίματα και γρατζουνιές. Έτσι, μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε αμέσως πριν τα συμπτώματά τους επιδεινωθούν αρκετά ώστε να χρειαστεί να δείτε έναν γιατρό.

Τα απολυμαντικά σπρέι, οι επίδεσμοι και τα απορροφητικά επιθέματα μπορούν να επουλώσουν γρήγορα μικρές κοψίματα και γρατζουνιές. Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια απαιτούν συχνά εργαλεία ως απαραίτητο στοιχείο.

φροντίστε το άλογό σας

Έχοντας μια μεγάλη γκάμα προϊόντων υγιεινής για τα άλογα και σταθερές προμήθειες θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το άλογό σας υγιές και χαρούμενο. Είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά το άλογό σας και να συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *