Πρέπει να βάλετε αφυγραντήρα στο χαλί;

Ο αφυγραντήρας είναι μια οικιακή συσκευή που αφαιρεί την υγρασία από τον αέρα. Η τακτική χρήση ενός αφυγραντήρα βελτιώνει τη συνολική ποιότητα του αέρα στο σπίτι σας σταθεροποιώντας τα επίπεδα υγρασίας και μειώνοντας την παρουσία μούχλας και άλλων αλλεργιογόνων.

Ο αφυγραντήρας μπορεί να τοποθετηθεί σε μοκέτα ή σκληρό δάπεδο. Λειτουργεί καλύτερα όταν τοποθετείται στη μέση ενός δωματίου. αλλά τουλάχιστον Οι περισσότεροι αφυγραντήρες πρέπει να τοποθετούνται τουλάχιστον 6 ίντσες μακριά από τοίχους ή άλλα έπιπλα. Η καλή κυκλοφορία του αέρα είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία της συσκευής.

Το υπόλοιπο αυτού του άρθρου θα συζητήσει τους αφυγραντήρες με περισσότερες λεπτομέρειες. Συμπεριλαμβανομένου του τρόπου εργασίας, του τρόπου χρήσης, του τρόπου συντήρησης και ορισμένα οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με την τακτική χρήση.

Μπορεί να τοποθετηθεί ο αφυγραντήρας στο χαλί;

Τι είναι ο αφυγραντήρας;

Ο αφυγραντήρας είναι μια μικρή ηλεκτρική συσκευή που λειτουργεί για να απομακρύνει την υπερβολική υγρασία από τον αέρα. Η χρήση ενός βοηθά στη διατήρηση της βέλτιστης συνολικής υγρασίας για το δωμάτιο ή ολόκληρο το κτίριο: όχι πολύ υγρό και όχι πολύ στεγνό.

Ένας αφυγραντήρας λειτουργεί τραβώντας ζεστό, υγρό αέρα στη μονάδα μέσω ενός ανεμιστήρα. κατά την είσοδο στον κινητήρα Ο αέρας θα περάσει μέσα από τον μεταλλικό εξατμιστή. όταν ο καιρός κρυώσει Ο αέρας θα συστέλλεται και η υπερβολική υγρασία θα απομακρυνθεί. που συμπυκνώνεται μέσα στο πηνίο Αυτή η συμπύκνωση στη συνέχεια συλλέγεται σε μια δεξαμενή αποθήκευσης. και πιο δροσερός, λιγότερο υγρός αέρας απελευθερώνεται πίσω στο δωμάτιο.

Ένας τυπικός αφυγραντήρας είναι θορυβώδης επειδή ο ανεμιστήρας λειτουργεί συνεχώς. Αν και δεν είναι τόσο δυνατά όσο τα φορητά κλιματιστικά, δεν συνιστώνται για χρήση σε ήσυχα δωμάτια όπως το γραφείο του σπιτιού ή το υπνοδωμάτιό σας τη νύχτα.

Πώς να αγοράσετε έναν αφυγραντήρα;

Μπορείτε να αγοράσετε έναν υγραντήρα σε οποιοδήποτε κατάστημα οικιακής βελτίωσης ή οικιακής βελτίωσης. ή από διάφορους διαδικτυακούς λιανοπωλητές Όταν αγοράζετε μια μηχανή τατουάζ Θα πρέπει να εξετάσετε πόσο μεγάλη είναι η περιοχή κάθε μονάδας που μπορεί να υγρανθεί εύκολα. Ή μήπως ταιριάζει καλύτερα σε μια συγκεκριμένη περιοχή του σπιτιού;

Μερικοί υγραντήρες σαν αυτόν Μίνι Αφυγραντήρας Pro Breeze ElectricΣχεδιασμένο για να αυξάνει αποτελεσματικά την υγρασία στο δωμάτιο. Άλλοι αφυγραντήρες Μπορεί να προορίζεται για μεγάλες και υγρές περιοχές Αφυγραντήρας Homelabs Energy Star Ιδανικό για υπόγειο ή σέρνεται κάτω από το σπίτι σας. Άλλοι αφυγραντήρες Μπορεί να εγκατασταθεί ως μέρος μιας μεγαλύτερης μηχανής HVAC στο σπίτι σας Aprilaire 1830 Pro Αφυγραντήρας Λειτουργεί για να υγράνει ολόκληρο το σπίτι σας.

Αφυγραντήρας Pro Breeze - Αφυγραντήρας 225 τετραγωνικών ποδιών για το σπίτι, οικιακός αφυγραντήρας, κατοικίες, κρεβατοκάμαρες, κουζίνα και υπόγειο, αφυγραντήρας μπάνιου και μπανιέρας, χωρητικότητα 17 oz. Συμπαγής και αποτελεσματικός. ...

Εάν αγοράσετε, κερδίζουμε προμήθειες χωρίς επιπλέον κόστος.

Home Lab 4.500 m2 Ft Energy Star αφυγραντήρας για πολύ μεγάλα δωμάτια και υπόγεια

Εάν αγοράσετε, κερδίζουμε προμήθειες χωρίς επιπλέον κόστος.

Aprilaire 1870 XL Pro Αφυγραντήρας, Εμπορικός Αφυγραντήρας 130 Pint για Crawl Spaces, Υπόγεια, 7.200 Sq. Ft.

Εάν αγοράσετε, κερδίζουμε προμήθειες χωρίς επιπλέον κόστος.

Για μικρούς αφυγραντήρες μονόχωρου χώρου Θα πρέπει να λάβετε υπόψη το μέγεθος της δεξαμενής νερού που έχει το μηχάνημα. Αυτό θα καθορίσει τη συχνότητα αποστράγγισης του συλλεγόμενου νερού.

Μια άλλη σημαντική παράμετρος είναι η ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία του αφυγραντήρα. Η τακτική χρήση αυξάνει τον συνολικό οικιακό λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος. Εάν αυτό ισχύει για εσάς, αναζητήστε το. Πιστοποιημένος αφυγραντήρας Energy Star.

Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν αφυγραντήρα;

Να διαβάζετε πάντα το συγκεκριμένο εγχειρίδιο οδηγιών που συνοδεύει τον υπολογιστή σας πριν τον χρησιμοποιήσετε.Γενικά, το πρώτο βήμα είναι να βρείτε πού θέλετε να τοποθετήσετε τον αφυγραντήρα στο δωμάτιο. Ιδανικά Ο αφυγραντήρας πρέπει να τοποθετηθεί στη μέση του δωματίου. Αν όμως δεν είναι δυνατόν Τοποθετήστε το τουλάχιστον 6 ίντσες μακριά από τοίχους ή άλλα έπιπλα. Μπορεί να τοποθετηθεί σε σκληρά δάπεδα ή χαλιά.

Ο αφυγραντήρας πρέπει να τοποθετηθεί κοντά σε μια γειωμένη πρίζα που συνδέεται απευθείας σε αυτόν. Μην χρησιμοποιείτε καλώδιο επέκτασης.

Όταν το ρεύμα είναι συνδεδεμένο και ενεργοποιημένο Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις του αφυγραντήρα. Οι περισσότεροι αφυγραντήρες είναι ενσωματωμένοι. υγρασίαπου ανιχνεύει το επίπεδο υγρασίας σε ένα δωμάτιο ή σπίτι, σύμφωνα με την κλινική Mayo, το κατάλληλο επίπεδο υγρασίας 30% έως 50% πρέπει να είναι στο σπίτι σας.

Ο αφυγραντήρας σας μπορεί να ρυθμιστεί στο επιθυμητό επίπεδο υγρασίας. Όταν η συσκευή ενεργοποιείται για πρώτη φορά και έχει αφαιρεθεί η υπερβολική υγρασία από τον αέρα. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε το κύκλωμα όπως απαιτείται για να διατηρήσετε το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας.

Τα περισσότερα μηχανήματα συλλέγουν συμπυκνωμένο νερό σε μια δεξαμενή που πρέπει να αδειάζετε περιοδικά. Μπορεί να υπάρχει ένας εύκαμπτος σωλήνας που μπορεί να τροφοδοτηθεί απευθείας σε νεροχύτη ή άλλη αποχέτευση.

Πόσο συχνά καθαρίζετε τον υγραντήρα σας

Ο αφυγραντήρας πρέπει να καθαρίζεται τακτικά. Η δεξαμενή νερού πρέπει να καθαρίζεται κάθε 2 εβδομάδες ή πιο συχνά εάν ζείτε σε πολύ υγρό κλίμα. Το φίλτρο αέρα στον αφυγραντήρα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 6 μήνες Το πηνίο του εξατμιστή θα πρέπει να ελέγχεται εποχιακά για συσσώρευση σκόνης και πάγου. Και ο τακτικός καθαρισμός του εξατμιστή θα βοηθήσει τον αφυγραντήρα να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.

Μπορείτε να δείτε όλη τη διαδικασία σε αυτό το βίντεο:

Πώς ένας αφυγραντήρας βελτιώνει την υγεία;

Όταν ο αέρας μέσα στο σπίτι σας είναι πολύ υγρός Τα κοινά οικιακά αλλεργιογόνα επιβιώνουν και ευδοκιμούν πιο εύκολα. Αυτά τα αλλεργιογόνα περιλαμβάνουν ακάρεα σκόνης, γύρη και σπόρια μούχλας. Το να διατηρείτε τον αέρα στο σπίτι σας στεγνό μειώνει αυτά τα ερεθίσματα. ιδιαίτερα τα ακάρεα της σκόνης Ευδοκιμεί σε εσωτερικούς χώρους με υγρασία πάνω από 50%.Η τακτική χρήση ενός αφυγραντήρα μπορεί να διευκολύνει τον έλεγχο αυτών των παρασίτων.

αποτρέψτε την εξάπλωση της μούχλας

Η μούχλα και το ωίδιο αναπτύσσονται όταν υπάρχει υγρασία οπουδήποτε στο σπίτι. Μεταξύ 75% και 95%Η τακτική χρήση υγραντήρα δεν θα σκοτώσει τα σπόρια μούχλας. Αλλά θα βοηθήσει στην πρόληψη της εξάπλωσής του.

Η μείωση της συχνότητας εμφάνισης μούχλας, γύρης και τριχώματος κατοικίδιων ζώων μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα εποχικής αλλεργίας. Το να διατηρείτε το επίπεδο υγρασίας στο σπίτι σας χαμηλό σημαίνει λιγότερο φτάρνισμα. λιγότερο κνησμό και ασφυκτιά

Ανακουφίζει από τη δυσφορία σε άτομα με άσθμα.

Τα άτομα με άσθμα μπορεί να επωφεληθούν από την τακτική χρήση αφυγραντήρα. όταν ο αέρας είναι πολύ ξηρός Η μύτη και ο λαιμός σας θα στεγνώσουν και θα ερεθιστούν εύκολα. όταν ο αέρας είναι πολύ υγρός Μπορεί να περιέχει περισσότερα αλλεργιογόνα που προκαλεί περισσότερες κρίσεις άσθματος Για άτομα με άσθμα Η διατήρηση ενός σταθερού επιπέδου υγρασίας μεταξύ 30% και 50% είναι χρήσιμη.

Κρατήστε τα παράσιτα στον κόλπο

Μερικά οικιακά έντομα επιθυμούν επίσης να εισέρχονται σε περιοχές με υψηλή υγρασία. Έτσι, η χρήση ενός υγραντήρα θα σας βοηθήσει να κρατήσετε αυτά τα σφάλματα έξω από το σπίτι σας. Τα ασημόψαρα προτιμούν σκοτεινά και υγρά περιβάλλοντα σε μέτριες θερμοκρασίες. Η χρήση ενός υγραντήρα στο υπόγειο, στο δωμάτιο πλυντηρίων ή στην περιοχή ερπυσμού μπορεί να κρατήσει τα silverfish μακριά από αυτές τις περιοχές.

Ορισμένες κατσαρίδες, σαρανταποδαρούσες, χιλιοποδαρούσες και αράχνες προτιμούν να ζουν σε περιβάλλοντα με υψηλή υγρασία. Η χρήση ενός αφυγραντήρα μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε το σπίτι σας απαλλαγμένο από αυτά τα παράσιτα.

κάντε το σπίτι σας πιο σπίτι

Εκτός από όλα αυτά τα οφέλη Η τακτική χρήση ενός αφυγραντήρα μπορεί επίσης να κάνει το σπίτι σας να νιώθει πιο δροσερό και πιο άνετο. Και η αυξημένη κατανάλωση ενέργειας κατά τη λειτουργία μπορεί να αντισταθμιστεί με τη χρήση λιγότερο κλιματιστικού για ολόκληρο το σπίτι.

συμπέρασμα

Ο αφυγραντήρας είναι μια χρήσιμη οικιακή συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο. και εύκολο να τοποθετηθεί σε χαλί ή σκληρό δάπεδο Ένας αφυγραντήρας αφαιρεί την υπερβολική υγρασία από τον αέρα. Κάντε το σπίτι σας να νιώθει πιο δροσερό

Η τακτική χρήση ενός αφυγραντήρα μπορεί να μειώσει την παρουσία διαφόρων οικιακών αλλεργιογόνων όπως η σκόνη και η γύρη. Αυτό είναι χρήσιμο για άτομα με άσθμα.Επιπλέον, η μείωση της εσωτερικής υγρασίας μπορεί να κάνει το σπίτι σας καλύτερο μέρος για κατσαρίδες, ασημόψαρα και άλλα παράσιτα εσωτερικού χώρου.

Οι αφυγραντήρες είναι εύκολοι στη χρήση και κάνουν το σπίτι σας να νιώθει πιο άνετα. Μπορεί να τοποθετηθεί σε όποιο δωμάτιο θέλετε και μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε τύπο δαπέδου. Κατάλληλο για όσους ζουν σε κλίματα με υψηλή υγρασία. Αλλά ο καθένας μπορεί να δει τα οφέλη από τη χρήση του.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *