Το ξύλο που έχει υποστεί επεξεργασία με πίεση συρρικνώνεται; (Και κατά πόσο;)

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι ιδιοκτήτες σπιτιού αναβαθμίζουν σε ξυλεία επεξεργασμένης με άγχος είναι επειδή πρέπει να διατηρήσει την ακεραιότητά της με την πάροδο του χρόνου (έως και 40 χρόνια).Αυτό συχνά έχει να κάνει με την αντίσταση στη φθορά της υγρασίας. Τι γίνεται όμως με τις αλλαγές θερμοκρασίας;

Το μη επεξεργασμένο ξύλο συρρικνώνεται στο μικρότερο μέγεθός του κατά τη διάρκεια του χειμώνα (συρρίκνωση), αλλά μεγαλώνει στο μεγαλύτερο μέγεθός του κατά τους θερμότερους μήνες (επέκταση) Αυτό ισχύει για το επεξεργασμένο ξύλο. Ψήσιμο υπό πίεση ή όχι; Το ξύλο είναι ξύλο, επομένως αντιδρά στις αλλαγές θερμοκρασίας. Αλλά εδώ είναι μια εικόνα για το πώς ανταποκρίνεται το προϊόν:

Το στρεσαρισμένο ξύλο συρρικνώνεται;

Τελικά, το πατημένο ξύλο θα συρρικνωθεί. Όχι όμως τόσο όσο το ακατέργαστο ξύλο. Στην πραγματικότητα, αφήνοντας τη σανίδα έξω στον ήλιο για πολύ καιρό θα την κάνει να παραμορφωθεί και να παραμορφωθεί. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να τοποθετήσετε τις σανίδες νωρίς. Χρησιμοποιώντας γαλβανισμένους εν θερμώ ή ανοξείδωτους συνδετήρες που δεν θα σκουριάσουν λόγω της υγρασίας στο ξύλο.

Οι σανίδες που έχουν υποστεί επεξεργασία με πίεση θα συρρικνωθούν περίπου 1/4 ίντσας μετά την εγκατάσταση όταν στεγνώσουν τελείως. όταν εγκαθιστάτε κάτι σαν καταστρώματα Συνιστάται να στερεώσετε την σανίδα στην προηγούμενη σανίδα όσο πιο σφιχτά γίνεται. Γιατί φυσικά πάντα θα υπάρχουν κενά. Μερικοί ιδιοκτήτες σπιτιών εκπλήσσονται όταν μετά από λίγες μέρες εμφανίζεται ένα κενό σε ένα στενό κατάστρωμα, αλλά ένας μικρός χώρος είναι πολύ ωραίος όπου βρωμιά και σκουπίδια καταλήγουν στην αποχέτευση.

Θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η θλιπτική αντοχή για προεξοχή. Δεν περιλαμβάνει κενά μεταξύ σανίδων. Εάν αφήσετε 1/4″ προεξοχής, η σανίδα θα συρρικνωθεί μετά το στέγνωμα. Δεν είναι το χειρότερο πράγμα στον κόσμο. Αλλά αν ψάχνετε για μια ομαλή άκρη

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι επειδή το ξύλο είναι υγροσκοπικό, Επομένως, η μεγαλύτερη συρρίκνωση συμβαίνει κατά το πλάτος της σανίδας.Σε όλη την όψη, υπάρχει ελάχιστη συρρίκνωση (αν υπάρχει) κατά μήκος της σανίδας. Λαμβάνοντας υπόψη το ποσοστό συρρίκνωσης 5-9%, ο κατά μήκος χασάπης θα ήταν εφιάλτης.

Πού χρησιμοποιείται το ξύλο που έχει υποστεί επεξεργασία υπό πίεση;

Το πατημένο ξύλο μπορεί να συρρικνωθεί.

Το ξύλο που έχει υποστεί επεξεργασία υπό πίεση δημιουργείται με τον καθαρισμό του αέρα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής και την αντικατάστασή του με ένα συντηρητικό. Αυτά τα συντηρητικά προσθέτουν στην προστασία όχι μόνο των φυσικών φυτών αλλά και των φυσικών. αλλά και από τους μητρικούς τερμίτες και άλλα παράσιτα

Το πιο συνηθισμένο έργο είναι η χρήση ξυλείας επεξεργασμένης με πίεση για την κατασκευή ενός καταστρώματος. Το πάτωμα του σπιτιού μπορεί να υποστεί πλήρως τις επιπτώσεις της βροχής ή των ακτίνων UV του ήλιου. στα βόρεια κλίματα Πάγος μπορεί να σχηματιστεί συνεχώς στο μπαλκόνι για 5-6 μήνες.

Η ξυλεία που έχει υποστεί επεξεργασία υπό πίεση προτιμάται οπουδήποτε έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια του εδάφους, όπως φράχτες/πύλες και σανίδες βάσης σε γκαράζ ή ενσωματωμένους στύλους περίφραξης.

Επειδή το ξύλο που έχει υποστεί επεξεργασία με πίεση είναι πιο ανθεκτικό στην υγρασία, τα έντομα κ.λπ., είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείται σε έργα εξωτερικού χώρου. Μια άλλη επιλογή είναι να αγοράσετε ακατέργαστο ξύλο. αστάρι και βαφή Αλλά αυτό θα απαιτήσει πολλή συντήρηση στο μέλλον.

Φροντίδα ξύλου που έχει υποστεί επεξεργασία υπό πίεση

Το ίδιο ισχύει και για το ξύλο χωρίς αστάρι και βαμμένο που χρειάζεται συντήρηση. Το ίδιο ισχύει για τα προϊόντα ξύλου που έχουν υποστεί επεξεργασία υπό πίεση, για παράδειγμα, εάν εγκαταστήσετε ένα ξύλινο κατάστρωμα. Συνιστούμε να αφήσετε το ξύλο να στεγνώσει για 3-6 μήνες πριν εφαρμόσετε οποιοδήποτε διάλυμα ή λεκέ.

Δεν θέλετε το επεξεργασμένο ξύλο να είναι πολύ πράσινο. Γι’ αυτό καλό είναι να δοκιμάσετε το ψεκασμό νερού στην επιφάνεια. Εάν το νερό ανέβει, το ξύλο είναι ακόμα πολύ υγρό για να λερωθεί. Όταν το νερό εισχωρήσει, μπορούν να εφαρμοστούν λεκέδες. Οι λεκέδες νερού είναι πιο αποτελεσματικοί από τα προϊόντα με βάση το λάδι επειδή είναι λιγότερο ευαίσθητα στην ανάπτυξη μούχλας. Η διαφανής πολυουρεθάνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πιο φυσική εμφάνιση.

Ακόμη και η πατητή ξυλεία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή καταστρωμάτων, περιφράξεων, υπόστεγων, τραπεζιών πικνίκ κ.λπ. χρειάζεται συντήρηση. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι στρέφονται σε ακριβά σύνθετα υλικά. Θα πρέπει να εφαρμόζετε ξανά τον λεκέ κάθε 1-3 χρόνια, κάτι που θα βοηθήσει επίσης στη συρρίκνωση του ξύλου.

Είναι πραγματικά μακρόβιο το δέντρο;

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των επεξεργασμένων και των μη επεξεργασμένων δέντρων. Το ξύλο που έχει υποστεί επεξεργασία υπό πίεση έχει μια πράσινη απόχρωση. γι’ αυτό συχνά αναφέρεται ως Ονομάζεται «πράσινη σκλήρυνση» όταν λαμβάνετε ξυλεία επεξεργασμένης υπό πίεση από έναν προμηθευτή ξύλου. Το ξύλο είναι ακόμα υγρό και βαρύ. Είναι καλύτερο να το αφαιρέσετε το συντομότερο δυνατό. Επειδή τα χημικά μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση.

Αυτές οι διαφορές οδηγούν στην πεποίθηση ότι το ξύλο που έχει υποστεί επεξεργασία με πίεση είναι πιο ανθεκτικό από το «κανονικό» ξύλο και τα δύο προϊόντα είναι εξίσου ισχυρά. Το πατημένο ξύλο είναι πιο ανθεκτικό στη σήψη.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *