Σε ποια κατηγορία ανήκει ο ξηρός πάγος: Σύνθεση, Στοιχείο ή Μίγμα;

Ο ξηρός πάγος είναι μια ενδιαφέρουσα ουσία. Και πιθανότατα το έχετε δει στη σκηνή σε μια ροκ συναυλία ή ένα πείραμα με ηφαίστειο σε μια σχολική έκθεση επιστημών. Γιατί όμως ο στερεός ξηρός πάγος μετατρέπεται σε λευκό ψυχρό ατμό σε θερμοκρασία δωματίου; Η απάντηση βρίσκεται στη χημική του σύνθεση.

ξηρό πάγο ως συστατικό διοξείδιο του άνθρακα Ένα μόριο συνδέεται χημικά με δύο μόρια οξυγόνου, όχι με ένα στοιχείο ή μια ένωση. σε θερμοκρασία δωματίου σε στερεή κατάσταση Ο ξηρός πάγος δεν θα λιώσει, θα λιώσει. μεγαλείο Φτάνει κατευθείαν στην αέρια κατάσταση και μετατρέπεται σε παχύρρευστο ατμό.

Αυτό το άρθρο εξετάζει διάφορες ενώσεις, στοιχεία και ενώσεις. για την καλύτερη αξιολόγηση της χημικής σύστασης του ξηρού πάγου. μετά από αυτή την αναθεώρηση Θα συζητήσω την κοινή λογική και τους κανόνες ασφαλείας για τη σωστή χρήση, χειρισμό και αποθήκευση του ξηρού πάγου. και διασκεδαστικά πειράματα ένα ή δύο

Ο ξηρός πάγος είναι μια ένωση, στοιχείο ή ένωση.

Τι είναι οι ενώσεις, τα στοιχεία και οι ενώσεις;

χημική ένωση Αποτελείται από μόρια περισσότερων του ενός χημικών στοιχείων που συνδέονται μεταξύ τους. Για παράδειγμα, το νερό είναι ένα μείγμα υδρογόνου και οξυγόνου 2:1. Μια ένωση μπορεί να διασπαστεί στα συστατικά της μέρη μόνο χημικά, επομένως ένα μόριο πρέπει να έχει δύο ή περισσότερα συστατικά .

Κάθε ένωση έχει έναν χημικό τύπο που δείχνει τον αριθμό των ατόμων του στοιχείου που υπάρχει στην ένωση.Για παράδειγμα, ο ξηρός πάγος είναι διοξείδιο του άνθρακα CO2. Από τα 118 κοινώς αναγνωρισμένα στοιχεία, σήμερα έχουν καταγραφεί εκπληκτικές 350.000 χημικές ενώσεις.

Ένα στοιχείο είναι ένα μεμονωμένο άτομο ή ομάδα ατόμων που δεν μπορεί να αναλυθεί περαιτέρω με φυσικά ή χημικά μέσα. Είναι ομάδες ατόμων που έχουν πανομοιότυπα πρωτόνια στον πυρήνα.

χημική ένωση Μια ομάδα ατόμων που αποτελείται από στοιχεία και ενώσεις που δεν συνδέονται χημικά και μπορούν να διαχωριστούν με μη χημικά (φυσικά) μέσα. Για παράδειγμα, λάβετε υπόψη το λάδι και το νερό, τα οποία αναμειγνύονται αλλά οι εσωτερικές τους ιδιότητες παραμένουν οι ίδιες.

(Πηγή: Compounds, Elements and Compounds)

Ξηρός πάγος: Στοιχεία, συστατικά ή συστατικά;

ξηρό πάγο ως συστατικό Σε στερεά μορφή διοξειδίου του άνθρακα (CO2), ένα άτομο άνθρακα συνδυάζεται με δύο άτομα οξυγόνου (1:2) Οι ενώσεις αυτές δεν μπορούν να διαχωριστούν χημικά.

Ο ξηρός πάγος είναι μια καθαρή ουσία (ένωση) που δεν διαλύεται, υφίσταται υγρή κατάσταση και μετατρέπεται απευθείας από στερεό σε αέριο (καθίζηση) και αντίστροφα. από αέριο σε στερεό (κατακρήμνιση) σύμφωνα με τα δεδομένα ASCO σε σταθερή ατμοσφαιρική πίεση Ο ξηρός πάγος είναι περίπου -79°C (-110,2°F).

Σε τι χρησιμεύει ο ξηρός πάγος;

Ο ξηρός πάγος χρησιμοποιείται κυρίως για την κατάψυξη αντικειμένων που πρέπει να διατηρούνται πολύ κρύα, όπως ευπαθή τρόφιμα και φάρμακα. Δεν υπάρχει πουθενά μηχανικό σύστημα ψύξης ή κύκλωμα.

Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν ένθετα για μεγάλες συλλογές.

Μεγάλες επιτραπέζιες παγοκύστες για ψύκτες - Συσκευασία κατάψυξης για κάμπινγκ - Επαναχρησιμοποιήσιμα τεμάχια ξηρού πάγου μεγάλης διάρκειας 13 x 10 x 0,5 ίντσες. Γρήγορη κατάψυξη - 2 συσκευασίες

Εάν αγοράσετε, κερδίζουμε προμήθειες χωρίς επιπλέον κόστος.

ή μια θήκη για το μεσημεριανό κουτί του παιδιού σας

Ευγενική προσφορά του The Iceman, εδώ είναι μερικές λιγότερο γνωστές αλλά εξίσου ενδιαφέρουσες προσθήκες στον ξηρό πάγο που μπορεί να μην είχατε σκεφτεί:

 • Αύξηση της παραγωγικότητας των φυτών
 • παγίδα κοριών
 • καπάκι χημειοθεραπείας
 • επεξεργασία νωπού κρέατος
 • πράσινος ταφικός χώρος
 • κουνουπιοπαγίδα

Ο ξηρός πάγος δεν είναι μόνο για τη δοκιμή του ηφαιστείου του παιδιού σας.

Πώς να φτιάξετε ξηρό πάγο;

Η ASCO, ένας παγκόσμιος παραγωγός ξηρού πάγου, περιγράφει τη διαδικασία. Ο ξηρός πάγος είναι κατασκευασμένος από υγρό διοξείδιο του άνθρακα (CO2).Χρησιμοποιώντας αυτό που ονομάζουν σφαιροποιητή ξηρού πάγου, το υγρό CO2 αφήνεται να διασταλεί για να σχηματίσει ξηρό πάγο.Ο ξηρός πάγος τελικά συμπιέζεται για να σχηματίσει τον σωστό σκοπό του. Αυτό μπορεί να είναι μικρά σφαιρίδια (1,7 -3 mm) για ανατίναξη ξηρού πάγου ή μεγάλα κομμάτια για ψύξη.

Είναι ο ξηρός πάγος ένωση, στοιχείο ή μείγμα;

Όταν ο ξηρός πάγος εκτίθεται στον αέρα σε θερμοκρασία δωματίου Λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας θα σχηματιστεί πυκνή ομίχλη ή ατμός. Αυτός ο ατμός αποτελείται από σταγονίδια νερού μέσα στα μόρια του διοξειδίου του άνθρακα, τα οποία απελευθερώνονται αργά για να σχηματίσουν έναν ορατό ατμό ή μια δροσερή ομίχλη.

Γιατί να χρησιμοποιήσω ξηρό πάγο;

Ο ξηρός πάγος χρησιμοποιείται πιο συχνά από όσο νομίζετε. International Iceman Iceman Αντιμετωπίζει την επικράτηση στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Είναι εύκολο στην κατασκευή και ευαίσθητο στη θερμοκρασία για λύσεις μεταφοράς για βιομηχανίες όπως ιατρικά εργαστήρια. Εταιρείες εστίασης και φωτογράφοι

Quint Marini, Διευθυντής Μηχανικών Συσκευασίας Οι ειδικοί ναυτιλίας στο UPS Package Design and Test Label έχουν σημειώσει ότι ο ξηρός πάγος χρησιμοποιείται συχνά για προϊόντα που απαιτούν υπερβολικό κρύο λόγω εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών (-109,3°F ή -78,5°C). Παραδείγματα είναι κατεψυγμένα τρόφιμα και ορισμένα βιολογικά προϊόντα. Ξηρό Ο πάγος είναι επίσης άμεσα διαθέσιμος, φθηνός και διατίθεται σε διάφορα μεγέθη.

Πώς να χειριστείτε με ασφάλεια τον ξηρό πάγο;

Να είστε προσεκτικοί όταν χειρίζεστε ξηρό πάγο. Εφόσον η εξάχνωση συμβαίνει στους -78°C (-109,3°F), είναι σημαντικό να μην την αγγίζετε με γυμνά χέρια. Ευτυχώς, δεν υπάρχει έλλειψη εξοπλισμού ασφαλείας κατά την αντιμετώπιση του ξηρού πάγου. Ο κατάλληλος εξοπλισμός ασφαλείας για το χειρισμό ξηρού πάγου θα πρέπει να περιλαμβάνει γάντια, γυαλιά εργαστηρίου, λαβίδες και δοχεία αποστολής ξηρού πάγου.

Για παράδειγμα, η UPS έχει μια αυστηρή από στόμα σε στόμα όταν πρόκειται για ξηρό πάγο καθώς κινείται στην αλυσίδα εφοδιασμού της. Σημειώνουν ότι όσοι χειρίζονται ξηρό πάγο πρέπει να φορούν γυαλιά, ειδικά γάντια και προστατευτικά γυαλιά σωματιδίων. μπείτε κάτω από τα ρούχα

Λάβετε υπόψη αυτούς τους κανόνες όταν χειρίζεστε ξηρό πάγο:

 • Γάντια και γάντια.
 • Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε σε καλά αεριζόμενο χώρο για να αποφύγετε την εισπνοή ατμού.
 • απαιτείται επίβλεψη ενηλίκου
 • κρατήστε μακριά από κατοικίδια
 • Μην αποθηκεύετε σε κλειστά δοχεία. Η διαδικασία εξάχνωσης αυξάνει την πίεση του αέρα. και το δοχείο θα εκραγεί

The Science of Dry Ice: Time to Experiment

Πώς μπορώ να μάθω περισσότερα για τον ξηρό πάγο; Φυσικά, επιστημονικά πειράματα. Εδώ είναι μερικές ιδέες:

 • Halloween Mist: Ζεστό νερό αναμεμειγμένο με ξηρό πάγο θα καλύψει τον χώρο σας με τρομερή ομίχλη. Βαθμός: 1 λίβρα (0,53 κιλά) ξηρού πάγου ανά 1 λίτρο (4 λίτρα) ζεστού νερού Χρησιμοποιήστε 1 λίβρα ξηρού πάγου ανά 4 λίτρα ζεστού νερού για 5 ημέρες -10 λεπτά για μέγιστο αποτέλεσμα
 • Εργασία στο σχολείο των Φυσικών Επιστημών: Ακολουθούν σύνδεσμοι προς βίντεο YouTube σχετικά με τη χρήση ξηρού πάγου στα ακόλουθα επιστημονικά πειράματα: ηφαίστεια, κομήτες και θάλαμοι σύννεφων.

συμπέρασμα

Ο ξηρός πάγος είναι μια χημική ένωση σε αντίθεση με ένα στοιχείο ή ένωση. Ο ξηρός πάγος είναι μια επικίνδυνη χημική ουσία και πρέπει να προσεγγίζεται με προσοχή και τα κατάλληλα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Παρεμπιπτόντως, αν ψάχνετε για ένα τρομακτικό εφέ ομίχλης Halloween, προτείνω ανεπιφύλακτα το Freezin Fog Juice για τον ξηρό πάγο σας και την επιλογή ADG Fog Machine της Amazon. Είναι επίσης κατάλληλο για τις περισσότερες ομίχλες.Το ADJ είναι ένα φυσικό συστατικό του χυμού.

Frost Fog - Υγρό ομίχλης σε χαμηλές περιοχές, υπαίθρια - Απόκριες, δραματικό αποτέλεσμα, στοιχειωμένο.

Εάν αγοράσετε, κερδίζουμε προμήθειες χωρίς επιπλέον κόστος.

ADJ Products MISTER-KOOL-II Grave Yard Low Water Mist Maker

Εάν αγοράσετε, κερδίζουμε προμήθειες χωρίς επιπλέον κόστος.

Είναι ένα προϊόν με κορυφαίες πωλήσεις και επιβεβαιώθηκε με μεγάλη χαρά.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *