Πώς να βάψετε ξύλινα έπιπλα

Σε ποιον δεν αρέσει η εμφάνιση των ξύλινων επίπλων; Ευέλικτο, ζεστό και ουδέτερο, κατάλληλο για κάθε σπίτι. Το πρόβλημα είναι ότι τα πραγματικά ξύλινα έπιπλα μπορεί να είναι ακριβά. Εάν έχετε κάποια κομμάτια που θέλετε να προσθέσετε χρώμα ή να βελτιώσετε. Μπορείτε να αλλάξετε εντελώς την εμφάνιση με μια νέα εργασία βαφής. Εάν σκέφτεστε να ενημερώσετε το σπίτι σας με τη βοήθεια έργων DIY, διαβάστε παρακάτω για μερικές εξαιρετικές συμβουλές. στη ζωγραφική επίπλων Αυτό το άρθρο θα σας δείξει πώς να μετατρέψετε τα φθηνά ξύλινα έπιπλα σε ένα vintage αριστούργημα ή να τους δώσετε μια φρέσκια νέα εμφάνιση με μια μοντέρνα βαφή. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα!

Πώς να βάψετε ξύλινα έπιπλα

ό, τι θέλεις

στην αρχή Θα χρειαστείτε μερικά βασικά υλικά: – Τα έπιπλα που θέλετε να βάψετε – Επιλέξτε κομμάτια που ταιριάζουν στο στυλ σας αλλά είναι φθηνά, παλιά ή κατεστραμμένα. Μπορείτε να ψεκάσετε με βαφή οποιουδήποτε τύπου ξύλινων επίπλων – ρουχαλιών ή μουσαμάδων – είναι καλύτερο να κρατάτε τα έπιπλα έξω και να τα δουλεύετε μακριά. Χρησιμοποιήστε ένα παλιό πανί για να καλύψετε επιφάνειες που δεν θέλετε να βάψετε – πινέλα, γυαλόχαρτο και στόκος ξύλου – ανάλογα με την κατάσταση των επίπλων σας. Μπορεί να θέλετε να τρίψετε και να σφραγίσετε μεγάλες γρατσουνιές ή βαθουλώματα πριν το βάψετε. Θα χρειαστείτε ένα μικρό πινέλο για να βάψετε μέσα σε συρτάρια ή σχισμές – ένα μικρό ρολό για να βάψετε μεγάλες επίπεδες επιφάνειες υφάσματος – βαμβακερά γάντια – χωρίς τσιμπήματα! Είναι σημαντικό να αποφύγετε το στάζει και το πιτσίλισμα του χρώματος.

Γυαλίστε και βάψτε τα κομμάτια σας.

Εάν τα έπιπλά σας έχουν γυαλιστερό ή γυαλιστερό φινίρισμα τρίψτε το πρώτα Καταργήστε το υπάρχον υλικό Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε γυαλόχαρτο για να λειάνετε το ξύλο. Το χοντρό γυαλόχαρτο είναι καλύτερο γιατί αφαιρεί το φινίρισμα χωρίς να κόβει το ξύλο. Εάν χρησιμοποιείτε λεπτό γυαλόχαρτο Κινδυνεύετε να ξοδέψετε πολύ χρόνο και να κατεβείτε σε γυμνό ξύλο. Οπότε να προσέχεις. Αν η επιφάνεια είναι λεία Μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα. Αλλά αν τα έπιπλα είναι παλιά και έχουν μια σκληρή, φθαρμένη επιφάνεια, τότε είναι σημαντικό ένα σχολαστικό τρίψιμο γιατί δεν θέλετε να θρυμματιστεί ή να ξεφλουδίσει το νέο χρώμα αργότερα. Πρέπει να περιμένετε να στεγνώσει το ξύλο πριν το βάψετε.

ξύλινα έπιπλα βαμμένα με σπρέι

Το σπρέι βαφής είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για οικιακά έργα DIY επειδή είναι γρήγορη και εύκολη στην εφαρμογή του. Και μπορεί να δώσει στα συνηθισμένα ξύλινα έπιπλα μια νέα εμφάνιση μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Προσιτό και διαθέσιμο σε εκατοντάδες χρώματα και αποχρώσεις. Έτσι, μπορείτε να δώσετε στα έπιπλά σας μια νέα εμφάνιση χωρίς υπερβολικές δαπάνες. Υπάρχουν διάφοροι τύποι βαφής με σπρέι που είναι κατάλληλοι για ξύλινα έπιπλα. Θα πρέπει να επιλέξετε ένα χρώμα που να προσκολλάται στο ξύλο, όπως ακρυλικά χρώματα ή χρώματα με βάση το νερό. Αποφύγετε τη χρήση χρωμάτων με βάση το λάδι, καθώς τείνουν να αφήνουν κολλώδη υπολείμματα που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το χρώμα σας είναι σατέν ή απλό. Γιατί το γυαλιστερό χρώμα δεν είναι κατάλληλο για ξύλινα έπιπλα.

Τι είδους μπογιά ψεκασμού πρέπει να χρησιμοποιήσω;

 1. Ακρυλικό σπρέι – Αυτό είναι ένα εξαιρετικό χρώμα για έπιπλα, καθώς έχει σχεδιαστεί για να κολλάει στο ξύλο. Αυτά είναι πολλά χρώματα. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε χρώματα που ταιριάζουν με τα έπιπλα και το περιβάλλον σας.
 2. Βαφές με βάση το νερό – Αυτά τα χρώματα είναι λιγότερο επιρρεπή σε μουτζούρες από τα χρώματα με βάση το λάδι. Ωστόσο, δεν είναι τόσο ανθεκτικά όσο τα ακρυλικά χρώματα, καθώς δεν είναι τόσο ανθεκτικά στη φθορά του νερού. Στεγνώνει πιο αργά από το ακρυλικό. Και δεν είναι η καλύτερη επιλογή εάν θέλετε να καλύψετε μια μεγάλη επιφάνεια από ξύλινα έπιπλα.
 3. Βαφή ψεκασμού με βάση το λάδι – Αυτό το χρώμα έχει σχεδιαστεί για να προσκολλάται στο ξύλο. Αλλά δεν θα στεγνώσει τόσο γρήγορα όσο τα χρώματα με βάση το νερό ή τα ακρυλικά χρώματα. αφήνοντας ένα κολλώδες υπόλειμμα που είναι δύσκολο να αφαιρεθεί Δεν συνιστάται για όλους τους τύπους επίπλων. Αυτό συμβαίνει επειδή η επίστρωση θα αφήσει μια επίστρωση που θα ραγίσει ή θα θρυμματιστεί με την πάροδο του χρόνου. Εάν θέλετε η νέα σας βαφή να διαρκέσει περισσότερο Χρησιμοποιήστε νερό ή ακρυλικό σπρέι λάκας αντί για προϊόντα με βάση το λάδι.
 4. Gloss Spray Paints – Αυτά τα χρώματα έχουν σχεδιαστεί για να έχουν γυαλιστερό φινίρισμα. Δεν συνιστάται για ξύλινα έπιπλα, καθώς τείνει να σπάει και να θρυμματίζεται με την πάροδο του χρόνου εάν εκτεθεί στο ηλιακό φως ή σε άλλες πηγές θερμότητας.
 5. Βαφή ψεκασμού κόκκων ξύλου – Αυτός ο τύπος χρώματος έχει σχεδιαστεί ειδικά για ξύλο και έχει σχεδιαστεί για να φαίνεται ρεαλιστικός μιμούμενος τον αρχικό κόκκο ξύλου. Δεν αφήνει κολλώδη υπολείμματα Είναι μια εξαιρετική επιλογή για έπιπλα που αφήνονται σε εξωτερικούς χώρους. Μπορείτε να βρείτε αυτό το είδος βαφής σε διάφορες αποχρώσεις και χρώματα. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε χρώματα που φαίνονται όμορφα με τα έπιπλα και το περιβάλλον σας.

Το μυστικό της επιτυχίας στο βάψιμο με σπρέι ξύλινων επίπλων

 1. Μην χρησιμοποιείτε ψεκαστήρα βαφής – αυτά είναι σχεδιασμένα για να διευκολύνουν το βάψιμο των επίπλων. Κάνουν όμως τρομερή δουλειά βάφοντας μεγάλες επιφάνειες ξύλου. Δεν συνιστάται για όλους τους τύπους επίπλων καθώς μπορεί να αφήσει κολλώδη υπολείμματα που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν αργότερα. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα τυπικό πινέλο και ρολό για να εφαρμόσετε ομοιόμορφα και ομοιόμορφα.
 2. Κρατήστε τα έπιπλά σας μακριά από παράθυρα και πηγές θερμότητας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν θέλετε η νέα σας εργασία βαφής να διαρκέσει περισσότερο από τα τυπικά έργα DIY, τη θερμότητα από τον ήλιο ή άλλες πηγές. Σε εσωτερικούς χώρους, μπορεί να αποδυναμώσει την επιφάνεια του ξύλου. Επομένως, προσπαθήστε να αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως ή τις ζεστές περιοχές για να διασφαλίσετε ότι το ξύλο διαρκεί περισσότερο από το αναμενόμενο.
 3. Χρησιμοποιήστε αστάρι με βάση το λάδι πριν τη βαφή – οι ξύλινες επιφάνειες είναι επιρρεπείς σε ζημιές όταν εκτίθενται σε νερό ή προϊόντα με βάση το λάδι. Επομένως, είναι σημαντικό να το προστατέψετε με ένα αστάρι με βάση το λάδι πριν εφαρμόσετε βαφή με σπρέι. Αυτό παρέχει πρόσθετη προστασία από τη ζημιά από το νερό και βοηθά στην αποφυγή ραγίσματος ή απολέπισης της νέας σας βαφής στο μέλλον.
 4. Χρησιμοποιήστε πολλαπλές στρώσεις βαφής σε σπρέι – Τα χρώματα ψεκασμού έχουν σχεδιαστεί με περισσότερες από μία στρώσεις. Έτσι, έχετε περισσότερες επιλογές για να επιλέξετε ένα σπρέι χρώματος που ταιριάζει με το χρώμα όλων των επίπλων σας σε όλο το σπίτι σας. Εάν θέλετε η νέα σας βαφή να έχει διάρκεια. Θα πρέπει να δοκιμάσετε τη βαφή με σπρέι αρκετές φορές. Στρώστε στρώσεις σε διαφορετικά χρώματα.Αυτό θα αποτρέψει το ξεθώριασμα ή τη φθορά του ξύλου με την πάροδο του χρόνου.
 5. Χρησιμοποιήστε ρολό – Δεν χρειάζεστε ρολό όταν βάφετε έπιπλα. Αλλά θα κάνει τη ζωγραφική πιο εύκολη και αποτελεσματική. Εάν χρησιμοποιείτε ψεκαστήρα βαφής Φροντίστε να γεμίσετε το χρώμα κοντά στα έπιπλά σας. Γιατί η χρήση θα είναι μεγαλύτερη ακόμα κι αν ο ψεκαστήρας γεμίσει με μπογιά κοντά στα έπιπλά σας.
 6. Άμεσος καθαρισμός μετά το βάψιμο – Μόλις ολοκληρώσετε το βάψιμο όλων των επίπλων σας. Καθαρίστε καλά με σαπούνι και νερό για να αποφύγετε λεκέδες από το χρώμα του δρόμου.
 7. Εφαρμόστε μία στρώση στεγανωτικού – τέλος, εάν χρειάζεστε επιπλέον προστασία από την υγρασία ή τη ζημιά από το νερό. Εφαρμόστε τουλάχιστον μία στρώση στεγανωτικού πριν προχωρήσετε σε άλλο έργο ή φύγετε από το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σφραγιστικό ειδικά σχεδιασμένο για ξύλινες επιφάνειες και σχεδιασμένο για εξωτερική χρήση. η οποία υγρασία και καιρικές συνθήκες όπως η βροχή και το ηλιακό φως δεν θα καταστρέψουν ή θα εξασθενίσουν με την πάροδο του χρόνου άλλων επιστρώσεων. Στεγνώνει γρηγορότερα από τις συμβατικές βαφές με σπρέι. Σημαίνει ότι μπορεί να εφαρμοστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

συμπέρασμα

Το βάψιμο ξύλινων επίπλων είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να δώσετε μια νέα όψη σε ένα απλό κομμάτι. Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε ένα χρώμα. ετοιμάστε τα έπιπλα και βάψτε για καλύτερα αποτελέσματα Φροντίστε να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές για καλύτερα αποτελέσματα όταν βάφετε έπιπλα! Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρωματιστά στυλό. Αυτά είναι μικρά, φορητά εργαλεία που σας επιτρέπουν να σχεδιάζετε έπιπλα. Είναι ιδανικό για γρήγορη προσθήκη μοτίβων κουκκίδων ή γραμμών. Αλλά λειτουργεί καλύτερα σε λείες, καθαρές επιφάνειες.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *