Μπορεί ο ανεμιστήρας σας να υπερθερμανθεί; Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

Η βασική δουλειά του ανεμιστήρα είναι να μας βοηθά να δροσιστούμε και να κάνουμε την καλοκαιρινή ζέστη αφόρητη. Αλλά αν έχετε μπερδευτεί αν ο ανεμιστήρας μπορεί να υπερθερμανθεί αυτόματα ή όχι. Έχουμε κάτι να σας πούμε.

Οι ανεμιστήρες δεν έχουν σχεδιαστεί για υπερθέρμανση. Κακός κινητήρας Βρώμικα πτερύγια ανεμιστήρα Ακάθαρτοι δακτύλιοι Λάθος μέγεθος κινητήρα κοντές περιελίξεις κινητήρα Και τα κατεστραμμένα μέρη μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση του ανεμιστήρα.

Αν και μπορούν να δροσίσουν τους ανθρώπους. Συνεχίστε όμως να κάνετε κύλιση για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το γιατί και τι προκαλεί την υπερθέρμανση ενός ανεμιστήρα. Και τι βήματα μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε τον θαυμαστή σας σε καλή κατάσταση;

Είναι πολύ ζεστός ο ανεμιστήρας;

Γιατί υπερθερμαίνεται ο ανεμιστήρας;

Πριν συζητήσετε γιατί ο ανεμιστήρας υπερθερμαίνεται, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με την αρχή λειτουργίας αυτής της ηλεκτρικής συσκευής.

Δείτε πώς λειτουργεί ο ανεμιστήρας:

 1. Ο ανεμιστήρας διαθέτει ηλεκτροκινητήρα. που είναι μια ηλεκτρική μηχανή που μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια σε μηχανική
 2. Ο πυκνωτής στον ανεμιστήρα προκαλεί την εκκίνηση του ηλεκτροκινητήρα.
 3. Το ρεύμα που φτάνει στον κινητήρα εισέρχεται σε ένα πηνίο που τυλίγεται γύρω από μια μεταλλική βάση.
 4. Ένα ρεύμα που διαρρέει το καλώδιο δημιουργεί ένα μαγνητικό πεδίο εφαρμόζοντας ενέργεια κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού.
 5. Αυτό το μαγνητικό πεδίο μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια σε μηχανική. προκαλέσει την περιστροφή του πηνίου του κινητήρα
 6. Ο ανεμιστήρας μεταδίδει την περιστροφική κίνηση των περιελίξεων του κινητήρα στα πτερύγια του ανεμιστήρα. Αυτές οι λεπίδες σπρώχνουν τον αέρα προς τα κάτω. Παράγει ένα δροσιστικό αποτέλεσμα στο δέρμα ενεργοποιώντας δύο διαδικασίες: εξάτμιση και μεταγωγή.

κατά τη διάρκεια αυτών των διαδικασιών Μέρος της ενέργειας μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια. Αυτή η θερμική ενέργεια είναι αμελητέα εάν ο ανεμιστήρας λειτουργεί σωστά. Αν όμως κάποια εξαρτήματα δεν λειτουργούν σωστά Ο ανεμιστήρας παράγει περισσότερη θερμική ενέργεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υπερθέρμανση.

Τι προκαλεί την υπερθέρμανση του ανεμιστήρα;

Δεν είναι πάντα εύκολο να καταλάβεις τι προκαλεί την υπερθέρμανση του ανεμιστήρα κάθε φορά. για να γινει αυτο Πρέπει να λάβετε υπόψη διάφορους παράγοντες. για διάγνωση και επίλυση προβλημάτων

Ακολουθούν μερικοί συνήθεις λόγοι για τους οποίους ένας ανεμιστήρας υπερθερμαίνεται:

κακός κινητήρας

Προβλήματα κινητήρα μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία του ανεμιστήρα. Εάν θεωρείτε ότι ο κινητήρας δεν λειτουργεί παρόλο που υπάρχει το σωστό ρεύμα. Υποδεικνύει ότι ο κινητήρας μπορεί να έχει σπάσει. Ευτυχώς, οι κινητήρες ανεμιστήρων μπορούν να επισκευαστούν και να αντικατασταθούν. Επομένως, δεν πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα με αυτό.

Εάν ο κινητήρας του ανεμιστήρα σας εξακολουθεί να δυσλειτουργεί Η καλύτερη επιλογή είναι να αντικαταστήσετε τον κινητήρα με ένα νέο. Με λίγη γνώση και σωστή κατανόηση του συστήματος ανεμιστήρων. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κινητήρα ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

 1. Συγκεντρώστε όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα και εργαλεία.
 2. Κλείστε την παροχή ρεύματος στον ανεμιστήρα.
 3. Ξεβιδώστε το εξωτερικό κάλυμμα και αφαιρέστε τη λεπίδα του κινητήρα του ανεμιστήρα.
 4. Αφαιρέστε προσεκτικά τον κινητήρα του ανεμιστήρα χωρίς να σπάσετε ή να καταστρέψετε τα καλώδια.
 5. Κόψτε το μεταλλικό σύρμα του κινητήρα και τοποθετήστε το νέο μοτέρ στη σχάρα.
 6. αλλάξτε τη λεπίδα
 7. Ολοκληρώστε την καλωδίωση και επανασυνδέστε τα εξαρτήματα.
 8. Ανοίξτε το τροφοδοτικό και ελέγξτε αν λειτουργεί σωστά.

κακός αερισμός

Εάν η λεπίδα του ανεμιστήρα δεν έχει τοποθετηθεί στη σωστή θέση Θα παρατηρήσετε μείωση της ροής του αέρα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση του ανεμιστήρα.Επιπλέον, η συσσώρευση βρωμιάς, σκόνης και άλλων ουσιών μπορεί να προκαλέσει σύρσιμο των λεπίδων. Αυτό αυξάνει την απελευθέρωση θερμικής ενέργειας που με τη σειρά της παράγει θερμότητα.

Είναι πολύ ζεστός ο ανεμιστήρας;

έλλειψη συντήρησης

Είναι σημαντικό να διατηρείτε όλο τον ηλεκτρικό εξοπλισμό σε κατάσταση λειτουργίας ακολουθώντας ένα σωστό πρόγραμμα συντήρησης. ή εάν ο κινητήρας δεν λιπαίνεται αρκετά Η επακόλουθη τριβή μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υπερθέρμανσης.

Ακολουθεί μια βασική λίστα ελέγχου συντήρησης που θα σας βοηθήσει να φροντίζετε καλύτερα τους θαυμαστές σας:

 • ρουλεμάν ανεμιστήρα: Αν ο ανεμιστήρας κάνει πολύ θόρυβο Υποδεικνύει ότι το ρουλεμάν ανεμιστήρα έχει φθαρεί πάρα πολύ. προσπαθήστε να λιπάνετε τα ρουλεμάν Εάν το πρόβλημα εξακολουθεί να μην έχει επιλυθεί μπορείς να αλλάξεις Προσέξτε να μην απλώσετε πολύ γράσο ρουλεμάν. Αυτό θα επηρεάσει την κίνηση των κυλίνδρων και θα προκαλέσει υπερθέρμανση.
 • Καθάρισμα: Όλα τα εξαρτήματα που μπορεί να συσσωρεύουν βρωμιά και σκόνη πρέπει να καθαρίζονται τακτικά. Η συσσώρευση βρωμιάς μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του συστήματος και να προκαλέσει υπερθέρμανση.
 • Κατάσταση κινητήρα: απώλεια λιπαντικού χαλασμένος πυκνωτής και τα ρουλεμάν που δεν λειτουργούν μπορεί να βλάψουν τον κινητήρα. Για να μάθετε αν ο κινητήρας λειτουργεί σωστά Ελέγξτε εάν η παροχή ρεύματος στον κινητήρα είναι επαρκής. Μπορείτε να ελέγξετε για σημάδια ζημιάς στον πυκνωτή.

οι περιελίξεις του κινητήρα βραχύνθηκαν

γενικά Οι ανεμιστήρες έχουν μια θερμική ασφάλεια που κόβει το κύκλωμα όταν ο κινητήρας αντλεί πολύ ρεύμα ή βραχυκυκλώνει. Αλλά όταν ο ανεμιστήρας σας έχει λιγότερα πηνία. Ο κινητήρας θα τραβήξει περισσότερο ρεύμα από το συνηθισμένο. προκαλούν περισσότερη θερμότητα

ακάθαρτοι δακτύλιοι

ανεμιστήρας πυκνός Η βρωμιά θα συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έλξη στα πτερύγια του ανεμιστήρα. Η επιπλέον ενέργεια που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της οπισθέλκουσας θα προκαλέσει τη θέρμανση των δακτυλίων περισσότερο από το κανονικό. Ως αποτέλεσμα, ο κινητήρας θερμαίνεται και απελευθερώνει θερμική ενέργεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υπερθέρμανση του ανεμιστήρα.

διαρροή

Ελέγξτε για διαρροές από τη συσκευή. Η διαρροή μπορεί να προκαλέσει διακοπές ρεύματος. Αυτό μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την απόδοση του συστήματος. Αυτό μπορεί να προκληθεί από διάφορους λόγους, όπως η συμπύκνωση σε σωλήνες και το νερό από την οροφή. Αντικαταστήστε ή αντικαταστήστε τον ανεμιστήρα και προσπαθήστε να τον μονώσετε για να αποτρέψετε τη διαρροή.

Είναι πολύ ζεστός ο ανεμιστήρας;

Πώς να διορθώσετε την υπερθέρμανση του ανεμιστήρα

Τώρα ξέρετε τι προκαλεί την υπερθέρμανση του ανεμιστήρα. Μπορείτε να κάνετε μόνοι σας τη βασική αντιμετώπιση προβλημάτων. Αλλά ειλικρινά, δεν είναι σκόπιμο να διορθώσετε τον ανεμιστήρα χωρίς βοήθεια. Ο ανεμιστήρας είναι μια συσκευή υψηλής τάσης. Και πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν το αντιμετωπίζετε.

Ωστόσο, ο καθαρισμός των κινητήρων, των λεπίδων και των δακτυλίων είναι ακίνδυνος. Έτσι μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας.

καθαρός κινητήρας ανεμιστήρα

Δείτε πώς να καθαρίσετε τον κινητήρα του ανεμιστήρα:

 1. Ξεβιδώστε τον ανεμιστήρα και αφαιρέστε το εξωτερικό κάλυμμα.
 2. Σκουπίστε τα πτερύγια του ανεμιστήρα (κατά προτίμηση με ένα πανί από μικροΐνες).
 3. Εάν υπάρχει βρωμιά στο εξωτερικό του κινητήρα πρέπει να βουρτσίζετε καθαρό Προσέξτε να μην καταστρέψετε τις συνδέσεις ή τα καλώδια.

καθαρίστε τους δακτυλίους

Ο καθαρισμός των φρακτών δεν είναι ποτέ εύκολος. Όταν αφαιρέσετε όλα τα μέρη Θα ξεχάσετε πώς να το συναρμολογήσετε ξανά. Αν όμως αποφασίσεις να προχωρήσεις. Να είστε προσεκτικοί στο χειρισμό των εξαρτημάτων.

Δείτε πώς να καθαρίσετε τους θάμνους:

 1. Αφαιρέστε τις βίδες στην εξωτερική άκρη του κινητήρα.
 2. Αφαιρέστε προσεκτικά τον κινητήρα χωρίς να καταστρέψετε τα καλώδια.
 3. Αφαιρέστε τον δακτύλιο χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο κατσαβίδι ή μια πένσα με βελόνα. (Ανάλογα με το μοντέλο του ανεμιστήρα) Υπάρχουν συνήθως δύο δακτύλιοι: ένας στο μπροστινό μέρος και ένας στο πίσω μέρος.
 4. Αντικαταστήστε τους βρώμικους παλιούς δακτυλίους με νέους.

Αν θέλετε μια καλύτερη ιδέα για την όλη διαδικασία καθαρισμού. Δείτε αυτό το σεμινάριο σχετικά με τον τρόπο καθαρισμού του ανεμιστήρα:

συμπέρασμα

Συνοπτικά, είναι Ο ανεμιστήρας μπορεί να υπερθερμανθεί λόγω έλλειψης συντήρησης, κακού κινητήρα, κακού αερισμού. Κοντές περιελίξεις κινητήρα και βρώμικα κουζινέτα Η καλύτερη λύση είναι να καθαρίσετε τον κινητήρα και τους δακτυλίους.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές ανεμιστήρων δεν συνιστούν τον διαχωρισμό των ανεμιστήρων. Σε περίπτωση υπερθέρμανσης Διορθώστε τη δυσλειτουργία του ανεμιστήρα χρησιμοποιώντας τις οδηγίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο. Εάν το πρόβλημα επιμένει Ζητήστε επαγγελματική βοήθεια ή σκεφτείτε να αγοράσετε έναν νέο ανεμιστήρα.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *