Μπορείτε να καταψύξετε ξανά τον σολομό μετά την απόψυξη

Ίσως πιστεύετε ότι η μόνη ανησυχία κατά την απόψυξη και την κατάψυξη του σολομού είναι αν θα σας αρρωστήσει ή όχι. Ευτυχώς, ο ωμός σολομός στο ψυγείο δεν θα σας κάνει να αρρωστήσετε. Το ωμό ψάρι δεν έχει βακτήρια μέχρι να το μαγειρέψετε. Έτσι κι αν είναι κακό Τα βακτήρια δεν θα σας αρρωστήσουν. στην πραγματικότητα Η κατάψυξη του σολομού μετά την απόψυξη είναι απολύτως ασφαλής. Και υπάρχουν πολλά οφέλη από αυτό! Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε για την ψύξη του σολομού μετά την απόψυξη. και πώς να το κάνετε με ασφάλεια

Μπορεί ο σολομός να καταψυχθεί μετά την απόψυξη;

Ναι. Ο σολομός μπορεί να καταψυχθεί αφού έχει αποψυχθεί. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η κατάψυξη μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα και τη γεύση του. Επιπλέον, η ψύξη αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης βακτηρίων στα ψάρια, επομένως είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι όλοι οι σολομοί μαγειρεύονται σωστά πριν από το φαγητό.

Γιατί δεν είναι σκόπιμο να ψύχετε τον ωμό σολομό;

1. Η κατάψυξη του ωμού σολομού μετά την απόψυξη θα αλλάξει την υφή.

Η κατάψυξη ωμού σολομού μπορεί να αλλάξει την υφή του ψαριού. επομένως δεν πρέπει να γίνει Αυτό συμβαίνει γιατί ο σολομός χάνει την υγρασία και την υφή του όταν καταψύχεται. Αυτό σημαίνει ότι το ψάρι θα είναι πιο σκληρό, λιγότερο λαστιχωτό και πιο «ψάρι» πριν ξεπαγώσει – όχι αυτό που θέλετε αν θέλετε να φάτε ψάρι κατευθείαν από την κατάψυξη!

2. Η κατάψυξη του σολομού μετά την απόψυξη μπορεί να επιτρέψει την ανάπτυξη βακτηρίων.

Η κατάψυξη του σολομού μετά την απόψυξη μπορεί να επιτρέψει την ανάπτυξη βακτηρίων. Τα βακτήρια είναι πιο επικίνδυνα από τα εγκαύματα στην κατάψυξη. Επειδή είναι πιο θανατηφόρα από τα βακτήρια που αναπτύσσονται μέσω μιας ελαφριάς απόψυξης. Μπορούν να σε αρρωστήσουν! Τα βακτήρια μπορούν επίσης να εισέλθουν σε άλλα τρόφιμα. στην κατάψυξη καθιστώντας το μη ασφαλές για φαγητό

3. Η κατάψυξη του σολομού μετά την απόψυξη τον καθιστά επικίνδυνο για κατανάλωση.

Η κατάψυξη του σολομού μετά την απόψυξη μπορεί να τον καταστήσει επικίνδυνο για κατανάλωση. Αυτό συμβαίνει επειδή βακτήρια που είναι κοινά στα τρόφιμα και τα ψάρια θα υπάρχουν και στον κατεψυγμένο σολομό σας. Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση κατεψυγμένων ψαριών μπορεί να σας κάνει να αρρωστήσετε ή ακόμα και να πεθάνετε! Στην πραγματικότητα, εάν είστε μολυσμένοι ή άρρωστοι Η κατάψυξη του σολομού αφού έχει αποψυχθεί μπορεί να το κάνει χειρότερο!

4. Η κατάψυξη του ωμού σολομού μετά την απόψυξη μπορεί να χαλάσει το ψάρι.

Ο σολομός στο ψυγείο μετά την απόψυξη μπορεί να χαλάσει το ψάρι καθώς μπορούν να αναπτυχθούν βακτήρια και να το καταστήσουν επικίνδυνο για κατανάλωση! Εάν το κατεψυγμένο ψάρι σας χαλάσει πριν προλάβετε να το χρησιμοποιήσετε. Θα καταλήξετε με ένα άχρηστο ψάρι που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Είναι ασφαλές να τρώτε κατεψυγμένο σολομό;

1. Ο σολομός μπορεί να καταψυχθεί με ασφάλεια αφού έχει αποψυχθεί.

Η κατάψυξη του σολομού μετά την απόψυξη είναι ασφαλής. αρκεί να το κάνεις σωστά Η ακατάλληλη κατάψυξη μπορεί να χαλάσει τη γεύση και την υφή του ψαριού. Πώς λοιπόν καταψύχετε τον σολομό;

2. Βάλτε στο ψυγείο τα χαλασμένα ψάρια για τουλάχιστον 2 ημέρες πριν τα ξεπαγώσετε.

Ένας γενικός γενικός κανόνας για την αποθήκευση του ωμού ψαριού σας είναι να το διατηρείτε σε θερμοκρασία δωματίου (μεταξύ 40°F και 70°F) για έως και 2 ημέρες, και στη συνέχεια να το φυλάτε στο ψυγείο (μεταξύ 35°F και 40°F). επαναφέρεται με ασφάλεια χωρίς παρενέργειες. Αυτό επιτρέπει στα επιβλαβή βακτήρια να σκοτωθούν από τη θερμοκρασία του ψυγείου. Και αποτρέπει την αλλοίωση που προκαλείται από εγκαύματα κατάψυξης ή τοξίνες κατάψυξης. (Αυτό μπορεί να συμβεί εάν ο καταψύκτης δεν είναι αρκετά κρύος.) Εάν δεν είστε σίγουροι εάν το φαγητό σας είναι ασφαλές, Ή απλά θέλετε να είστε σίγουροι; Μπορείτε να καταψύξετε το ψάρι για λίγες μέρες αφού έχει αποψυχθεί.

3. Ο σολομός πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο αφού έχει αποψυχθεί.

Αφού ξεπαγώσει ο σολομός Πρέπει να γίνεται στο ψυγείο. όχι καταψύκτη Η κατάψυξη μπορεί να κάνει το ψάρι να χάσει την υφή και τη γεύση του. Επίσης, η κατάψυξη σε χαμηλές θερμοκρασίες (μεταξύ -1°F και -18°F) θα χαλάσει πρόωρα τον σολομό σας. Βάλτε το ωμό ψάρι σας στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ημέρες (35°F ή λιγότερο) μετά την απόψυξη. Προτού μπορέσετε να το βάλετε στο ψυγείο με ασφάλεια Αυτό επιτρέπει τη θανάτωση επιβλαβών βακτηρίων από τις θερμοκρασίες του ψυγείου (0°F ή χαμηλότερες) και αποτρέπει την αλλοίωση που προκαλείται από έγκαυμα κατάψυξης ή τοξίνες κατάψυξης. (Αυτό μπορεί να συμβεί εάν ο καταψύκτης δεν είναι αρκετά κρύος.)

3 Συμβουλές για να αποφύγετε την κατάψυξη του ωμού σολομού

1. Η κατάψυξη του ωμού σολομού διευκολύνει την ανάπτυξη των βακτηρίων.

όταν καταψύχετε τα τρόφιμα Τα βακτήρια αναπτύσσονται πιο αργά, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που επιταχύνουν την ανάπτυξη των βακτηρίων. Αυτό περιλαμβάνει τη θερμοκρασία στην οποία καταψύχεται το φαγητό και αν το ξεπαγώσετε πρώτα.

Το πρόβλημα με την κατάψυξη του ωμού σολομού είναι ότι ξεπαγώνει γρήγορα και βρίσκεται σε περιβάλλον όπου μπορούν να αναπτυχθούν βακτήρια. Γι’ αυτό θα πρέπει να αποφεύγετε την κατάψυξη του ωμού σολομού. Εκτός αν είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει άλλο φαγητό στην κατάψυξη. Το να κρατάτε τα ψάρια σε αεροστεγή σακούλα είναι μια καλύτερη εναλλακτική από το να τα αποθηκεύετε σε πλαστικό δοχείο. ένα άλλο πλαστικό δοχείο

2. Η κατάψυξη του ωμού σολομού μπορεί να καταστρέψει τη θρεπτική του αξία και την ποιότητά του.

όταν καταψύχετε ψάρια Τα φυσικά έλαια του ψαριού είναι παγιδευμένα στον πάγο. Αυτό σημαίνει ότι όταν ξεπαγώνετε κατεψυγμένα ψάρια, Θα είναι δύσκολο να απορροφηθεί όλο το λάδι που λείπει. Ως αποτέλεσμα, το ψάρι θα έχει ελαφρώς διαφορετική υφή και υφή από ό,τι όταν ήταν κατεψυγμένο.

Γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ να βάζετε στο ψυγείο τον ωμό σολομό. Εκτός αν είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει άλλο φαγητό στην κατάψυξη. Η κατάψυξη των ψαριών σε σφραγισμένες σακούλες υπό κενό είναι καλύτερη από την κατάψυξη. Πλαστικό δοχείο.

3. Η κατάψυξη του ωμού σολομού θα κάνει το λίπος του να ταγγίζει.

Όταν καταψύχετε ωμό σολομό Το λίπος που είχε παγιδευτεί προηγουμένως στον πάγο θα αποσυντεθεί και θα σαπίσει ξανά. Αυτό σημαίνει ότι ο κατεψυγμένος σολομός σας θα έχει διαφορετική γεύση από αυτή που είχε πριν τον καταψύξετε. Μπορεί επίσης να γίνει καφέ εξαιτίας αυτού. Γι’ αυτό συνιστούμε να καταψύχετε μόνο φρέσκο ​​(όχι κατεψυγμένο) σολομό αν θέλετε να αποφύγετε εντελώς αυτό το πρόβλημα!

συμπέρασμα

Εάν προσέχετε τον τρόπο απόψυξης και κατάψυξης του σολομού Δεν υπάρχει λόγος να μην μπορεί να ανακυκλωθεί. στην πραγματικότητα Η χρήση φρέσκου σολομού περισσότερες από μία φορές μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα και να μειώσει τη σπατάλη τροφίμων. Εάν ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες Μπορείτε να καταψύξετε τον σολομό χωρίς να ανησυχείτε μήπως χαλάσει ή αρρωστήσει. Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από την επαναχρησιμοποίηση των αγαπημένων σας συνταγών σολομού ξανά και ξανά!

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *