Γιατί η κίτρινη φλόγα του φούρνου σας είναι επικίνδυνη

Η ενεργοποίηση ενός καυστήρα αερίου εκπέμπει μια φλόγα που μαγειρεύει το φαγητό σας—αλλά είναι αυτή η φλόγα το σωστό χρώμα; Αν και οι μπλε φλόγες είναι ένα υγιεινό χρώμα για τις σόμπες αερίου, Αλλά οι κίτρινες ή πορτοκαλί φλόγες θα μπορούσαν να υποδηλώνουν πρόβλημα. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει ένας απλός λόγος. που κάνει τη φλόγα στο φούρνο σας κίτρινη

Η φλόγα του καυστήρα σας μπορεί να είναι κίτρινη επειδή οι καυστήρες δεν παίρνουν αρκετό αέρα λόγω κακών συνθηκών. αν δεν υπάρχει αρκετός αέρας Το αέριο δεν θα μπορεί να καεί σωστά. Οι κίτρινες φλόγες του καυστήρα δεν είναι απαραίτητα επικίνδυνες. Αλλά οι εκπομπές μονοξειδίου του άνθρακα αυξάνουν τον κίνδυνο.

Αυτό το άρθρο εξηγεί γιατί η φλόγα του καυστήρα μπορεί να είναι κίτρινη. Και γιατί μπορεί η φλόγα του καυστήρα να είναι κίτρινη; Περιγράψτε πότε το χρώμα της φλόγας του κλιβάνου αλλάζει είναι επικίνδυνο. Και πότε είναι μια γρήγορη λύση; Τέλος, σας δίνει μια συγκεκριμένη λύση για να μάθετε τι πρέπει να κάνετε εάν η φλόγα του φούρνου σας είναι κίτρινη όταν είναι μπλε.

Γιατί η φλόγα του φούρνου μου είναι κίτρινη;

Χρώμα φλόγας σόμπας – Έχει σημασία;

Αν έχετε μια σόμπα υγραερίου όπως εγώ Δεν χρειάζεται να σκέφτεστε πολύ τη φλόγα που βγαίνει όταν ανάβετε τη σόμπα. Γυρίστε το κουμπί για να επιλέξετε την επιθυμητή θερμότητα και ξεκινήστε το μαγείρεμα. Δεν σκέφτεσαι τι θα γίνει όταν γυρίσεις το πόμολο. Όμως η διαδικασία είναι περίπλοκη.

έτσι ώστε ο φούρνος να λειτουργεί και να μαγειρεύει το φαγητό ομοιόμορφα και ομοιόμορφα Κάποια σημαντικά πράγματα πρέπει να γίνουν σωστά. Το καύσιμο αέριο πρέπει πρώτα να αναμιχθεί με το οξειδωτικό. Στη συνέχεια το μείγμα πρέπει να αναφλεγεί και να καεί. Όταν γίνει, voila! Έχεις φλόγα!

Οποιοδήποτε χρώμα της φλόγας έχει επίσης σημασία. Το χρώμα της φλόγας που βγαίνει από τον φούρνο σας υποδηλώνει ότι ο φούρνος είναι υγιής ή ότι χρειάζεται επισκευή. Μια σόμπα που δεν λειτουργεί σωστά μπορεί να προκαλέσει υψηλούς λογαριασμούς φυσικού αερίου. Αυτό θα μειώσει τη θερμοκρασία μαγειρέματος. Αυτό μπορεί να προκαλέσει υπερβολικό ψήσιμο ή μη σωστά μαγειρεμένο φαγητό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να σημαίνει επικίνδυνη διαρροή.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα πιθανά χρώματα φλόγας που μπορεί να δείτε κατά τη λειτουργία της σόμπας ή του φούρνου σας. Και εμβαθύνετε λίγο στο τι πρέπει να ψάχνετε και τι σημαίνει κάθε χρώμα φλόγας καυστήρα.

μπλε φλόγα

Η μπλε φλόγα δείχνει ότι η σόμπα σας λειτουργεί κανονικά. Να τι σημαίνει:

  • Όλα τα εξαρτήματα μπορούν να βρίσκονται στη σωστή θέση και να μαγειρεύονται χωρίς διακοπή.
  • όταν η φλόγα είναι μπλε Η σωστή ποσότητα αερίου και οξυγόνου θα απελευθερωθεί από τους καυστήρες.

κίτρινη φλόγα / πορτοκαλί φλόγα

Μια κίτρινη φλόγα καυστήρα ή μια πορτοκαλί φλόγα του καυστήρα υποδηλώνει πρόβλημα στη λειτουργία του καυστήρα σας. Δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος για αυτό. αλλά με ντετέκτιβ Μπορείτε να μάθετε γρήγορα την αιτία της κίτρινης φλόγας του καυστήρα σας. Δείτε τι πρέπει να ελέγξετε:

  • καυστήρας βρωμιάς – Ο φούρνος λερώνεται γρήγορα. ειδικά αν μαγειρεύεις πολύ. Όταν χυθούν υπολείμματα φαγητού ή λίπος Μπορεί να προκαλέσει απόφραξη του καυστήρα ή του λαδιού. μπορεί να προκαλέσει κίτρινες ή πορτοκαλί φλόγες
  • Ψεύτικος Ορφέας – Εάν η φλόγα σας είναι κίτρινη Είναι σημαντικό να γνωρίζετε εάν η σόμπα σας χρησιμοποιεί υγροποιημένο προπάνιο ή φυσικό αέριο. Το Orpheus που χρησιμοποιείτε στο φούρνο σας εξαρτάται από αυτό. Η χρήση του λάθος Orpheus στη σόμπα σας μπορεί να επηρεάσει το χρώμα της φλόγας στη σόμπα σας.
  • Η βαλβίδα ρυθμιστή πίεσης αερίου δεν είναι δεμένη. – καθώς και να βεβαιωθείτε ότι η ράβδος είναι σωστά ρυθμισμένη Επηρεάζει επίσης το χρώμα της φλόγας που βγαίνει από τον φούρνο σας.
  • ο σχηματισμός μονοξειδίου του άνθρακα – Η συσσώρευση αερίου μονοξειδίου του άνθρακα είναι ελαφρώς πιο τρομακτική από άλλες αιτίες. προκαλέσει μια κίτρινη ή πορτοκαλί φλόγα Η συσσώρευση συμβαίνει όταν ένας κλίβανος δεν λαμβάνει τη σωστή ποσότητα αέρα για σωστή καύση. Γιατί το μονοξείδιο του άνθρακα δεν μυρίζει. Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πότε είναι ένας τέτοιος παράγοντας. Εκτός αν έχετε εγκατεστημένο ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα κοντά.

Για περισσότερες αιτίες και διορθώσεις από το Point and Click Appliance Repair, δείτε το παρακάτω βίντεο:

Τι να κάνετε εάν η φλόγα στη σόμπα σας είναι κίτρινη

Εάν η φλόγα στο φούρνο σας είναι κίτρινη Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, ωστόσο, πρέπει να είστε ενεργοί. Θα χρειαστεί να κάνετε κάποια ενέργεια τώρα γιατί όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Η φλόγα σε έναν καλό φούρνο είναι μπλε. Αν και οι περισσότερες αιτίες είναι αβλαβείς. Κάποιοι από αυτούς όμως είναι έτσι.

Βεβαιωθείτε ότι η κοιλότητα του καυστήρα σας είναι καθαρή.

Μια πολύ ενεργή σόμπα συλλέγει τα συντρίμμια. Αλλά ο καυστήρας πρέπει να είναι απαλλαγμένος από βρωμιά και τρόφιμα για να λειτουργεί σωστά.

Όταν χυθεί φαγητό ή λίπος στη σχισμή της εστίας Η φλόγα θα αλλάξει χρώμα. Η γρήγορη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό, αιχμηρό εργαλείο για να καθαρίσετε τα επίμονα συντρίμμια. Μόλις το κάνετε αυτό Το να κάνετε συνήθεια να σκουπίζετε τους κρύους καυστήρες μετά το μαγείρεμα μπορεί να είναι χρήσιμο για τη διατήρηση της σωστής λειτουργίας της φλόγας του καυστήρα.

Γρήγορη συμβουλή: Τα μέρη του καυστήρα πρέπει να τοποθετηθούν ξανά μετά τον καθαρισμό. Ακόμη και η παραμικρή κακή ευθυγράμμιση μπορεί να επηρεάσει το χρώμα του αερίου που εκπέμπεται από την περιοχή σας.

Ελέγξτε ξανά τα αξεσουάρ και τις ρυθμίσεις σας.

Μερικές φορές, οι κίτρινες φλόγες είναι αποτέλεσμα σπασμένων ή κατεστραμμένων εξαρτημάτων του κλιβάνου. Γνωρίζοντας εάν η σόμπα σας χρησιμοποιεί προπάνιο ή φυσικό αέριο θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν η σόμπα σας χρησιμοποιεί το σωστό Orpheus. Διαφορετικά, ενδέχεται να ισχύει εγγύηση αντικατάστασης.

Ο έλεγχος του ρυθμιστή πίεσης αερίου και του καυστήρα της σόμπας σας μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό κακών ευθυγραμμίσεων που μπορεί να επηρεάσουν το χρώμα του αερίου στη σόμπα σας.

Μπορείτε να τα ελέγξετε μόνοι σας. Αλλά είναι καλύτερα να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό σόμπας και συσκευών αερίου.

Δοκιμή για προβλήματα μονοξειδίου του άνθρακα

Οι διαρροές μονοξειδίου του άνθρακα μπορεί να είναι θανατηφόρες. Επειδή δεν μπορείτε να δείτε ή να μυρίσετε μονοξείδιο του άνθρακα, η Jordan of Point and Click Appliance Repair συνιστά να εγκαταστήσετε έναν ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα γύρω από τη συσκευή σας. το σπίτι σας για να εντοπίσετε πιθανά προβλήματα. Αν αναρωτιέστε, αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που η φλόγα της σόμπας σας είναι κίτρινη. Επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία που μπορεί να σας βοηθήσει να διορθώσετε το πρόβλημα.

Ακολουθούν ορισμένες επιλογές προσθήκης από το First Alert για να διευκολύνουν την ανίχνευση μονοξειδίου του άνθρακα:

Εάν θέλετε έναν οικονομικό και αποτελεσματικό ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα. Συνιστούμε τον ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα First Alert.

τελικές σκέψεις

Ένας φούρνος που λειτουργεί σωστά μπορεί να ψήνει και να μαγειρεύει για πολλά χρόνια. Μερικές φορές και δεκαετίες! Αν και δεν είναι πάντα εύκολο να δώσετε προσοχή στο χρώμα της φλόγας της σόμπας. Αλλά είναι σημαντικό να βοηθήσετε να προσδιορίσετε εάν η φλόγα σας λειτουργεί σωστά. Οι κίτρινες φλόγες μπορεί να φαίνονται καλές. Υποδεικνύει ότι υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία της σόμπας σας.

Μπορείτε να ελέγξετε ξανά τις ρυθμίσεις του καυστήρα σας. Βεβαιωθείτε ότι τα μέρη της σόμπας σας είναι σωστά τοποθετημένα. Ελέγξτε για διαρροές μονοξειδίου του άνθρακα. Και βεβαιωθείτε ότι η φλόγα της σόμπας σας έχει το σωστό χρώμα. Η υγιής φλόγα είναι η μπλε φλόγα.

Αν αναρωτιέστε αν πρέπει να αφήσετε το φούρνο αναμμένο όλη τη νύχτα, η απάντηση είναι ναι, αλλά δεν συνιστάται, ειδικά αν τον αφήσετε χωρίς επίβλεψη. Αν κοιμάσαι και δεν σε βλέπει κανείς Το σβήσιμο του φούρνου κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να είναι επικίνδυνο. Κανείς δεν μπορεί να αποτρέψει κινδύνους ή κινδύνους.

Τέλος, εάν το γεύμα σας διαρκεί περισσότερες από 12 ώρες για να προετοιμαστεί, μην το αφήσετε χωρίς επίβλεψη. Όλες οι εστίες είτε ηλεκτρικές είτε γκαζιού είναι αναμμένες αν παρακολουθείτε το μαγείρεμα. για την πρόληψη τυχόν κινδύνων ή κινδύνων Σβήστε το φούρνο σας αφού είστε έτοιμοι να σερβίρετε το φαγητό σας.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *