Οφέλη από μεταξωτά σεντόνια για καλύτερο ύπνο

Το να κοιμάσαι αρκετά μπορεί να είναι δύσκολο. Ειδικά για όσους ζουν σε ζεστά και υγρά κλίματα. Οι ιδρωμένοι κοιμώμενοι έχουν μερικές επιλογές για να τους κρατήσουν δροσερούς όλη τη νύχτα. Και τα μεταξωτά κλινοσκεπάσματα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές.

Τα μεταξωτά σεντόνια σας κρατούν δροσερό. Το μετάξι είναι φυσικά απορροφητικό και αναπνέει, και αυτές τις ιδιότητες Αυτή μπορεί να είναι μια χρήσιμη επιλογή για όσους θέλουν να δροσιστούν ενώ κοιμούνται. Αν ψάχνετε για κλινοσκεπάσματα που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη θερμοκρασία του σώματός σας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το μετάξι είναι μια από τις καλύτερες επιλογές σας.

Αυτό το άρθρο διερευνά τις ιδιότητες, τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του μεταξιού που το καθιστούν μια χρήσιμη επιλογή για ζεστούς ύπνους. Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε ένα νέο μεταξωτό σεντόνι.

Πώς τα μεταξωτά επιθέματα επηρεάζουν τη θερμοκρασία του σώματος;

όταν οι άνθρωποι κοιμούνται Η θερμοκρασία του πυρήνα του σώματος αρχίζει να πέφτει.

Αυτό εγείρει ένα σημαντικό ερώτημα: γιατί οι άνθρωποι που κοιμούνται ζεσταίνονται αφόρητα όταν πέφτει η θερμοκρασία του σώματός τους;

Η απάντηση είναι η μεταφορά θερμότητας. Κάθε ύφασμα που έρχεται σε επαφή με το δέρμα απορροφά και διατηρεί μέρος της φυσικής θερμότητας του σώματος. Ορισμένα υφάσματα και υλικά απορροφούν αυτή τη θερμότητα καλύτερα από άλλα. Για παράδειγμα, ο αφρός μνήμης είναι ένα γνωστό υλικό που συγκρατεί τη θερμότητα.

Έτσι όταν ξαπλώνετε με τα μάτια σας λίγο κλειστά Το σώμα σας γεμίζει τη γύρω περιοχή με θερμότητα. Ορισμένα υλικά στο κρεβάτι σας μπορούν να απορροφήσουν τη θερμότητα του σώματος και να την απελευθερώσουν στον περιβάλλοντα αέρα. ενώ άλλα υλικά Απορροφά τη θερμότητα από το σώμα και τη συγκρατεί. για να αντισταθμίσει τη μεταφορά θερμότητας και να διατηρήσει τη δροσιά Μπορείτε να καλύψετε το στρώμα σας με ένα ύφασμα που απορροφά φυσικά, αερίζει και μειώνει τη θερμότητα.

Μάθετε γιατί τα μεταξωτά σεντόνια είναι τόσο αποτελεσματικά στο να κρατούν τους υπνοδωματίους χωρίς εφίδρωση και άνεση.

Παράγοντας #1: Το μετάξι μπορεί να απορροφήσει τον ιδρώτα και να απομακρύνει την υγρασία από το στρώμα.

Το να ξυπνάς βουτηγμένος στον ιδρώτα δεν είναι ευχάριστη εμπειρία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί ζεστοί στρωτήρες επιλέγουν σεντόνια που απορροφούν τον υπερβολικό ιδρώτα και τα κρατούν στεγνά. Τα φυσικά απορροφητικά υφάσματα λειτουργούν καλύτερα. Αν και το βαμβάκι δεν φημίζεται ιδιαίτερα για την απορροφητικότητά του, είναι ακόμα καλό. Αλλά το μετάξι απορροφά την υγρασία απίστευτα καλά.

Σημειώστε ότι αν και το 100% μετάξι διατηρεί την υγρασία Αλλά τα μείγματα μεταξιού απορροφούν τον ιδρώτα καλύτερα.Επιπλέον, το φυσικό μετάξι διατηρεί επίσης την οσμή του σώματος που προκαλείται από τον ιδρώτα. προκαλούν αποσμητικά επιθέματα

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση Το βιολογικό μετάξι δεν είναι φυσικό αντιμικροβιακό. επεξεργασμένα προϊόντα μεταξιού Ειδικά τα μείγματα μεταξιού έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες. Αλλά αυτό είναι μόνο αποτέλεσμα χημικής επεξεργασίας. Αλλά γίνεται ενδιαίτημα για βακτήρια και μικροοργανισμούς που συνοδεύουν τον ιδρώτα.

Έτσι τα σεντόνια σας μυρίζουν, φαίνονται και αισθάνονται καλύτερα. Είναι σημαντικό να πλένεστε τακτικά ή να επιλέγετε μετάξι κατασκευασμένο από ανάμεικτες ίνες. Το πραγματικό μετάξι είναι επίσης επιρρεπές σε λεκέδες.

Ωστόσο, το μετάξι είναι μια καλή επιλογή για ιδρωμένους ύπνους επειδή είναι απορροφητικό. Και το στέγνωμα είναι το πρώτο βήμα για να παραμείνετε ψύχραιμοι στο κρεβάτι.

Παράγοντας #2: Η αναπνοή του μεταξιού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της μόνωσης.

Ο αερισμός είναι σημαντικός όταν προσπαθείτε να έχετε έναν καλό ύπνο. Τα σεντόνια, οι κουβέρτες και τα στρώματα που περιορίζουν ή μειώνουν τη ροή του αέρα μπορεί να κάνουν τον ύπνο να αισθάνεται ζεστό. Ενώ η μεταφορά θερμότητας διαχέει τη θερμότητα σε μια επιφάνεια ή μέσω διαφόρων υλικών. Όμως τα χοντρά υφάσματα μπορούν να κάνουν το αντίθετο.

Η θερμομόνωση συμβαίνει όταν η θερμότητα δεν απορροφάται ή δεν μεταφέρεται. Δοκιμάστε να φορέσετε ένα πάρκο ή ένα αδιάβροχο μπουφάν τις ζεστές, υγρές μέρες του καλοκαιριού. μετά από μερικά λεπτά Μπορεί να αισθάνεστε ιδρωμένοι και υπερθερμασμένοι. Η περισσότερη θερμότητα είναι η θερμότητα του σώματος που δεν μπορεί να διαφύγει από το σφιχτά υφασμένο υλικό.

Το αναπνεύσιμο ύφασμα είναι αρκετά χαλαρό ώστε να επιτρέπει στον αέρα να περάσει. μειώνει τη θερμομόνωση Ο αερισμός διευκολύνει επίσης την εξάτμιση.

όταν το σώμα μας παράγει ιδρώτα Στη συνέχεια, το σώμα προσπαθεί να κρυώσει, αλλά ο ιδρώτας μπορεί να εξατμιστεί μόνο όταν αερίζεται. Ως αποτέλεσμα, οι ιδρωμένοι στρωτήρες μπορούν να χαλαρώσουν πολύ επιλέγοντας υφάσματα που αναπνέουν.

Το μετάξι είναι αρκετά πορώδες ώστε να επιτρέπει στον αέρα να περάσει. Αυτό εξατμίζει τον ιδρώτα και δροσίζει το δέρμα.

Ετυμηγορία: Τα μεταξωτά σεντόνια μπορούν να βοηθήσουν τους ύπνους να είναι ζεστοί και δροσεροί.

Τόσο τα σεντόνια από φυσικό μετάξι όσο και τα μείγματα μεταξιού μπορούν να μειώσουν τη νυχτερινή ταλαιπωρία που προκαλείται από τη ζέστη. Το μετάξι απομακρύνει την υγρασία για να κρατήσει τον ύπνο στεγνό. και αρκετά καλά αεριζόμενο ώστε να εξατμίζεται ο ιδρώτας

Ωστόσο, δεν δημιουργούνται όλα τα μεταξωτά σεντόνια ίσα. Και ορισμένα κομμάτια έχουν καλύτερη απαγωγή θερμότητας από άλλα. Η παρατήρηση συγκεκριμένων ιδιοτήτων θα σας βοηθήσει να βρείτε τα πιο αποτελεσματικά δροσερά σετ κλινοσκεπασμάτων.

Χαρακτηριστικά που πρέπει να γνωρίζετε κατά την ψύξη των μεταξωτών φύλλων

Υπάρχουν πολλά σημαντικά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε νέα μεταξωτά κλινοσκεπάσματα. Οι περισσότεροι αγοραστές θα θέλουν να αποφασίσουν αν θα επενδύσουν σε 100% καθαρό μετάξι ή σε συνθετικό ύφασμα όπως μετάξι, ωστόσο ο αριθμός των νημάτων και η δυνατότητα πλύσης είναι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

ανάμεικτο υλικό

Επειδή όλο το φυσικό μετάξι απορροφά τον ιδρώτα και μεταφέρει τη θερμότητα μακριά από το σώμα. Έτσι, τα αναπνεύσιμα συνθετικά υλικά ή τα μείγματα μεταξιού τείνουν να κάνουν αυτά τα πράγματα πιο αποτελεσματικά.

Τα περισσότερα μείγματα μεταξιού έχουν τις ίδιες πολύτιμες ιδιότητες με το μετάξι. Αλλά δεν υπάρχουν μειονεκτήματα. Αν ψάχνετε για ειδικό ψυκτικό μαξιλάρι με λεία επιφάνεια Το Composite μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή.

χαμηλός αριθμός νημάτων

Ο αριθμός κλωστών αναφέρεται στον αριθμό των νημάτων ανά τετραγωνική ίντσα υφάσματος. τόσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός των νημάτων Το σεντόνι θα αναπνέει περισσότερο. και αντίστροφα Αν και τα σετ κρεβατιού με υψηλότερο αριθμό κλωστών είναι ελκυστικά λόγω της αντοχής τους, είναι επίσης πιο ανθεκτικά. Μπορεί όμως να αυξήσει τη θερμομόνωση.

Το καλύτερο αναπνεύσιμο, ψυκτικό μεταξωτό φύλλο έχει πλήθος νημάτων περίπου 300.Λιγότερο από αυτό και η ακεραιότητα του υφάσματος μπορεί να διακυβευτεί.Επιπλέον, η διαπερατότητα του αέρα του κρεβατιού μειώνεται σημαντικά. Η εύρεση της σωστής ισορροπίας μεταξύ ποιότητας και αερισμού είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις. Αλλά η κατανόηση του αριθμού των νημάτων μπορεί να βοηθήσει.

πλένεται στο πλυντήριο

Τα περισσότερα μετάξια πρέπει να πλένονται στο χέρι, κάτι που μπορεί να γίνει σημαντικό πρόβλημα για όσους κοιμούνται ζεστά. Οι άνθρωποι που ξυπνούν ιδρωμένοι τείνουν να πλένουν τα σεντόνια τους πιο συχνά. Και το να πλένεις τα σεντόνια σου queen size στο χέρι κάθε μέρα δεν είναι καλή επιλογή.

Φροντίστε να βρείτε μεταξωτά φορέματα που πλένονται στο πλυντήριο. Υπάρχουν πολλοί τύποι μειγμάτων μεταξιού που λειτουργούν καλά στα συμβατικά πλυντήρια ρούχων. Αλλά τα οργανικά κλινοσκεπάσματα μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολα. Θέλετε να παραλείψετε την κουραστική διαδικασία πλυσίματος των χεριών; Αναζητήστε μεταξωτά σεντόνια που περιέχουν συνθετικά συστατικά.

Τα μεταξωτά σεντόνια από μια ποικιλία φυσικών ινών, όπως το βαμβάκι και το μπαμπού, είναι επίσης εξαιρετικές επιλογές.

συμπέρασμα

Τα μεταξωτά σεντόνια είναι αρκετά δροσερά για ζεστούς ύπνους.

Το μετάξι είναι φυσικά απορροφητικό και επίσης πολύ αναπνεύσιμο. Αυτές οι ιδιότητες βοηθούν το μετάξι να μειώσει τη θερμότητα και να αυξήσει την αναπνοή. σας κάνει να κοιμάστε άνετα και δροσερά όλη τη νύχτα Το καθαρό μετάξι είναι λιγότερο αποτελεσματικό στη μείωση της θερμότητας. Αλλά ανακατεύοντας βαμβάκι, ευκάλυπτο ή συνθετικό μπαμπού. ή το αναμεμειγμένο μετάξι μπορεί να ενισχύσει σημαντικά το αποτέλεσμα ψύξης.

Αν ψάχνετε για ποιοτικά μεταξωτά κλινοσκεπάσματα. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη μερικούς σημαντικούς παράγοντες: υλικό, αριθμό νημάτων. Και το πλύσιμο στο πλυντήριο είναι ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν κάνετε την τελική σας αγορά. Χρησιμοποιήστε τις πληροφορίες σε αυτό το άρθρο για να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε εάν τα μεταξωτά κλινοσκεπάσματα είναι κατάλληλα για εσάς.

απόδειξη

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *