Χτυπήστε τη ζέστη στο σπίτι σας σε χωριστά επίπεδα: Συμβουλές για να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας

όταν είναι σχεδόν καλοκαίρι Ίσως αναρωτιέστε πώς να διατηρήσετε το σπίτι σας δροσερό. Αυτό μπορεί να είναι πιο δύσκολο για ένα σπίτι σε χωριστά επίπεδα. καθώς ο αέρας μπορεί να ρέει άνισα στο πάτωμα Και ο ζεστός αέρας μπορεί να διεισδύσει στο σπίτι σας. καθώς ανεβαίνει ο ζεστός αέρας Μπορεί να είναι πιο δύσκολο να ψύξετε ένα επάνω δωμάτιο σε ένα σπίτι σε χωριστά επίπεδα.

Ένα σπίτι σε χωριστά επίπεδα είναι ένα σπίτι με διαφορετικά επίπεδα ορόφων. Αλλά αυτό το άρθρο θα ωφελήσει κάθε σπίτι και θα το βοηθήσει να παραμείνει δροσερό. Υπάρχουν πολλοί απλοί και οικονομικοί τρόποι για να δροσίσετε το δωμάτιό σας. Αυτό περιλαμβάνει τη φροντίδα των ανεμιστήρων, των παραθύρων και των κλιματιστικών σας. Υπάρχουν πολλά χρήσιμα hacks για ψύξη σπιτιού που μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρήματα. Το κόλπο είναι να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε κάθε στοιχείο ψύξης στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πόσο εύκολο είναι. Και αξίζει τον κόπο να κάνετε το σπίτι σας δροσερό και άνετο.

Πώς να δροσίσετε το σπίτι σας σε χωριστά επίπεδα

κρατήστε το παράθυρο ανοιχτό (εκτός αν έχετε κλιματισμό)

Ένας εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε το σπίτι σας δροσερό είναι να οργανώσετε τα παράθυρά σας. Ο αερισμός είναι σημαντικός για την απαγωγή θερμότητας. Επομένως, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο αέρας αερίζεται σε όλο το σπίτι.Ωστόσο, μην αφήνετε τα παράθυρα ανοιχτά ενώ λειτουργεί το AC, καθώς αυτό θα επιτρέψει στον θερμό αέρα να εισέλθει και να ασκήσει πίεση στο AC.

Χρησιμοποιήστε τον ανεμιστήρα όσο το δυνατόν περισσότερο.

Το να αξιοποιείτε το καλύτερο από τον ανεμιστήρα σας είναι εξίσου σημαντικό με την απόδοση που χρησιμοποιείτε. με τη διαχείριση των παραθύρων σας Οι θαυμαστές δροσίζουν τους ανθρώπους, όχι τα δωμάτια, οπότε αν θέλετε να είστε όσο το δυνατόν πιο ενεργειακά αποδοτικοί Είναι σημαντικό να απενεργοποιείτε τον ανεμιστήρα όταν βγαίνετε από το δωμάτιο. Εάν δεν έχετε κλιματιστικό Η επένδυση σε έναν ανεμιστήρα παραθύρων μπορεί να αξίζει τον κόπο. Οι ανεμιστήρες παραθύρων φυσούν ζεστό αέρα για να διατηρούν το δωμάτιό σας δροσερό.

Βεβαιωθείτε ότι η μονάδα AC λειτουργεί σωστά.

Έχετε παρατηρήσει ότι το κλιματιστικό σας γίνεται ξαφνικά λιγότερο αποδοτικό; Θα πρέπει να ελέγξετε εάν οι αεραγωγοί είναι φραγμένοι ή βρώμικοι. Οι αεραγωγοί μπορεί να φράξουν με σκόνη και υπολείμματα. Και οι βουλωμένοι αεραγωγοί μπορεί να κάνουν πιο δύσκολο για το σπίτι σας να κρυώσει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσετε τους αεραγωγούς. Αλλά αν δεν είστε προσεκτικοί, ελέγξτε μόνοι σας τους αεραγωγούς. Μπορείτε πάντα να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να επιθεωρήσει τους αεραγωγούς σας.

Βεβαιωθείτε ότι οι σωστές οπές εξαερισμού είναι ανοιχτές.

ανεβαίνει ζεστός αέρας Έτσι, αν έχετε ένα υπνοδωμάτιο στον επάνω όροφο τείνει να συσσωρεύει ζεστό αέρα να λύσει αυτό το πρόβλημα Μπορείτε να κλείσετε τους αεραγωγούς στο χαμηλότερο επίπεδο και να ανακατευθύνετε το κλιματιστικό σας σε υψηλότερο επίπεδο. Μπορείτε να κλείσετε τον αεραγωγό στο επάνω επίπεδο.

Βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι σωστά μονωμένο.

Η μόνωση μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το σπίτι σας δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα, αποτρέποντας τη διαρροή εξωτερικού αέρα. Η μόνωση εμποδίζει την αγωγιμότητα και μερικές φορές τη μεταφορά. Όταν θέλεις να κρυώσει το σπίτι σου Η αντίσταση στη ροή της θερμότητας θα βοηθήσει. Βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι σωστά μονωμένο ή προσλάβετε έναν επαγγελματία για να το ελέγξει για εσάς.

Πώς να δροσίσετε το σπίτι σας σε χωριστά επίπεδα

χρησιμοποιήστε περσίδες

Το φως του ήλιου μπορεί να κάνει το δωμάτιο πολύ ζεστό. Εάν έχετε παράθυρα που αφήνουν πολύ ηλιακό φως. Μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε κουρτίνες ή κουρτίνες συσκότισης για να αποκλείσετε το φως του ήλιου. Η χρήση περσίδων για να αποκλείσετε την ακτινοβολούμενη θερμότητα μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δωμάτιό σας πιο δροσερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τοποθετήστε πάγο μπροστά από τον ανεμιστήρα.

Είναι μια πολύ οικονομική λύση για εκείνες τις πολύ ιδρωμένες, ζεστές καλοκαιρινές νύχτες. Βγάλτε τον κουβά με πάγο από την κατάψυξή σας. τοποθετείται μπροστά από τον ανεμιστήρα και αφήστε τον ανεμιστήρα να φυσήξει δροσερό αέρα προς το μέρος σας. Να θυμάστε ότι οι ανεμιστήρες ψύχουν το άτομο, όχι το δωμάτιο, επομένως αυτό λειτουργεί καλύτερα εάν τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα έτσι ώστε ο αέρας να φυσάει απευθείας πάνω σας.

πάρτε ένα φύλλο αερισμού

Το φλις ή η φανέλα μπορεί να κρατήσει πολύ θερμότητα. σας κάνουν να αισθάνεστε άσκοπα ζεστασιά το βράδυ Αλλάξτε τα φλις σεντόνια σας με βαμβακερά για να τα βοηθήσετε να αναπνέουν και να σας κρατούν δροσερούς τη νύχτα.

προσπαθήστε να κρατήσετε τον εαυτό σας ψύχραιμο (αντί για το σπίτι σας)

Για να βοηθήσετε αυτά τα hacks να λειτουργήσουν καλύτερα. να επικεντρωθεί στη διατήρηση της ψυχραιμίας Βεβαιωθείτε ότι φοράτε ρούχα που αναπνέουν. Το βαμβάκι είναι υπέροχο για το καλοκαίρι και σας κρατά δροσερό. Μείνετε ενυδατωμένοι πίνοντας ένα δροσερό ρόφημα. και ρίχνοντας κρύο νερό στον καρπό του

ξαπλωνω

Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά τον κλιματισμό ή το κλιματιστικό σας δεν λειτουργεί Πηγαίνετε κάτω σε μια πολύ ζεστή μέρα. ζεσταίνω Έτσι, η μετάβαση σε χαμηλότερη ρύθμιση θα σας βοηθήσει να παραμείνετε πιο δροσεροί.

μαγείρεμα έξω

Η χρήση σόμπων και καυστήρων το καλοκαίρι μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση θερμότητας. Εάν προσπαθείτε να δροσίσετε το σπίτι σας Το ψήσιμο στη σχάρα έξω ή η μεγάλη μείωση της χρήσης της σχάρας είναι μια καλή ιδέα.

Βασικά AC

Τα κλιματιστικά είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσετε δροσερό το σπίτι σας σε χωριστά επίπεδα. Ακολουθούν μερικές κορυφαίες συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μεγιστοποιήσετε τον αντίκτυπό σας.

Μην ξεχάσετε να αλλάξετε το φίλτρο αέρα.

Ένας καθαριστής αέρα καθαρίζει τη σκόνη και τις ακαθαρσίες στον αέρα πριν εισέλθουν στο σπίτι σας. καθώς γερνάει το φίλτρο Η σκόνη και η βρωμιά θα το φράξουν. Ένα βουλωμένο φίλτρο δεν θα λειτουργήσει και θα παγιδεύσει τον αέρα. Η τακτική αντικατάσταση του φίλτρου θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το AC σας στο μέγιστο δυναμικό του.

Πολλά φίλτρα αέρα συνιστούν μηνιαίο καθαρισμό. Αλλά μπορείτε να αγοράσετε ένα φίλτρο υψηλής απόδοσης που διαρκεί λίγο περισσότερο. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα. Απλώς ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες καθαρισμού. Διαφορετικά, μπορεί να προκληθεί περισσότερη απόφραξη.

Μην αφήνετε τον εξωτερικό αέρα να μπει

όπως αναφέρθηκε Κρατώντας τα παράθυρα ανοιχτά ενώ λειτουργεί το κλιματιστικό σας σημαίνει ότι πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να καταπολεμήσει τον ζεστό αέρα. Εάν το κλιματιστικό σας δεν λειτουργεί όπως θέλετε. Ελέγξτε ξανά για να βεβαιωθείτε ότι ο εξωτερικός αέρας δεν διαρρέει μέσα. Οι συνήθεις τρόποι διαρροής εξωτερικού αέρα είναι κάτω από πόρτες, τρύπες ή ρωγμές και μέσα από περβάζια παραθύρων. Ελέγξτε ξανά ότι το σπίτι σας είναι σφραγισμένο και μονωμένο.

Μην χρησιμοποιείτε ανεμιστήρες εξάτμισης.

Ανεμιστήρες εξάτμισης, όπως ανεμιστήρες σε μπάνια και κουζίνες Απορροφήστε τον καπνό και τις μυρωδιές από ορισμένα σημεία του σπιτιού και φυσήξτε τα. Ιδανικό για την εξάλειψη των οσμών στην κουζίνα ή τον αερισμό του μπάνιου. Ωστόσο, η λειτουργία ενός ανεμιστήρα εξάτμισης κατά τη διάρκεια της νύχτας θα τραβήξει τον κρύο αέρα από το σπίτι και θα δροσίσει το κλιματιστικό. Αν θέλετε να δροσίσετε το σπίτι σας Χρησιμοποιήστε αυτούς τους ανεμιστήρες όσο πιο συχνά γίνεται.

χρησιμοποιώντας έναν κανονικό ανεμιστήρα

Ένας συνηθισμένος ανεμιστήρας δεν είναι το ίδιο με έναν ανεμιστήρα εξάτμισης. Κάντε το κλιματιστικό σας να λειτουργεί καλύτερα κυκλοφορώντας αέρα για να δροσίσει το δωμάτιό σας. Η χρήση ανεμιστήρων μπορεί επίσης να σας εξοικονομήσει χρήματα σε λογαριασμούς κοινής ωφελείας.

Κάντε τακτική συντήρηση

Ο κλιματισμός είναι όπως κάθε άλλο μηχάνημα. που απαιτούν τακτική συντήρηση για να διασφαλιστεί ότι το κλιματιστικό λειτουργεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του Η τακτική συντήρηση μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα αποτρέποντας πιθανές ζημιές.

  • Αλλάζετε τακτικά το φίλτρο αέρα. Ελέγξτε το περβάζι του παραθύρου. Περάστε το καλώδιο τροφοδοσίας μέσα από την οπή αποστράγγισης. και ελέγξτε τη στάθμη του ψυκτικού
  • τους πρώτους μήνες του ζεστού καιρού Θα πρέπει να ελέγξετε το κλιματιστικό σας από έναν επαγγελματία για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί αποτελεσματικά και αποτελεσματικά. Η επίσκεψη σε έναν ειδικό μπορεί επίσης να είναι ένα προληπτικό μέτρο έναντι πιθανών επιπλοκών.

συμπέρασμα

Εδώ είναι μερικές απλές συμβουλές. Οικονομικά για να διατηρήσετε το σπίτι σας σε χωριστά επίπεδα δροσερό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τακτική συντήρηση των κλιματιστικών Χρησιμοποιώντας έναν έξυπνο ανεμιστήρα Και η μείωση της περιττής θερμότητας μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το σπίτι σας δροσερό.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *