Μεγιστοποίηση της απόδοσης του καταψύκτη σας: Η σωστή συχνότητα κύκλου

Τις περισσότερες φορές ακούμε έναν ήχο χωρίς καν να το καταλάβουμε. Αυτός είναι ο ήχος του καταψύκτη μας. Πόσο συχνά όμως πρέπει να τρέχετε;

Ένας νέος καταψύκτης θα πρέπει να λειτουργεί το 80-90 τοις εκατό του χρόνου. Οι παλαιότεροι καταψύκτες λειτουργούν μόνο στο 50 τοις εκατό του χρόνου. Ο μέσος χρόνος κύκλου είναι 30 λεπτά. Μπορείτε να τον ελέγξετε με παράγοντες όπως η θερμοκρασία δωματίου και το τι είναι αποθηκευμένο στον καταψύκτη σας.

σε όλο αυτό το άρθρο Θα μάθετε γιατί ο καταψύκτης ανοίγει και κλείνει. και παράγοντες που επηρεάζουν το χρόνο λειτουργίας του καταψύκτη Θα μάθετε επίσης πότε πρέπει να ανησυχείτε για τον καταψύκτη σας. Αιτία μη φυσιολογικού χρόνου εργασίας και πιθανές λύσεις. Θα συζητήσω επίσης τρόπους μείωσης του χρόνου λειτουργίας. Εξοικονομήστε ενέργεια καταψύκτη και μειώστε τους λογαριασμούς ρεύματος.

Πόσες φορές πρέπει να ανοιγοκλείνει το ψυγείο;

Τι είναι ο συμπιεστής;

Ο λόγος που λειτουργεί ο καταψύκτης σας έχει να κάνει με αυτό. συμπιεστής Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση Όσο μεγαλύτερο είναι το φορτίο, τόσο πιο δύσκολο είναι να δουλέψει ο συμπιεστής.

κάθε φορά που ανοίγει ο συμπιεστής Τραβάει τον κρύο ατμό ψυκτικού μέσου και τον πιέζει. όταν το αέριο συμπιέζεται η θερμοκρασία θα ανέβει Στη συνέχεια, αυτό το καυτό αέριο ωθείται στο πηνίο του ψυγείου.

όταν το καυτό αέριο φτάσει στο πηνίο Ψύχεται και γίνεται υγρό. Στη συνέχεια, το υγροποιημένο αέριο περνά μέσα από μια βαλβίδα εκτόνωσης όπου πιέζεται μέσα από μια μικρή οπή. και μετατρέπονται σε μια δροσερή ομίχλη Αυτό θα κρυώσει το διαμέρισμα κατάψυξης.

Στη συνέχεια, το αέριο πηγαίνει στον συμπιεστή για να ξεκινήσει ξανά ο κύκλος. Βγάζουμε τη φωτιά από την κατάψυξη.

Παράγοντες που συμβάλλουν στο χρόνο λειτουργίας του καταψύκτη

Αν και ο μέσος κύκλος κατάψυξης είναι περίπου 30 λεπτά, ο χρόνος λειτουργίας θα ποικίλλει ανάλογα με ορισμένους παράγοντες. Ακολουθούν 5 παράγοντες που επηρεάζουν τον χρόνο λειτουργίας του καταψύκτη:

 • θερμοκρασία δωματίου. Το πού τοποθετείτε τον καταψύκτη του σπιτιού σας μπορεί να επηρεάσει τη συχνότητα που χρειάζεται να ανοίγει. Όσο πιο ζεστή είναι η περιοχή, τόσο περισσότερο τρέχει. Εάν τοποθετήσετε την κατάψυξη σε πολύ ζεστό ή υγρό μέρος Ο χρόνος λειτουργίας θα είναι σχεδόν 100 τοις εκατό, οπότε προσπαθήστε να το διατηρήσετε δροσερό.
 • ποσότητα φαγητού στην κατάψυξη Διατηρείτε τον καταψύκτη σας γεμάτο κατά τα 3/4 ανά πάσα στιγμή.Με αυτόν τον τρόπο, όταν ανοίγετε την πόρτα Ο δροσερός αέρας που φυσά τα τρόφιμα προς τα έξω θα διατηρήσει την κατάψυξη αρκετά δροσερή ώστε ο καταψύκτης να μην χρειαστεί να ξανακυκλώσει. Αν αφήσετε την κατάψυξη άδεια Ο καταψύκτης πρέπει να κυκλοφορήσει για να φτάσει την καθορισμένη θερμοκρασία. Η υπερβολική πλήρωση του καταψύκτη με νερό μπορεί να φράξει τους αεραγωγούς. κάντε το να λειτουργήσει περισσότερο
 • ζεστό ή ζεστό φαγητό Η τοποθέτηση ζεστού ή ζεστού φαγητού στο ψυγείο θα μειώσει τη θερμοκρασία στο εσωτερικό. Ο συμπιεστής είναι ενεργοποιημένος.
 • χρόνος ανοίγματος καταψύκτη Εάν αφήσετε την πόρτα του καταψύκτη ανοιχτή Η κατάψυξη είναι πολύ ζεστή.
 • Σπασμένο μέρος. Σπασμένο παρέμβυσμα ή πηνίο Ή οι βουλωμένοι αεραγωγοί συμβάλλουν επίσης στον χρόνο εργασίας. Τα σπασμένα μέρη μπορεί να προκαλέσουν τη συνέχιση της λειτουργίας του καταψύκτη.

Πώς να μάθετε εάν ο καταψύκτης σας είναι στο Fritz

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνηθίσει στο πόσο θορυβώδεις είναι τώρα οι καταψύκτες μας. Αλλά η προσοχή στο άνοιγμα και το κλείσιμο του κυκλώματος κατάψυξης είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα για τη διάγνωση ενός προβλήματος. Αυτό μπορεί να προκαλέσει κάποια ανησυχία:

 • Ο καταψύκτης σας συνεχίζει να λειτουργεί. Ο καταψύκτης σας θα πρέπει να λειτουργεί το 80-90 τοις εκατό του χρόνου. Εάν λειτουργεί 100 τοις εκατό, κάτι δεν πάει καλά.
 • Ο καταψύκτης σας θα ανοίγει και θα κλείνει κάθε λίγα λεπτά. Ο συμπιεστής κατάψυξης θα πρέπει να ενεργοποιείται κάθε 30 λεπτά κατά μέσο όρο. Περισσότερο από αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.
 • Ο καταψύκτης σας σταμάτησε να λειτουργεί. Μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον συμπιεστή ή άλλο μέρος της κατάψυξης που δεν ψύχεται.

Αιτίες μη φυσιολογικού χρόνου λειτουργίας (και πώς να το διορθώσετε)

Εάν ο καταψύκτης σας λειτουργεί πάντα, λειτουργεί συχνά ή δεν λειτουργεί καθόλου. Ίσως κάτι δεν πάει καλά με το εξάρτημα. Ακολουθεί μια λίστα με πιθανές αιτίες προβλημάτων χρόνου εκτέλεσης:

 • Λερωμένες ή ραγισμένες φλάντζες πόρτας Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη φλάντζα της πόρτας του καταψύκτη Ο κρύος αέρας μπορεί να διαφύγει και ο θερμός αέρας μπορεί να εισέλθει. Εάν το λάστιχο της πόρτας είναι βρώμικο Μπορείτε να το καθαρίσετε με μια οδοντόβουρτσα εμποτισμένη με ξύδι και νερό. Εάν η φλάντζα της πόρτας είναι σπασμένη Ίσως χρειαστεί να το αντικαταστήσετε. Μπορείτε να αγοράσετε ένα ολοκαίνουργιο. Αυτό είναι ένα παρέμβυσμα πόρτας καταψύκτη Frigidaire..

  Φλάντζα πόρτας κατάψυξης για ψυγείο Frigidaire 241872503

  Εάν αγοράσετε, κερδίζουμε προμήθειες χωρίς επιπλέον κόστος.

 • βρώμικο πηνίο συμπυκνωτή Εάν το πηνίο του συμπυκνωτή σας είναι βρώμικο Ο καταψύκτης σας θα πρέπει να περιστρέφεται πιο συχνά. Το πηνίο συμπυκνωτή βρίσκεται συνήθως στο κάτω μέρος του πίσω μέρους του ψυγείου. όταν έχετε πρόσβαση Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εξάρτημα κενού για την αναρρόφηση ή μπορείτε. Βούρτσα καθαρισμού εξατμιστή Brushtec.

  Βούρτσα καθαρισμού πηνίου ψυγείου Brushtec B47C

  Εάν αγοράσετε, κερδίζουμε προμήθειες χωρίς επιπλέον κόστος.

 • Ο αεραγωγός είναι φραγμένος. Ο αέρας στον καταψύκτη σας πρέπει να λειτουργεί σωστά. Ελέγξτε τον καταψύκτη σας για βρωμιά που συσσωρεύονται στους αεραγωγούς. Μόλις ανοίξετε την κατάψυξη Ο καταψύκτης πρέπει να λειτουργεί λιγότερο.

Πώς να μειώσετε το χρόνο λειτουργίας του καταψύκτη (και μειώστε τον ενεργειακό σας λογαριασμό)

Όσο περισσότερο λειτουργεί ο συμπιεστής κατάψυξης, τόσο περισσότερο τόσο περισσότερη ενέργεια καταναλώνεται Από περίπου. 16 τοις εκατό Ο λογαριασμός του ηλεκτρικού σας προέρχεται από την κατάψυξη. Και θέλετε να εξοικονομήσετε όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια. Εκτός από τα παραπάνω, ακολουθούν 5 άλλοι τρόποι για να μειώσετε το ενεργειακό σας κόστος, όπως η αντικατάσταση των παρεμβυσμάτων της πόρτας:

 • Μην αποθηκεύετε κλειστά υγρά στον καταψύκτη σας. Η τοποθέτηση υγρών σε κλειστό καταψύκτη μπορεί να προκαλέσει υπερβολική υγρασία. και κάντε τους κύκλους του καταψύκτη σας να λειτουργούν πάρα πολύ.
 • ελέγξτε τη θερμοκρασία Η ρύθμιση του καταψύκτη σας στη σωστή θερμοκρασία μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κόστους. καλύτερη θερμοκρασία Ο καταψύκτης σας πρέπει να ρυθμιστεί στους 0 έως 5°F ή -18 έως -15°C.
 • Προγραμματίστε και οργανώστε τα γεύματά σας. Όχι μόνο θα βελτιώσει την εμφάνιση του καταψύκτη σας, Αλλά η οργάνωση των ραφιών σας μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε το ενεργειακό σας κόστος. Αν κανονίσετε τα γεύματά σας με συγκεκριμένο τρόπο Θα ξοδεύετε λιγότερο χρόνο ανοίγοντας τις πόρτες.
 • Αφήστε μερικά εκατοστά ανάμεσα στον τοίχο και τον καταψύκτη σας. Αυτό διατηρεί τον καθαρό αέρα που παραδίδεται στον καταψύκτη σας συνεχώς. πυκνωτής.
 • Προσέχετε τη συσσώρευση πάγου στον καταψύκτη σας. Ορισμένοι καταψύκτες έχουν ενσωματωμένο κύκλωμα απόψυξης. Τι γίνεται όμως αν ο καταψύκτης σας δεν έχει; Φροντίστε να κάνετε απόψυξη εάν ο πάγος έχει συσσωρευτεί έως και 1 cm (0,39 in) ή ένα τέταρτο της ίντσας.

κύκλος απόψυξης

Κατά τον κανονικό κύκλο ανοίγματος και κλεισίματος του θαλάμου κατάψυξης, υπάρχει κύκλος πήξηςΟ σκοπός αυτού του κύκλου είναι να ξεπαγώσει την περίσσεια πάγου στην κατάψυξή σας.

αφού ο καταψύκτης φτάσει στην καθορισμένη θερμοκρασία Ο συμπιεστής θα σβήσει τελείως. Ενεργοποιήστε το hot coil για 20 έως 40 λεπτά.

τελικές σκέψεις

Η προσοχή στο βουητό του καταψύκτη είναι σημαντική στη συντήρηση. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ο χρόνος λειτουργίας του καταψύκτη είναι κανονικός. Ανάβει και σβήνει κάθε 30 λεπτά και λειτουργεί το 80-90 τοις εκατό του χρόνου. Αυτό όχι μόνο θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του καταψύκτη σας. αλλά συμβάλλει επίσης στη μείωση του ενεργειακού κόστους Εάν οι ώρες λειτουργίας του καταψύκτη σας είναι εκτός του συνηθισμένου, μην ανησυχείτε. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το εξασφαλίσετε αυτό για τον εαυτό σας χωρίς να ξοδέψετε τα χρήματα.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *