Μπορείτε να πάτε στη φυλακή επειδή δεν έχετε υποβάλει φόρους; –

Όλοι ξέρουμε πόσο γρήγορα περνά ο χρόνος και πόσο γρήγορα περνούν τα χρόνια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο εύκολο να χάσετε την υποβολή των φόρων σας.

Είναι ένα απλό λάθος και αυτό που πολλοί άνθρωποι κάνουν κάποια στιγμή στη ζωή τους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι μεγάλη υπόθεση.

Αν είστε κάποιος που δεν έχει καταθέσει όλους τους φόρους σας για 1-2 χρόνια, ανησυχείτε πολύ.

όπως είπαμε Η υποβολή των φόρων σας είναι πολύ σημαντική. Και το να μην καταθέτεις φόρους είναι μεγάλη υπόθεση. Μπορείς όμως να πας φυλακή επειδή δεν πλήρωσες τους φόρους σου;

Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξετάσουμε εάν μπορείτε ή όχι να πάτε στη φυλακή επειδή δεν έχετε υποβάλει τους φόρους σας. Η απάντηση είναι πιο περίπλοκη από όσο θα περίμενες. Διαβάστε λοιπόν για να μάθετε περισσότερα.

Μπορείς να πας φυλακή επειδή δεν πλήρωσες φόρους;

Αρχικά, ας δούμε αν μπορείτε να πάτε στη φυλακή επειδή δεν έχετε υποβάλει τους φόρους σας.

όπως είπαμε Η απάντηση είναι περίπλοκη. έτσι προς το παρόν Ας υποθέσουμε ότι θα μπορούσατε να καταλήξετε στη φυλακή εάν δεν καταθέσετε τους φόρους σας.

Μπορείτε να πάτε στη φυλακή επειδή δεν έχετε υποβάλει τους φόρους σας. Αλλά εξαρτάται από τη δική σας κατάσταση. Ας ρίξουμε μια πιο βαθιά ματιά σε αυτό.

Υπάρχουν λοιπόν ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε ποινή φυλάκισης εάν δεν καταθέσετε τους φόρους σας. Αυτό περιλαμβάνει εάν δεν καταθέσατε τους φόρους σας επειδή ξεχάσατε ή υποβάλατε καθυστερημένα.

Μπορείτε να πάτε στη φυλακή εάν διαπιστωθεί ότι έχετε πει ψέματα στη φορολογική σας δήλωση. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες δεν πηγαίνετε στη φυλακή επειδή δεν πληρώνετε τους φόρους σας. Αρκεί να μην πληρώσεις επειδή δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα.

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στο τι συμβαίνει εάν δεν μπορείτε να πληρώσετε μετά από λίγο.

όπως βλέπεις Η φυλάκιση είναι μια πραγματική πιθανότητα αν δεν πληρώσεις τους φόρους σου. Και η πληρωμή των φόρων σας είναι πολύ σημαντική. Ας μάθουμε αν η μη πληρωμή των φόρων σας είναι έγκλημα.

Είναι έγκλημα ή όχι;

Τώρα έχουμε αποδείξει ότι η μη πληρωμή φόρων μπορεί να οδηγήσει σε φυλάκιση. Ας δούμε αν είναι έγκλημα ή όχι.

όπως είπαμε Εξαρτάται απόλυτα από την κατάσταση. και αν δεν πληρώσετε τους φόρους σας για οικονομικούς λόγους Είναι απίθανο να αντιμετωπίσετε ποινή φυλάκισης.

Αλλά αν έχετε χρήματα για να πληρώσετε φόρους αλλά δεν έχετε πληρώσει πλήρως. είναι έγκλημα

Δεν είναι μόνο έγκλημα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην πραγματικότητα, η μη πληρωμή φόρων είναι έγκλημα στις περισσότερες χώρες.

στις περισσότερες χώρες Η μη καταβολή φόρων θεωρείται φοροδιαφυγή, που αποτελεί σοβαρό έγκλημα. στις Ηνωμένες Πολιτείες Η φοροδιαφυγή μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμα ή φυλάκιση.

Ωστόσο, υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ φοροαποφυγής και φοροαποφυγής. Και οι ποινές θα εξαρτηθούν από το τι θα βρεθείτε ένοχος. Αλλά συνολικά, ναι, η μη υποβολή των φόρων σας είναι γενικά έγκλημα.

Τι θα συμβεί αν δεν μπορείτε να πληρώσετε;

Μπορείς να πας φυλακή επειδή δεν πλήρωσες φόρους;

Αλλά όπως αναφέραμε προηγουμένως. Υπάρχουν αντιρρήσεις σε αυτόν τον κανόνα. Και αυτό αν δεν υποβάλετε αίτηση επειδή δεν μπορείτε να πληρώσετε τους φόρους σας.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτός ο κανόνας ισχύει μόνο εάν πείτε στην IRS ότι δεν μπορείτε να πληρώσετε φόρους. Αν δεν πληρώσεις επειδή δεν μπορείς να πληρώσεις, θεωρείται φοροδιαφυγή.

Αν χρωστάς περισσότερους φόρους από αυτούς που αντέχεις Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το IRS και να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα πληρωμής.

Υπάρχουν γενικά δύο τύποι προγραμμάτων πληρωμής που προσφέρονται από το IRS, μεμονωμένες συμφωνίες δόσεων και συμβιβαστικές προσφορές. Ας δούμε τι υπάρχει εκεί.

Ένα ατομικό πρόγραμμα δόσεων είναι ένα πρόγραμμα που σας επιτρέπει να πληρώνετε τους φόρους που οφείλετε σε μια χρονική περίοδο.

σε αυτή τη ρύθμιση Θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε απευθείας με την IRS, καθώς απαιτούν πληροφορίες σχετικά με τα περιουσιακά σας στοιχεία κ.λπ.

όταν το σχέδιο τεθεί σε ισχύ Πρέπει να συνεχίσετε να κάνετε αποπληρωμές μέχρι να εξοφλήσετε όλα όσα οφείλετε.

Εναλλακτικά, μια συμβιβαστική προσφορά είναι μια συμφωνία μεταξύ εσάς και της IRS που σας επιτρέπει να πληρώσετε λιγότερα χρέη από αυτά που οφείλετε.

Ωστόσο, αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη μόνο εάν η IRS πιστεύει ότι το δάνειο δεν μπορεί να αποπληρωθεί μέσω προγράμματος δόσεων.

Ενέργειες που μπορεί να σας οδηγήσουν στη φυλακή

Αλλά συνολικά, ναι, το να μην πληρώσετε τους φόρους σας είναι έγκλημα. Ακολουθούν ορισμένες ενέργειες που θα μπορούσαν να σας οδηγήσουν στη φυλακή:

φοροδιαφυγή

Λήψη μέτρων για να αποφύγετε την πληρωμή των φόρων σας Αυτό περιλαμβάνει το να ψεύδεστε στη φορολογική σας δήλωση ή να μην πληρώνετε εν γνώσει σας.

απέτυχε να κατατεθεί

Η αποτυχία υποβολής φορολογικής δήλωσης χωρίς καμία εξήγηση αρκεί για να οδηγηθείτε στη φυλακή.

Βοηθήστε κάποιον να μην πληρώσει φόρους

Εάν ανακαλύψετε ότι βοηθήσατε ενεργά κάποιον να αποφύγει την υποβολή φόρων Θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης ως συνεργός.

συνοψίζω

Με απλά λόγια, ναι, μπορείτε να πάτε στη φυλακή επειδή δεν πληρώσατε όλους τους φόρους σας. Ωστόσο, αυτή δεν είναι επιχορήγηση με βάση τις δικές σας συνθήκες.

Η έγκαιρη πληρωμή των φόρων σας είναι πολύ σημαντική εάν δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε ποινικές κυρώσεις.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *