Μπορείτε να συνδέσετε έναν φούρνο μικροκυμάτων σε ένα καλώδιο προέκτασης; (Συμβουλές ασφαλείας που πρέπει να ληφθούν υπόψη)

Αν και είναι καλύτερο να συνδέσετε τον φούρνο μικροκυμάτων απευθείας σε μια πρίζα Υπάρχουν όμως εύλογοι λόγοι για τη χρήση καλωδίων επέκτασης. Μπορεί να είναι ασφαλές ή επικίνδυνο ανάλογα με το πώς το προσεγγίζετε. Ελέγξτε τις προδιαγραφές του φούρνου σας και λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Μπορεί ο φούρνος μικροκυμάτων να συνδεθεί σε καλώδιο επέκτασης;

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία των ΗΠΑ προειδοποιεί για τη χρήση καλωδίων επέκτασης υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και η GE Appliances αποθαρρύνει “εντονότατα” τη χρήση καλωδίων επέκτασης. Τονίζουν τον κίνδυνο υπερφόρτωσης ηλεκτρικών γραμμών. Πρόσθετα καλώδια μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια αυξάνοντας τον αριθμό των συνδέσεων.

Αν θέλετε να πάτε σε μια ασφαλή διαδρομή Προσλάβετε έναν ηλεκτρολόγο για να εγκαταστήσει μια νέα υποδοχή κοντά στη συσκευή. Αν και μπορεί να χρειαστεί να επενδύσετε σε ένα μικρό γραφείο ή βάση. Μπορείτε όμως να βάλετε τον φούρνο κάπου αλλού.

ωστόσο, Τα καλώδια προέκτασης μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια εάν το επιλέξετε προσεκτικά. και να είστε πολύ προσεκτικοί Τα καλώδια βαρέως τύπου μπορούν να διαχειριστούν μεγάλες ποσότητες ρεύματος χωρίς υπερθέρμανση.

Διαβάστε περισσότερα:

Πώς να επιλέξετε ένα καλώδιο επέκτασης για χρήση με τον φούρνο μικροκυμάτων σας

Το καλώδιο τροφοδοσίας συνδέεται σε μια πρίζα τοίχου.

Το κατάλληλο καλώδιο πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντό και υψηλής ποιότητας.Η General Electric Appliances συνιστά στους πελάτες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν καλώδιο επέκτασης να επιλέξουν ένα μοντέλο με τρεις άκρες, UL Listed.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τη βαθμολογία AWG. Αυτή η συντομογραφία σημαίνει American Wire Gauge. Ένα χαμηλότερο εύρος σημαίνει ότι το προϊόν έχει παχύτερα καλώδια. Έτσι μπορεί να χειριστεί με ασφάλεια υψηλότερα watt και amp.

Το καλώδιο 14 μετρητών είναι αρκετό για πολλούς φούρνους μικροκυμάτων. για αυξημένη ασφάλεια Χρησιμοποιήστε σύρμα διαμετρήματος 12. Αυτό μπορεί να είναι απαραίτητο εάν έχετε μεγάλο φούρνο ή εμπορική ποιότητα.

Η ετικέτα του καλωδίου πρέπει επίσης να αναφέρει τη μέγιστη ονομαστική ένταση ρεύματος. Ο αριθμός των ενισχυτών πρέπει να είναι μεγαλύτερος από τον ονομαστικό ενισχυτή της συσκευής. Πολλοί φούρνοι μικροκυμάτων μπορούν να χρησιμοποιούν καλώδιο 15 amp, αλλά ορισμένα ισχυρά μοντέλα απαιτούν καλώδιο 20 amp.

Ακόμα κι αν επιλέξετε καλώδια τροφοδοσίας βαρέως τύπου Ο φούρνος μικροκυμάτων σας μπορεί να λειτουργεί ελαφρώς διαφορετικά. Ο θόρυβος του ανεμιστήρα εξάτμισης μπορεί να μην είναι ο ίδιος. και τα φώτα μπορεί να αναβοσβήνουν. Το φαγητό σας μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να ξαναζεσταθεί.

συνιστώμενο καλώδιο επέκτασης μικροκυμάτων

Το Trip Light P024-003 είναι προσιτό και θα ικανοποιήσει τους περισσότερους αγοραστές. Χωράει έως και 15 αμπέρ και κυμαίνεται σε μέγεθος από τρία έως 25 πόδια. Οι αγοραστές της Amazon του δίνουν μέση βαθμολογία 4,8 στα 5 αστέρια.

κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων

Trip Light Heavy-Duty Power Extension Cord 15A, 14AWG

Κερδίζουμε προμήθεια εάν κάνετε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο και κάνετε μια αγορά χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

Αυτό το προϊόν της λίστας UL περιλαμβάνει το μαύρο καλώδιο τροφοδοσίας 14 μετρητών στο ενσωματωμένο καλώδιο τροφοδοσίας πολλών φούρνων μικροκυμάτων. Το Trip Lite υποστηρίζει την ποιότητα αυτής της ανθεκτικής κάρτας με εγγύηση εφ’ όρου ζωής.

Αν ψάχνετε για ένα προϊόν που μπορεί να χειριστεί περισσότερη ισχύ, σκεφτείτε το Iron Box IBX-1010. Αυτό το καλώδιο 12 μετρητών μπορεί να χειριστεί έως και 20 amp, αλλά απαιτεί ειδική υποδοχή 20 amp. 1 έως 25 πόδια

καλύτερο για φούρνο μικροκυμάτων

Καλώδιο επέκτασης NEMA Steel Box 20A/125V

Κερδίζουμε προμήθεια εάν κάνετε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο και κάνετε μια αγορά χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

Αυτό το καλοφτιαγμένο προϊόν έχει βαθμολογηθεί με 4,5 αστέρια στο Amazon. Είναι στη λίστα UL. Το IBX-1010 δεν είναι η πιο οικονομική λύση. Αλλά έχει σχεδιαστεί για μέγιστη ενεργειακή απόδοση και ανθεκτικότητα.

Οι κίνδυνοι της χρήσης παλαιών καλωδίων επέκτασης για το φούρνο μικροκυμάτων σας

Θυμηθείτε ότι είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο επέκτασης ή ένα τυχαίο βύσμα για αυτό το σκοπό. Το ίδιο ισχύει και για τα βαριά καλώδια σε κακή κατάσταση. Η προσπάθεια εξοικονόμησης 15 $ μπορεί να βλάψει την κουζίνα ή τις συσκευές σας.

Αποφύγετε άλλες επικίνδυνες συντομεύσεις, όπως η χρήση προσαρμογέα τριών ακίδων ή το κόψιμο του τρίτου άκρου ενός καλωδίου επέκτασης. Εάν έχετε μια παλιά πρίζα με δύο άκρες στην κουζίνα Θα πρέπει να ζητήσετε από έναν εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο να κάνει την αναβάθμιση.

Διατηρείτε πάντα το καλώδιο ρεύματος στεγνό. Μην περνάτε τα καλώδια ρεύματος κάτω από χαλιά ή κοντά σε χώρους προετοιμασίας φαγητού. Εάν το καλώδιο είναι ζεστό Διακόψτε τη χρήση και εξετάστε το ενδεχόμενο να μεταβείτε σε ένα καλώδιο υψηλότερου εύρους.

Τι θα συμβεί αν επιλέξετε λάθος καλώδιο; τουλάχιστον Θα χρησιμοποιούσατε διακόπτη δωματίου ή θα φυσούσατε μια ασφάλεια; Τα φώτα οροφής εξακολουθούν να λάμπουν

ειδικά αν ο διακόπτης κυκλώματος σβήσει. μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες Μερικοί άνθρωποι μπορεί να υποστούν τραυματισμούς που έχουν σοβαρές συνέπειες για την υγεία. συστατικά μπορεί να είναι πολύ ζεστό προκαλέσει βλάβη στο ηλεκτρικό σύστημα και να προκαλέσει πυρκαγιά

Προσέξτε να μην υπερφορτώσετε το κύκλωμα.

Ακόμη και τα καλύτερα καλώδια δεν θα λειτουργήσουν εάν τα συνδέσετε σε λάθος πρίζα. Είναι σημαντικό να μην υπερφορτώνετε το κύκλωμα μέσα στο σπίτι. Τα καλώδια προέκτασης προσθέτουν ευελιξία σε συγκεκριμένες επιλογές κυκλωμάτων.

Η σύνδεση του φούρνου σας στο ίδιο κύκλωμα με το ψυγείο σας μπορεί να προκαλέσει την ενεργοποίηση του διακόπτη κυκλώματος ή την ανάφλεξη της ασφάλειας όταν το ψυγείο είναι ενεργοποιημένο ενώ ο φούρνος μικροκυμάτων είναι αναμμένος. Και οι δύο συσκευές θα απενεργοποιηθούν και το δωμάτιο θα είναι σκοτεινό.

επίσης Αποφύγετε τη χρήση μικροκυμάτων στο ίδιο κύκλωμα με τους θερμαντήρες χώρου. φούρνο τοστιέρα ή άλλες ισχυρές συσκευές Ελέγξτε τον ηλεκτρικό πίνακα στο σπίτι σας για να δείτε ποιες υποδοχές μοιράζονται ένα κύκλωμα. Η καλύτερη λύση είναι να αφιερώσετε ολόκληρο το κύκλωμα στον φούρνο μικροκυμάτων.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *