Τρόπος υποβολής Τροποποιημένης Φορολογικής Δήλωσης –

Έχετε κάνει ποτέ λάθος επιστροφής φόρου και ανησυχείτε για το πώς να το διορθώσετε; Καταλαβαίνετε ότι πληκτρολογήσατε κάτι λάθος και πρέπει να το διορθώσετε;

Παρατηρήστε εάν χάσατε πίστωση ή φορολογικές εκπτώσεις και θέλετε να φροντίσετε να τις προσθέσετε;

σε όλες αυτές τις περιπτώσεις Είναι καλύτερο να υποβάλετε μια τροποποιημένη φορολογική δήλωση για να διασφαλίσετε ότι η τροποποίηση αντικατοπτρίζεται.

Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια δύσκολη ή απογοητευτική διαδικασία επειδή διορθώνετε ένα λάθος που έχετε ήδη κάνει, αλλά ευτυχώς όχι Και η υποβολή τροποποιημένης φορολογικής δήλωσης είναι μια αρκετά απλή διαδικασία.

Το έντυπο που χρειάζεστε για να τροποποιήσετε τη φορολογική σας δήλωση είναι το Έντυπο 1040-Χ. Η επεξεργασία της φορολογικής σας δήλωσης θα είναι εύκολη!

Αυτός ο οδηγός παρέχει οδηγίες βήμα προς βήμα σχετικά με το γιατί πρέπει να τροποποιήσετε τη φορολογική σας δήλωση και πώς να τη διορθώσετε.

Εάν θέλετε να τροποποιήσετε τη φορολογική σας δήλωση ή πιστεύετε ότι μπορείτε να τροποποιήσετε στο μέλλον Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς!

Πότε πρέπει να υποβάλετε τροποποιημένη φορολογική δήλωση;

Υπάρχουν μερικές διαφορετικές περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να θέλετε να υποβάλετε μια τροποποιημένη φορολογική δήλωση. Αλλά δεν είστε σίγουροι αν αυτή είναι η σωστή κατάσταση.

Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους πρέπει να υποβάλετε μια τροποποιημένη φορολογική δήλωση είναι:

  • Όταν μάθετε μετά την υποβολή ότι χάσατε μια έκπτωση ή πίστωση στη φορολογική σας δήλωση
  • Όταν συνειδητοποιήσετε ότι υποβάλατε κατά λάθος τη φορολογική σας δήλωση
  • Μπορεί να έχετε αναγνωρίσει εσφαλμένα εξαρτώμενα άτομα και να τα διαγράψετε ή να τα προσθέσετε.
  • Εάν ξεχάσατε να διεκδικήσετε το φορολογητέο εισόδημά σας στη φορολογική σας δήλωση
  • Μόλις μάθετε ότι έχετε διεκδικήσει τα εκπιπτόμενα έξοδα δεν έχεις δικαίωμα να διεκδικήσεις

Εάν παρατηρήσετε ένα μαθηματικό ή γραμματικό σφάλμα Δεν χρειάζεται να διορθώσετε αυτά τα σφάλματα. Και στις περισσότερες περιπτώσεις, το IRS μπορεί να διορθώσει μόνο του αυτά τα λάθη.

Εάν χρειαστεί, η IRS μπορεί να σας στείλει έναν λογαριασμό. Επομένως, υπόκεινται σε πρόσθετους φόρους λόγω λαθών που κάνατε στα μαθηματικά στο αρχικό σας εισόδημα.

Μόλις αποφασίσετε αν θα υποβάλετε τροποποιημένη φορολογική δήλωση Βεβαιωθείτε ότι το IRS έχει συμπληρώσει τη φορολογική δήλωση που θέλετε να τροποποιήσετε.

Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι η IRS δεν έχει την ευκαιρία να αναμίξει την αρχική και την τροποποιημένη επιστροφή σας.

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε εάν το IRS έχει λάβει τη φορολογική σας δήλωση. Εάν λάβετε επιστροφή φόρου

Έτσι, ενώ αυτοί είναι όλοι καλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να υποβάλετε αίτηση για τροποποιημένη επιστροφή, Υπάρχουν όμως ορισμένοι παράγοντες που περιορίζουν αυτή την πιθανότητα.

Πρέπει να υποβάλετε τροποποιημένη φορολογική δήλωση εντός 3 ετών από την προθεσμία υποβολής.

Αν δεν είναι ακόμα εκείνη η μέρα Πρέπει να υποβάλετε αίτηση εντός 2 ετών από την πληρωμή των φόρων που οφείλονται εκείνο το έτος.

Εάν παραλείψετε κάποιο από αυτά τα 2 στοιχεία, δεν μπορείτε και δεν δικαιούστε να υποβάλετε διορθωτική δήλωση.

Πώς να υποβάλετε αίτηση για τροποποιημένη επιστροφή φόρου

Είναι μια απλή διαδικασία. Αλλά διαβάστε αυτά τα βήματα προσεκτικά. Για να μην χάσετε τίποτα σημαντικό!

1 – Συγκεντρώστε τα έγγραφα που χρειάζεστε.

Θα χρειαστεί να λάβετε την αρχική φορολογική δήλωση και τυχόν νέα έγγραφα που απαιτούνται για την υποβολή της τροποποιημένης φορολογικής δήλωσης.

Πρέπει να υποβάλετε ένα Έντυπο 1099 ή W-2 για να διορθώσετε το εισόδημά σας. Ακόμα κι αν χάσετε πιστώσεις ή κρατήσεις. Θα χρειαστείτε τεκμηρίωση για να το υποστηρίξετε.

Αυτό περιλαμβάνει αποδείξεις για ορισμένες αγορές, Έντυπο 1098 για αναφορά τόκων στεγαστικών δανείων ή Έντυπο 1098-T για φοιτητικά δάνεια.

Ακόμα κι αν δεν έχετε αντίγραφο της φορολογικής σας δήλωσης. Αλλά μπορείτε επίσης να το ζητήσετε από τον ιστότοπο της κυβέρνησης της IRS χρησιμοποιώντας το εργαλείο Λήψη μεταγραφής.

2 – Συλλέξτε τις σωστές φόρμες.

Η κύρια φόρμα για την πραγματοποίηση αλλαγών στη φορολογική σας δήλωση είναι το Έντυπο 1040-X, αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσετε άλλες φόρμες. απαιτείται για την αλλαγή των στοιχείων στη φόρμα

Πρέπει να έχετε ένα αντίγραφο του ενημερωμένου προγράμματος που θα τεθεί σε ισχύ. Ανάλογα με τις λεπτομέρειες αλλάζεις.

Για παράδειγμα, εάν κάποιος αλλάξει το στοιχείο έκπτωσης Θα χρειαστούν ένα νέο αντίγραφο του Προγράμματος Α.

Εάν έχετε λάβει όλα τα έγγραφα που θέλετε να μεταφέρετε Μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

3 – Συμπληρώστε το έντυπο 1040-X

Αυτή η φόρμα έχει 3 στήλες που πρέπει να συμπληρωθούν.

Η στήλη Α περιέχει στοιχεία που αναφέρθηκαν προηγουμένως από τη φορολογική σας δήλωση. Και θα χρησιμοποιήσετε ένα αντίγραφο της φορολογικής σας δήλωσης για να το συμπληρώσετε.

Η στήλη Β θα συμπληρώσει το ποσό που θέλετε να αφαιρέσετε ή να προσθέσετε από τα αρχικά σας κέρδη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε υπολογίσει σωστά το ποσό.

Η στήλη Γ αντιπροσωπεύει το απαιτούμενο ποσό και γίνεται με έναν απλό υπολογισμό και των δύο στηλών Α και Β.

Μια απλή δήλωση του γιατί υποβάλλετε μια τροποποιημένη δήλωση θα πρέπει να αναφέρεται στην Ενότητα 3 του εντύπου.

4 – Υποβάλετε τη φόρμα

Εάν έχετε εισόδημα μετά το 2019, μπορείτε να υποβάλετε μια τροποποιημένη δήλωση online τώρα. Έπρεπε να εκτυπώσετε τα έγγραφα για να επιστρέψετε πριν από το 2018, αλλά το παράθυρο δράσης έχει παρέλθει.

Επισυνάψτε όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και σημειώστε οποιεσδήποτε πληροφορίες λάβατε από την IRS σχετικά με πρόσθετα βήματα που μπορεί να χρειαστεί να κάνετε υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *