Πώς να πείτε εάν οφείλετε φόρους –

Γραμμές: Έλα, έχουν πονοκέφαλο. Μερικές φορές η ζωή κολλάει και είναι εύκολο να χάσεις αυτό που χρωστάς.

Δεν είστε σίγουροι αν οφείλετε φόρους στο IRS; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να προσδιορίζετε τι οφείλετε και πώς να το εξοφλήσετε.

Πώς μπορώ να ξέρω αν οφείλω φόρους της IRS;

Αν δεν πληρώσετε έγκαιρα τους φόρους σας Ίσως χρειαστεί να πληρώσετε πρόστιμα και εξωφρενικές χρεώσεις.

Δυστυχώς, η επικοινωνία με την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων μπορεί να είναι δύσκολη. Από αναπάντητες τηλεφωνικές κλήσεις έως καθυστερήσεις διεκπεραίωσης. Πολλοί φορολογούμενοι δυσκολεύονται να έρθουν σε επαφή. Αυτό προκαλεί σοβαρά προβλήματα με τις επιστροφές φόρων.

Δεν είστε σίγουροι αν χρωστάτε χρήματα στο IRS; Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να μάθετε. Αυτά περιλαμβάνουν:

ειδοποίηση μέσω ταχυδρομείου

Εάν οφείλετε φόρους στην IRS, ενδέχεται να σας στείλουν μια ειδοποίηση ταχυδρομικώς. Η IRS δεν θα επικοινωνήσει ποτέ μαζί σας μέσω κοινωνικών μέσων, email ή μηνυμάτων κειμένου, επομένως να είστε προσεκτικοί με αυτό για να αποφύγετε τους απατεώνες.

φορολογικός λογιστής IRS.gov

Μπορείτε να δείτε τις εκκρεμείς πληρωμές πραγματοποιώντας σύνδεση στον λογαριασμό σας στο IRS.gov. Μπορείτε επίσης να πληρώσετε ηλεκτρονικά. Αν λοιπόν χρωστάς φόρους Μπορείτε να πληρώσετε φόρους εκεί.

Ο πίνακας ελέγχου της IRS θα πρέπει να αναφέρει λεπτομερώς την υποχρέωση σας για κάθε φορολογικό έτος.

Έλεγχος ή υποβολή φορολογικής δήλωσης

Μπορείτε επίσης να μάθετε εάν οφείλετε φόρους υποβάλλοντας ή τροποποιώντας τη φορολογική σας δήλωση για το προηγούμενο έτος.

Καλέστε το IRS

Εάν αυτές οι επιλογές δεν λειτουργούν Μπορείτε να καλέσετε απευθείας το IRS για περισσότερες πληροφορίες. Ωστόσο, η τηλεφωνική επικοινωνία με την IRS μπορεί να είναι δύσκολη κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής. και ίσως χρειαστεί να περιμένετε πολύ

Δυστυχώς, δεν είναι ασυνήθιστο για το IRS να αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πλήθος μη επεξεργασμένων επιστροφών. Το να μάθετε αν οφείλετε φόρους μπορεί να είναι ακόμα πιο δύσκολο.

Όταν το IRS ασχολείται με μεγάλο ανεκτέλεστο Μπορείτε να στείλετε επαναλαμβανόμενες ειδοποιήσεις. (Ακόμα κι αν δεν λάβατε το πρώτο μήνυμα), το οποίο μπορεί να προκαλέσει σύγχυση.

Για παράδειγμα, εάν λάβετε μια ειδοποίηση από το IRS, είτε ως πρώτη επαφή είτε ως επακόλουθη ειδοποίηση, Θα πρέπει πάντα να ανταποκρίνεστε γρήγορα για να αποφύγετε να πληρώσετε πρόστιμα και τόκους.

Εάν πιστεύετε ότι η δήλωση είναι άκυρη και δεν οφείλετε φόρους, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την IRS το συντομότερο δυνατό για να αποφύγετε την καταβολή περιττών χρεώσεων.

Πόσο καιρό οφείλετε φόρους της IRS;

Εάν οφείλετε φόρους IRS, η κανονική περίοδος είναι 10 χρόνια από την ημερομηνία κοινοποίησης.

Αυτό σημαίνει ότι η IRS θα έχει δέκα χρόνια για να εισπράξει πίσω φόρους.

Αυτή η δεκαετής περίοδος ξεκινά την ημέρα που οι φόροι σας υπολογίζονται και προστίθενται επίσημα στα βιβλία. Μερικές φορές αυτή η ημερομηνία μπορεί να παραταθεί σε περιπτώσεις πτώχευσης και προσφυγών.

Αν το φορολογικό τιμολόγιο είναι ληξιπρόθεσμο για μεγάλο χρονικό διάστημα Το IRS μπορεί να αρχίσει να συλλέγει φόρους μέσω επιβολής.

Θα τιμωρηθώ αν δεν πληρώσω φόρους;

Πώς να καταλάβετε αν οφείλετε φόρους

Εάν δεν πληρώσετε τους φόρους σας μέχρι την ημερομηνία λήξης ή μέχρι την παρατεταμένη ημερομηνία λήξης μπορεί να τιμωρηθείτε

Το πρόστιμο που οφείλετε είναι συνήθως ένα ποσοστό του φόρου που δεν πληρώσατε. Εάν συμβεί αυτό, η IRS θα σας στείλει μια ειδοποίηση μη πληρωμής της ποινής.

Η μη πληρωμή των προστίμων θα υπολογιστεί με βάση το χρονικό διάστημα που δεν έχουν πληρωθεί οι φόροι σας. Ωστόσο, η μη πληρωμή των προστίμων δεν μπορεί να υπερβαίνει το 25% των απλήρωτων φόρων σας.

Το ποσό της ποινής μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το αν δεν καταβάλατε το ποσό που αναφέρεται στη φορολογική σας δήλωση ή εάν δεν πληρώσατε μη δηλωθέντες φόρους στη φορολογική σας δήλωση.

Ποινές για παράλειψη πληρωμής του ποσού στη φορολογική σας δήλωση

Το πρόστιμο αυτό θα είναι 0,5% του απλήρωτου φόρου για κάθε μήνα ή μέρος του μήνα κατά τον οποίο δεν καταβάλλεται φόρος.

Εάν επιστρέψετε έγκαιρα και έχετε εγκεκριμένο πρόγραμμα πληρωμής Το πρόστιμο αυτό θα μειωθεί στο 0,25%.

Εάν το πρόστιμο δεν καταβληθεί και το πρόστιμο δεν κατατεθεί τον ίδιο μήνα Το πρόστιμο αυτού του μήνα μπορεί να μειωθεί εάν δεν κατατεθεί το πρόστιμο.

Ποινές για μη πληρωμή για πράγματα που δεν ενημερώσατε κατά την επιστροφή σας.

Οι ποινές μη πληρωμής υπολογίζονται διαφορετικά εάν οφείλετε φόρους που δεν αναφέρατε ή πληρώσατε εγκαίρως.

Θα σταλεί μια επιστολή που θα περιγράφει το ποσό που οφείλετε και την ημερομηνία λήξης (συνήθως 21 ημέρες μετά την αποστολή της ειδοποίησης ή 10 ημέρες εάν το οφειλόμενο ποσό υπερβαίνει τα 100.000 $).

Εάν δεν πληρώσετε στην ώρα σας Το πρόστιμο προεπιλογής είναι 0,5% των απλήρωτων φόρων για κάθε μήνα ή μέρος του μήνα.

Το πρόστιμο αυτό μπορεί να μειωθεί στο 0,25% ανά μήνα ή μέρος του μήνα. Εάν το επιστρέψετε έγκαιρα και έχετε εγκεκριμένο πρόγραμμα πληρωμής

Εάν δεν εξοφλήσετε το χρέος σας εντός 10 ημερών από την ειδοποίηση (εάν ισχύει), η ποινή μπορεί να αυξηθεί κατά 1% ανά μήνα ή μερικούς μήνες.

Πώς να πληρώσετε τους φόρους σας

Υπάρχουν μερικοί τρόποι να πληρώσετε τους φόρους σας. Ακόμα κι αν δεν μπορείς να πληρώσεις φόρους εφάπαξ. Αλλά έχετε επίσης επιλογές. Αυτές είναι:

  • Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα δόσεων: Μπορείτε να το ρυθμίσετε με το IRS και να πληρώνετε το λογαριασμό σας μηνιαίως.
  • Λάβετε προσφορά: Μπορείτε επίσης να διεκδικήσετε μια προσφορά σε συμβιβασμό. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εξοφλήσετε το δάνειο για λιγότερο από αυτό που οφείλετε.
  • Προσδιορισμός δυσκολίας: Η χρέωση της IRS μπορεί να ακυρωθεί εάν σας δυσκολέψει.
  • Υποβάλετε και πληρώστε ό,τι μπορείτε: Ή μπορείτε να πληρώσετε όσα περισσότερα μπορείτε όταν υποβάλετε την επιστροφή σας και συνεργαστείτε με την IRS για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο πληρωμής για το οφειλόμενο υπόλοιπο.

συμπέρασμα

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μάθετε εάν οφείλετε φόρους στην IRS. Εάν δεν μπορείτε να πληρώσετε πλήρως Μπορείτε να επιλέξετε από διάφορους τρόπους πληρωμής.

Εάν ειδοποιηθείτε από το IRS, πληρώστε το συντομότερο δυνατό για να αποφύγετε κυρώσεις και τόκους.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *