Εξερευνώντας τη χρήση των θερμαντήρων χώρου σε ρυθμίσεις εξωτερικού χώρου

Ο πρωταρχικός σκοπός των θερμαντήρων χώρου είναι η θέρμανση μικρών δωματίων, ωστόσο, είναι εύκολο να σκεφτούμε ότι μπορούν να λειτουργήσουν σε εξωτερικούς χώρους. Επειδή τείνουν να λειτουργούν καλά σε εσωτερικούς χώρους. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε έναν θερμαντήρα χώρου έξω;

Οι θερμαντήρες χώρου που χρησιμοποιούν συναγωγή είναι αναποτελεσματικοί σε εξωτερικούς χώρους. Χρειάζονται ξεχωριστό δωμάτιο για να λειτουργούν σωστά.Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιτυχώς υπέρυθρες θερμάστρες καθώς είναι εξίσου αποτελεσματικές. με θερμάστρα βεράντας Ακόμα κι αν χρειάζεστε περισσότερη ισχύ για να θερμάνετε μια μεγάλη περιοχή.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσω τους διαφορετικούς τύπους φορητών ηλεκτρικών θερμαντήρων χώρου. Μπορείτε επίσης να δείτε μια σύγκριση απόδοσης μεταξύ των θερμαντικών χώρων και των θερμαντήρων βεράντας. Τέλος, θα σας δείξω πόση ενέργεια χρειάζεται για τη θέρμανση του εξωτερικού σας χώρου.

Μπορούν οι θερμαντήρες χώρου να χρησιμοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους;

Πώς λειτουργούν οι θερμαντήρες χώρου;

Όπως ανέφερα προηγουμένως Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν θερμαντήρα εσωτερικού χώρου, ωστόσο, η αποτελεσματικότητά του εξαρτάται από τον τρόπο παραγωγής της θερμότητας. Δεν μπορεί κάθε θερμαντήρας χώρου να σας ζεστάνει με επιτυχία μια κρύα νύχτα έξω.

Επίσης, δεν είναι όλοι οι θερμαντήρες χώρου φορητοί. Γι’ αυτό θα εστιάσουμε μόνο σε μικρές ηλεκτρικές θερμάστρες.

Για να καταλάβετε πόσο καλά θα λειτουργεί ο θερμαντήρας χώρου σας σε εξωτερικούς χώρους. Πρώτα πρέπει να εξετάσετε πώς λειτουργεί, τα χαρακτηριστικά του και πώς συγκρίνεται με τους θερμαντήρες εξωτερικού χώρου.

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι θερμαντικών χώρων. Κάθε άτομο χρησιμοποιεί διαφορετική μέθοδο θέρμανσης. που επηρεάζει την απόδοση σε εξωτερικούς χώρους. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτές τις μεθόδους και πώς λειτουργούν.

μεταγωγή

θερμαντήρας χώρου εφαρμόζουν την αρχή του μεταγωγή Η θέρμανση δωματίου είναι πολύ συνηθισμένη και εύκολα διαθέσιμη σε κάθε σούπερ μάρκετ.

Συναγωγή είναι η διαδικασία μεταφοράς θερμότητας μέσω της κίνησης των μορίων μέσα σε ένα αέριο ή υγρό. Εάν προσθέσετε θερμότητα σε μια ουσία, όπως ο αέρας, τα μόρια μέσα σε αυτήν ταξιδεύουν ταχύτερα και μακρύτερα.

Καθώς τα μόρια του αέρα υποβάλλονται σε αυτή τη διαδικασία και θερμαίνονται, η πυκνότητα θα μειωθεί Αυτό προκαλεί τον θερμό αέρα να ανεβαίνει στην κορυφή του δωματίου και τον κρύο αέρα στο κάτω μέρος. μέσω της κυκλοφορίας του αέρα Η θερμότητα μεταφέρεται μέχρι να ζεσταθεί ο αέρας μέσα στο δωμάτιο. Εάν έχετε αυτό το είδος συστήματος θέρμανσης Πιθανότατα γνωρίζετε ήδη ότι ένα δωμάτιο θερμαίνεται από πάνω προς τα κάτω. να γιατί

Με απλά λόγια, η θερμότητα που αισθάνεστε όταν χρησιμοποιείτε αυτούς τους τύπους θερμαντικών χώρων προέρχεται από τη θέρμανση των μορίων στον αέρα. Οι θερμαντήρες χώρου συνήθως το κάνουν αυτό παρέχοντας θερμότητα. μεταλλικό σύρμα αντίστασης πηνίου θερμαντικό ή κεραμικό θερμαίνει τον περιβάλλοντα αέρα με ηλεκτρισμό

Μπορούν οι θερμαντήρες χώρου να χρησιμοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους;

Οι θερμαντήρες συναγωγής μπορούν να έχουν ανεμιστήρες για να εισάγουν κρύο αέρα και να απωθούν τον ζεστό αέρα προς τα έξω. κάνουν το σύστημα πιο άνετο

Πόσο αποτελεσματικό είναι όμως το outdoor;

Αυτό συμβαίνει επειδή η μεταφορά χρησιμοποιεί αέρα για τη θέρμανση του δωματίου. επομένως δεν είναι αποτελεσματικό σε εξωτερικούς χώρους Σκεφτείτε το για μια στιγμή. σε μικρά καλά μονωμένα δωμάτια Ο θερμαντήρας κάνει καλή δουλειά στο να διατηρείται ζεστός αφού ο περισσότερος αέρας μέσα στο δωμάτιο είναι ζεστός.

Ωστόσο, αν είστε έξω Τίποτα δεν παγίδευσε τον αέρα. Αυτό σημαίνει ότι ο αέρας θα είναι πάντα πιο κρύος παρά ζεστός. Η μοριακή πυκνότητα του θερμού αέρα είναι μικρότερη και ο αέρας είναι υψηλότερη. Δεν υπάρχει στέγη έξω για να αποτρέψει τη διαφυγή ζεστού αέρα. Και οι συμβατικοί θερμαντήρες 1500 watt δεν μπορούν να λειτουργήσουν σε ανοιχτούς χώρους.

Αυτός ο τύπος θερμαντήρα θα σας κρατήσει ζεστούς μόνο όταν είστε ακριβώς μπροστά του. Επομένως, δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο άλλες επιλογές. Επιπλέον, εάν φυσάει δυνατός αέρας, όλος ο ζεστός αέρας θα παρασυρθεί αμέσως.

ακτινοβολούμενη θερμότητα

Αυτή η μέθοδος συνίσταται στη χρήση υπέρυθρο φως για να νιώσεις ζεστασιά όπως ξέρεις το φως παράγει θερμότητα που μπορεί να δούμε ή όχι μήκος κύματοςΤο υπέρυθρο φως είναι ένας τύπος φωτός που τα μάτια μας δεν μπορούν να δουν. Η θερμοκρασία σας αυξάνεται καθώς απορροφάτε το υπέρυθρο φως που εκπέμπεται από τη θερμάστρα.

Βασικές διαφορές μεταξύ μεταφοράς και μεταφοράς σύστημα θέρμανσης με ακτινοβολία Το πρώτο θερμαίνει τον αέρα. Το δεύτερο θερμαίνει απευθείας την επιφάνεια του αντικειμένου.

Αναρωτιέστε πώς το υπέρυθρο φως μπορεί να παράγει θερμότητα; Αυτή είναι μια βασική περιγραφή. Το φως μεταφέρει ενέργεια και όταν χτυπά ένα αντικείμενο κάνει τα σωματίδια στην επιφάνειά του να κινούνται πιο γρήγορα. Αυτό είναι που νιώθουμε ως θερμότητα.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το υπέρυθρο φως και την ακτινοβολία. Παρακαλούμε δείτε αυτό το σύντομο βίντεο:

Ο λόγος που το υπέρυθρο φως είναι εξαιρετικό για θέρμανση είναι επειδή έχει πολλή ενέργεια. Πόσο καλά όμως λειτουργεί σε εξωτερικούς χώρους;

Ευτυχώς, οι υπέρυθρες θερμάστρες χώρου είναι εξαιρετικές και για χρήση σε εξωτερικούς χώρους. Γιατί σε αντίθεση με τους θερμαντήρες συναγωγής Δεν επηρεάζεται ελάχιστα από τον άνεμο ή άλλες καιρικές συνθήκες. Αρκεί να στέκεστε μέσα σε έναν υπέρυθρο θερμαντήρα χώρου και τίποτα δεν τον εμποδίζει. θα έπρεπε να είσαι καλά

Αν σκεφτείς καλά Οι ακτίνες του ήλιου λάμπουν από μακριά. και μπορείς ακόμα να νιώσεις τη ζέστη

Ωστόσο, ένα μειονέκτημα της συμβατικής θέρμανσης με ακτινοβολία όταν χρησιμοποιείται σε εξωτερικούς χώρους είναι ότι πρέπει να απευθύνεται σε εσάς. γιατί η δοκός θα λάμπει προς την ίδια κατεύθυνση Για να μην ζεσταθείτε αν ξεφύγετε από την εμβέλεια του καλοριφέρ.

Αυτό το γεγονός εφαρμόζεται συχνά σε θερμαντήρες υπερύθρων εσωτερικού χώρου. Αυτό συμβαίνει επειδή οι θερμαντήρες εξωτερικού χώρου έχουν σχεδιαστεί για να θερμαίνουν καλύτερα τους ανοιχτούς χώρους.

Πώς συγκρίνονται οι θερμάστρες χώρου με τις θερμάστρες βεράντας;

Οι θερμαντήρες βεράντας είναι σχεδιασμένοι για χρήση σε εξωτερικούς χώρους. Γι’ αυτό τα περισσότερα από αυτά βασίζονται στην ακτινοβολούμενη θερμότητα για να λειτουργήσουν. τώρα ξέρεις γιατί Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η μεταφορά δεν είναι αποτελεσματικός τρόπος για τη θέρμανση των εξωτερικών χώρων.

Όπως ανέφερα προηγουμένως Ο μόνος τρόπος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν θερμαντήρα εξωτερικού χώρου είναι εάν στέκεστε μπροστά του.

Για να το θέσουμε αυτό στην προοπτική, ένας θερμαντήρας μεταφοράς 1500 watt θα θερμάνει ένα καλά μονωμένο δωμάτιο 45m2 (150ft2) με ύψος οροφής 8ft. εξωτερική μόνωση

Μπορούν οι θερμαντήρες χώρου να χρησιμοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους;

Οι υπέρυθρες θερμάστρες, από την άλλη πλευρά, λειτουργούν παρόμοια με τις θερμάστρες βεράντας. Η πιο σημαντική διαφορά μεταξύ αυτών των τύπων θερμαντήρων. Πέρα από το σχέδιο είναι η δύναμη.

Η ποσότητα ενέργειας που χρειάζεστε εξαρτάται από την περιοχή που θέλετε να θερμάνετε. Οι τυπικοί υπέρυθροι θερμαντήρες χώρου χρησιμοποιούν έως και 1500 watt, αρκετή ισχύς για μικρούς και μεσαίους χώρους. Οι θερμαντήρες βεράντας, από την άλλη πλευρά, μπορούν να φτάσουν έως και 6.000 watt.

Εδώ είναι το πρόγραμμα για εσάς. Πόση ενέργεια θα χρειαστείτε για να θερμάνετε τον εξωτερικό χώρο που χρειάζεστε;.

βάτ Μ2 Βήμα 2
750 5 16
1500 10 32
2250 15 49
3000 20 65
3750 25 82
4500 30 98
5250 35 114
6000 40 131

Αυτά τα δεδομένα υπολογίζονται με βάση την επίτευξη θερμοκρασίας από 18ºC έως 24ºC (64ºF έως 75ºF).

συμπέρασμα

Οι θερμαντήρες συναγωγής είναι αναποτελεσματικοί στη θέρμανση εξωτερικών χώρων. Ο μόνος τρόπος να το χρησιμοποιήσετε έξω είναι να βρίσκεστε μπροστά όπου μπορείτε να νιώσετε τον ζεστό αέρα. Ωστόσο, εάν έχει πολύ άνεμο, δεν θα είναι αποτελεσματικό.

Οι υπέρυθρες θερμάστρες, από την άλλη πλευρά, λειτουργούν ακριβώς όπως οι θερμαντήρες εξωτερικού χώρου, ωστόσο, θα χρειαστείτε περισσότερη ενέργεια για να θερμάνετε μεγαλύτερες περιοχές.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *