Μάθετε πώς να παραμένετε δροσερό σε υγρό καιρό σε 9 γρήγορες συμβουλές

Είναι δύσκολο να παλέψεις όταν ο υγρός καιρός σε κάνει να κρυώνεις. ειδικά όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει. Ευτυχώς, υπάρχει ένας καλός τρόπος. Μερικά πράγματα για να παραμείνετε υγιείς και ασφαλείς κατά τον επόμενο καύσωνα.

να διατηρείται δροσερό σε υγρά κλίματα Πρέπει να εστιάσετε στη μείωση της θερμοκρασίας του σώματός σας και στη μείωση της θερμοκρασίας στο σπίτι σας. Όταν συναντάτε υπαίθριες δραστηριότητες Μπορείτε να επιλέξετε δραστηριότητες που σας δροσίζουν και να πίνετε άφθονο νερό.

Πώς να παραμείνετε δροσεροί σε υγρό καιρό: 9 χρήσιμες συμβουλές

σε κάνει να δροσιστείς

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από την υγρασία είναι να μειώσετε τη θερμοκρασία του σώματός σας. είτε βρίσκεστε σε εσωτερικό είτε σε εξωτερικό χώρο Υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να νικήσετε τη ζέστη.

Κρύα Ροφήματα + Δείπνο = Κρύο Σώμα

Η κατανάλωση της σωστής ποσότητας νερού είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσετε τη θερμοκρασία του σώματός σας. Υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε από ενυδατικά ροφήματα όπως νερό, γάλα, χυμός φρούτων, 100% χυμός φρούτων, ροφήματα ηλεκτρολυτών. τσάι χωρίς καφεΐνη και νερό καρύδας Η αποφυγή του αλκοόλ και των ροφημάτων με καφεΐνη θα βοηθήσει το σώμα σας να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ηλεκτρολύτες.

Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε το φούρνο και να τρώτε κρύα φαγητά όπως σαλάτες και φρέσκα φρούτα. Επιλέξτε ένα φρούτο με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως το καρπούζι.Μπορείτε επίσης να παγώσετε το καρπούζι και να ρίξετε τις φέτες σε ένα ποτήρι νερό αντί για παγάκια!

Πώς να παραμείνετε δροσεροί σε υγρό καιρό: 9 χρήσιμες συμβουλές

βαμβάκι για επιτυχία

Το βαμβάκι είναι η τέλεια επιλογή υφασμάτων για ρούχα και κλινοσκεπάσματα σε τροπικά κλίματα. Φορώντας ένα ελαφρύ στρώμα βαμβακιού που απομακρύνει την υγρασία θα σας κρατήσει δροσερούς χάρη στην ικανότητα αναπνοής του υφάσματος. Τα στρώματα είναι μια καλή επιλογή επειδή μπορούν να αφαιρεθούν και να τοποθετηθούν ξανά καθώς αλλάζει ο καιρός.

Πρόκληση με κουβά πάγου;

Δεν υπάρχει καμία απολύτως διασκέδαση εδώ. Δεν χρειάζεται να ρίξετε κρύο νερό σε έναν κουβά για να μείνετε δροσερός. Ωστόσο, το να κάνετε ένα δροσερό ντους σίγουρα θα σας βοηθήσει. Τα σημεία παλμού παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στη μείωση της θερμοκρασίας του σώματός σας Κρύο νερό, υγρές πετσέτες ή λαιμό, καρπούς, εσωτερικά των αγκώνων ή των γονάτων. Οι κορυφές των ποδιών και οι αστραγάλοι σας είναι σημεία παλμών που μπορούν να σας βοηθήσουν να δροσιστείτε γρήγορα.

Γίνε ένα με τον καιρό

Ένα από τα μεγαλύτερα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα είναι ο εγκλιματισμός σας όταν είναι δροσερό σε υγρό κλίμα. Ο αγώνας στην αρχή ήταν αρκετά αληθινός. Αλλά τα μακροπρόθεσμα οφέλη θα σας κάνουν πιο δυνατό!

Ξεκινήστε με ελαφριά άσκηση σε εξωτερικούς χώρους. Τίποτα πολύ επίπονο. Αλλά είναι ένα σύντομο βήμα. μέτριος Χαμηλώνετε το κλιματιστικό κατά 1-2° κάθε μέρα για να βοηθήσετε τη θερμοκρασία στο σπίτι σας να προσαρμόζεται αργά. Το να παραμένετε ενυδατωμένοι διαδραματίζει βασικό ρόλο στη διατήρηση της ψυχραιμίας και της υγείας.

Κάνει ζέστη εδώ

Ένα σημαντικό επόμενο βήμα σε οποιοδήποτε πρόγραμμα ψύξης είναι η προσαρμογή της εσωτερικής θερμοκρασίας σε ένα άνετο επίπεδο.

κλιματιστικό παρακαλώ

Εάν είστε ένα από τα νοικοκυριά με κλιματισμό Ο ζεστός και υγρός καιρός είναι η καλύτερη στιγμή για να χρησιμοποιήσετε ένα κλιματιστικό. Διατηρήστε τη θερμοκρασία σε επίπεδο που είναι άνετο για εσάς. Εάν πείτε ότι η θερμοκρασία είναι 65℉, τότε είναι σίγουρα δυνατή η αύξηση των λογαριασμών του ηλεκτρικού σας. Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε μια αρκτική τούνδρα στο σαλόνι σας.

ιστορία για τον φίλο

Εάν δεν σας αρέσει ο κλιματισμός Ο ανεμιστήρας θα βοηθήσει να δημιουργηθεί ένα καλό αεράκι μέσα στο σπίτι. που θα σας δροσίσει λίγο. Ένας καλά τοποθετημένος ανεμιστήρας μπορεί να κινήσει και να κατευθύνει τον αέρα στο σωστό μέρος.

Η τοποθέτηση ενός ανεμιστήρα στο παράθυρο μπορεί να κυκλοφορήσει φρέσκο ​​αέρα και να ωθήσει τον ζεστό αέρα έξω από το παλιό δωμάτιο. Η τοποθέτηση του ανεμιστήρα εξαρτάται από την τοποθέτηση των επίπλων σας και τα εμπόδια στη διακόσμησή σας. Ο ανεμιστήρας κουτιού στο πάτωμα βλέπει στον απέναντι τοίχο που θέλετε. Τραβάει δροσερό αέρα από το πάτωμα και τον κυκλοφορεί πάνω από το δωμάτιο.Συνιστάται γενικά να στρέφετε τον ανεμιστήρα μακριά από ελαφριές επιφάνειες όπως το χαρτί.

Πώς να παραμείνετε δροσεροί σε υγρό καιρό: 9 χρήσιμες συμβουλές

άνοιγμα παραθύρου κλείσιμο παραθύρου

όπως αναφέρθηκε προηγουμένως Ένα ανοιχτό παράθυρο με ανεμιστήρα μπορεί να κυκλοφορήσει μπαγιάτικο, ζεστό αέρα έξω από το δωμάτιο. Τα ανοιχτά παράθυρα μπορούν να φέρουν φρέσκο ​​αέρα σε ένα ζεστό και υγρό δωμάτιο. Ωστόσο, το κλείσιμο των παραθύρων μπορεί να εμποδίσει τη θερμότητα και την υγρασία. Και οι ανεμιστήρες μπορούν να κυκλοφορούν δροσερό αέρα από το επίπεδο του εδάφους ή το κλιματιστικό σας για να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.

Απελευθέρωσέ το!

Δεν φορτίζετε το τηλέφωνό σας αυτήν τη στιγμή; Αποσυνδέστε τον φορτιστή! Τα περιττά ηλεκτρονικά μπορούν να παράγουν πολλή περιττή θερμότητα. Μπορεί να μην φαίνεται έτσι. Αλλά όταν συνδέετε τον φορτιστή του τηλεφώνου σας, τον φορητό υπολογιστή σας, τη λειτουργία αναστολής λειτουργίας playstation. μηχανή καφέ Όλα θα ζεσταθούν! Η αποφυγή της χρήσης σόμπας θα αυξήσει σημαντικά την ποσότητα θερμότητας που απελευθερώνεται στο χώρο διαβίωσής σας.

Αποσυνδέστε ηλεκτρονικά και μικροσυσκευές τριγύρω Ένα σπίτι όταν δεν χρησιμοποιείται μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ποσότητας θερμότητας που προστίθεται στο δωμάτιο. Αυτό επιτρέπει πιο αποτελεσματική ψύξη όταν χρησιμοποιείτε τη μέθοδο ψύξης που έχετε επιλέξει. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν το κλιματιστικό δεν χρησιμοποιείται. Αλλά εξοικονομεί χρήματα και μειώνοντας τον λογαριασμό ρεύματος! Δύο πουλιά και μια πέτρα μπορούν να λειτουργήσουν στην πραγματική ζωή!

Πώς να παραμείνετε δροσεροί σε υγρό καιρό: 9 χρήσιμες συμβουλές

σε μια απέραντη αυλή

Το να παραμένετε δροσερό έξω σε ένα ζεστό, υγρό κλίμα μπορεί να είναι μια πρόκληση. Ευτυχώς, αν είστε αρκετά γενναίοι για να πάτε σε μια υπαίθρια περιπέτεια. Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε τον εαυτό σας πιο ικανοποιημένο.

Διατηρήστε την ψυχραιμία σας

καθώς προετοιμάζεσαι για τη μέρα σου Προσπαθήστε να σχεδιάσετε δραστηριότητες που θα σας κρατήσουν ψύχραιμους. (Σε ένα κλιματιζόμενο κτίριο) όπως να πάτε για μπάνιο ή να δείτε μια έκθεση τέχνης που δεν θέλετε να δείτε. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF τουλάχιστον 30 και ένα καλό καπέλο με φαρδύ γείσο για να προστατεύσετε το δέρμα και τα μάτια σας από τον λαμπερό ήλιο.

Κρεμάστε στη σκιά και ξεκουράζεστε συχνά. Για να αποφύγετε την περιττή κούραση ή την υπερβολική έκθεση. Εάν είναι απαραίτητο να κάνετε επίπονες δραστηριότητες Ολοκληρώστε αυτές τις επίπονες δραστηριότητες νωρίς το πρωί ή το βράδυ όταν η θερμοκρασία είναι πιο δροσερή εκείνη την ημέρα.

Πρώτα η ασφάλεια!

Υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες για την ασφάλεια όταν αντιμετωπίζετε υψηλή ζέστη και υγρασία. Εάν ανησυχείτε για τη δική σας ασφάλεια ή τους γύρω σας Μη διστάσετε να ζητήσετε τη συμβουλή του γιατρού σας.

ποτό! ποτό! ποτό!

όπως αναφέρθηκε προηγουμένως Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας είναι να πίνετε αρκετό νερό. Υπάρχουν πολλές επιλογές για ποτά που θα σας κρατήσουν ενυδατωμένη. Υπάρχουν επίσης τρόποι να παραμείνετε ενυδατωμένοι χωρίς να πίνετε νερό. Η κατανάλωση καρπουζιού και άλλων φρούτων και λαχανικών με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό σίγουρα θα βοηθήσει.

Πώς να παραμείνετε δροσεροί σε υγρό καιρό: 9 χρήσιμες συμβουλές

υπερβολική ζέστη

Οι πιο δύσκολες συνθήκες που πρέπει να προσέξετε είναι η θερμική εξάντληση και η θερμοπληξία. Και οι δύο αυτές καταστάσεις θα πρέπει να επανεξεταστούν από ιατρό. Σε περίπτωση αμφιβολίας Επικοινωνήστε με τον πάροχο πρωτοβάθμιας περίθαλψης ή τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εάν είναι απολύτως απαραίτητο.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *