Λαμβάνοντας τα τσιμπούρια στα σοβαρά: Τι να κάνετε αν σας δαγκώσει ένα τσιμπούρι

Είτε κάνετε πεζοπορία μέσα σε ψηλό γρασίδι είτε ζείτε σε μια πυκνή δασώδη περιοχή. Θα πρέπει να είστε πάντα σε επιφυλακή για τσιμπούρια. Τα τσιμπούρια συχνά παραμονεύουν σε σκιερές, υγρές, χλοώδεις περιοχές, περιμένοντας υπομονετικά να συρθούν σε έναν ανυποψίαστο ξενιστή. Δυστυχώς, τα περισσότερα από αυτά είναι τόσο μικρά που δεν τα προσέχεις καν.

έχοντας αυτό κατά νου Θα πρέπει να προσπαθήσετε να αποφύγετε τα τσιμπήματα από τσιμπούρια, φορώντας μακριά μανίκια και μακριά παντελόνια ως πρώτη γραμμή άμυνας, αν πάτε στο δάσος. Μπορείτε επίσης. Επενδύστε στις υπηρεσίες ελέγχου κροτώνων Newton, MA. για την πρόληψη των κροτώνων

Πότε είναι το καλύτερο τσιμπούρι; υπηρεσία ελέγχου και τις προφυλάξεις που μπορείτε να λάβετε για να αποτρέψετε τα τσιμπήματα από τσιμπούρια. Τα τσιμπούρια είναι πολύ μυστικά πλάσματα, οπότε αν βρείτε ένα τσιμπούρι κολλημένο στην άρθρωση σας Δοκιμάστε τα παρακάτω βήματα για να απαλλαγείτε από αυτούς τους μικρούς τρόμους.

αφαιρέστε τα τσιμπούρια

Όταν βρείτε ένα τσιμπούρι κολλημένο στο δέρμα σας Θα πρέπει να απαλλαγείτε από αυτό το συντομότερο δυνατό. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

  • γάντι
  • τσιμπιδακι ΦΡΥΔΙΩΝ
  • σαπούνι και νερό ή οινόπνευμα εντριβής

πριν την αφαίρεση των κροτώνων Καθαρίστε τα τσιμπιδάκια με οινόπνευμα ή σαπούνι και νερό για να απολυμάνετε το εργαλείο. Στη συνέχεια, φοράει τα γάντια της και αρχίζει να ξεφορτώνεται τα τσιμπούρια.

Προσπαθήστε να πλησιάσετε όσο το δυνατόν περισσότερο το δέρμα και πιάστε το τσιμπούρι με τσιμπιδάκια. Κρατώντας το όσο το δυνατόν πιο κοντά στη βάση θα σας δώσει ένα πλεονέκτημα. Αυτό καθιστά πιο πιθανό να εμφανιστούν κρότωνες.

Δυστυχώς, τραβώντας το τσιμπούρι από το πόδι ή το πίσω μέρος του σώματός σας μπορεί να αφήσει το κεφάλι του στο δέρμα σας. με αποτέλεσμα τη μόλυνση Τις περισσότερες φορές, το σώμα σας σπρώχνει αυτόματα το κεφάλι σας μακριά.

καθαρίστε το δάγκωμα

αφού αφαιρεθεί το τσιμπούρι από το δέρμα Πλύνετε αμέσως τα χέρια σας με σαπούνι και νερό. Μπορείτε να βοηθήσετε στον καθαρισμό και την απολύμανση των τσιμπημάτων από τσιμπούρια.

Θα πρέπει να πλένετε το δάγκωμα του τσιμπουριού με σαπούνι και νερό ή οινόπνευμα για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει σάλιο τσιμπουριού ή άλλη μόλυνση. Εάν ανησυχείτε για μόλυνση Εφαρμόστε μια αντιβακτηριδιακή κρέμα στην πληγή.

προσδιορίστε τον τύπο του κρότωνα

Εάν δεν είστε σίγουροι εάν το τσιμπούρι που βλέπετε έχει νόσο του Lyme. (συνήθως από τσιμπούρια με μαύρα πόδια) Θα πρέπει να προσπαθήσετε να αναγνωρίσετε τον τύπο. Υπάρχουν πολλοί τύποι κροτώνων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά κάθε είδος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.

αμερικανικό τσιμπούρι σκύλου

Τα αμερικανικά τσιμπούρια σκύλων είναι διαδεδομένα και κοινά. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι το καφέ σώμα και τα λευκά γκρι σημάδια. Αυτά τα τσιμπούρια είναι σχετικά ακίνδυνα εάν αντιμετωπιστούν σωστά.Ωστόσο, προσέξτε τον κηλιδωτό πυρετό των Βραχωδών Όρων, μια σπάνια ασθένεια του αμερικανικού κρότωνα σκύλου.

καφέ τσιμπούρι σκύλου

Το καφέ τσιμπούρι του σκύλου έχει ένα κοκκινοκαφέ σώμα. Το ίδιο ισχύει και για τα αμερικανικά τσιμπούρια σκύλων. Το καφέ τσιμπούρι του σκύλου μπορεί να μεταδώσει κηλιδωτό πυρετό στο Βραχώδες Όρος.

Μαυροπόδι τσιμπούρι ελαφιού

Το τσιμπούρι ελαφιού με μαύρα πόδια έχει κεφάλι και πόδια από μαύρο έως σκούρο καφέ. Και το σώμα είναι ανοιχτό καφέ έως κόκκινο. Αυτά τα στελέχη μπορούν να φέρουν τη νόσο του Lyme. Επομένως, να είστε προσεκτικοί όταν εντοπίζετε μεμονωμένα τσιμπούρια και τραύματα.

τσιμπούρι γουρουνόχοιρου

Τα τσιμπούρια Groundhog έρχονται σε διαφορετικές αποχρώσεις του ανοιχτού καφέ και του καφέ. Ενώ άλλα είδη τσιμπουριών είναι μαύρα ή σκούρα καφέ. Αυτά τα ελαφριά έντομα σπάνια δαγκώνουν ανθρώπους, αλλά φέρουν τον ιό Powassan.

Lone Star Dix

Το μοναχικό τσιμπούρι είναι ένα άλλο είδος που είναι εύκολο να συλληφθεί λόγω των μοναδικών σημάνσεών του. Τα αρσενικά και θηλυκά τσιμπούρια αστεριών έχουν σκούρο καφέ σώμα. Το θηλυκό έχει μια λευκή κηλίδα στη μέση του σώματος. ενώ τα αρσενικά έχουν αντίθετες λευκές κηλίδες.

κρότωνες της ακτής του Ειρηνικού

Το τσιμπούρι της ακτής του Ειρηνικού έχει σκούρο καφέ σώμα με λευκές πουά. Αλλά τα θηλυκά έχουν λιγότερους πόντους.

Rocky Mountain Woodyx

Το τσιμπούρι του ξύλου Rocky Mountain είναι ένα άλλο επικίνδυνο είδος γιατί μπορεί επίσης να μεταδώσει τον κηλιδωτό πυρετό των Βραχωδών Βουνών.Μπορείτε να το αναγνωρίσετε από το καφέ σώμα τους. Υπάρχουν συνήθως λευκές κηλίδες γύρω από το κεφάλι.

μαλακό τσιμπούρι

Τα νεαρά τσιμπούρια μοιάζουν με μπιζέλια με καφέ οβάλ ζαρωμένο σώμα.

δυτικό τσιμπούρι με μαύρο πόδι

Το δυτικό τσιμπούρι με μαύρα πόδια είναι ένας άλλος φορέας της νόσου του Lyme που σχετίζεται στενά με το τσιμπούρι ελαφιού με μαύρο πόδι σε ελαφρώς πιο οβάλ σχήμα.

Τι να κάνετε αφού αφαιρεθεί το τσιμπούρι;

Αν νομίζετε ότι το τσιμπούρι μπορεί να είναι ένα σπυράκι Επισκεφθείτε έναν γιατρό για αποθήκευση σε δοχείο με οινόπνευμα εντριβής. Εξετάστε τα ακόλουθα βήματα για να αφαιρέσετε τα τσιμπούρια:

Προσέξτε για τη νόσο του Lyme και άλλες ασθένειες. με τσιμπούρια

Μόλις παρατηρήσετε ένα τσίμπημα από τσιμπούρι Αρχίστε να αναζητάτε πιθανά συμπτώματα της νόσου του Lyme και άλλων ασθενειών. με τσιμπούρια Η νόσος του Lyme είναι μια από τις πιο κοινές ασθένειες που μεταδίδονται με κρότωνες. Επομένως, να είστε προσεκτικοί όταν παρατηρείτε τα συμπτώματα.

Τα συμπτώματα της νόσου του Lyme μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε. από τρεις ημέρες έως λίγους μήνες Αφού δαγκώσετε και συμπεριλάβετε:

  • συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, όπως πονοκέφαλος, πυρετός, ρίγη, μυϊκοί πόνοι και κόπωση
  • Το εξάνθημα στον καβάλο εμφανίζεται στο 70% έως 80% των ατόμων με νόσο του Lyme.
  • άλλα εξανθήματα
  • πόνος στις αρθρώσεις, στους μύες, στα οστά και στις δύσκαμπτες αρθρώσεις
  • ζάλη και δύσπνοια

Εάν εμφανίσετε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα μετά από τσίμπημα από τσιμπούρι Θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με το γιατρό σας για να κάνετε εξετάσεις και να ξεκινήσετε τη λήψη αντιβιοτικών.

Θυμηθείτε: Άλλες ασθένειες που μεταδίδονται με κρότωνες, όπως ο πυρετός των Βραχωδών Βουνών, έχουν παρόμοια συμπτώματα, γι’ αυτό συμβουλευτείτε το γιατρό σας με το πρώτο σημάδι ενός προβλήματος.

δείτε το γιατρό σας

Πρέπει πάντα να επισκέπτεστε έναν γιατρό μετά από τσίμπημα τσιμπουριού. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν ανησυχείτε για μια ασθένεια που μεταδίδεται από κρότωνες ή εάν το κεφάλι του κρότωνα παραμένει προσκολλημένο στο δέρμα. Ο γιατρός σας μπορεί να ελέγξει το αίμα σας για ασθένεια και να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα τσιμπούρια σε ένα ιατρικό σύστημα καθαρισμού.

Εάν κρατάτε τσιμπούρια σε δοχείο Θα πρέπει να φέρετε το τσιμπούρι μαζί σας για να το δείξετε στο γιατρό σας. Μπορούν να βοηθήσουν στον προσδιορισμό του τύπου του κρότωνα και να δουν εάν χρειάζεται περαιτέρω δοκιμή.

Εάν ο γιατρός σας διαγνώσει ή υποψιάζεται ότι έχετε νόσο του Lyme ή άλλη ασθένεια Ο γιατρός σας συνήθως θα σας ξεκινήσει με αντιβιοτικά για να απαλλαγείτε από τη μόλυνση.

συνοψίζω

Ένα τσίμπημα από τσιμπούρια μπορεί να είναι μια τρομακτική εμπειρία.Ωστόσο, με τον κατάλληλο έλεγχο και την πρόληψη, μπορείτε να κάνετε ό,τι μπορείτε για να αποτρέψετε τα τσιμπήματα. Υπηρεσία καταστροφής.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *